Skip to Content

Sluta Texta Honom Och Se Vad Som Händer – 5 Anledningar Till Att Det Är Ett Bra Val

Sluta Texta Honom Och Se Vad Som Händer – 5 Anledningar Till Att Det Är Ett Bra Val

Vi vet alla att dejting är svårt, särskilt i början när ni försöker imponera på varandra och se om ni verkligen passar bra ihop.

Det är därför som det är väldigt viktigt att texta på rätt sätt. Jag skulle säga att det är lika viktigt att läsa mellan raderna som de faktiska orden när han textar.

Det kanske förvånar dig, men det finns många ledtrådar i textmeddelanden som avslöjar hur intresserad han är av dig eller om han är en missbrukande psykopat.

Nu när vi har fastställt att textning och dejting är svårt, finns det en rolig teknik för textmeddelanden som är bra – att inte texta alls.

Fungerar det verkligen? När är tiden för dig att använda den här tekniken? Är det verkligen värt all uppmärksamhet?

Tja, vi kommer till det om ett ögonblick, men tillsammans med anledningen till att det är ett bra val att sluta texta honom, förklarar vi här för dig steg för steg vad du behöver göra innan du väljer att göra det och alla möjliga resultat av att sluta texta.

Sluta texta honom och se vad som händer!

Låt oss börja!

1. Du har redan lämnats på “read”

Sikt av en ung attraktiv affärsman som använder smartphonen

Saken är, om han vill prata med dig – kommer han att prata med dig.

Oavsett hur upptagen han är eller vad han gör, åtminstone kommer han att låta dig veta att han kommer att ta kontakt med dig senare.

Och även om han är glömsk och superupptagen, är det inte en ursäkt att ignorera dina textmeddelanden.

Därför bör du sluta texta om du redan skickat två eller tre meddelanden i rad utan svar.

Och oavsett hur brådskande det du måste berätta för honom är, motstå frestelsen och lägg ifrån dig din telefon.

Det är viktigt att han ser att du inte är en tjej som alltid är tillgänglig, att du inte är där bara för att han ska kunna prata ut när han behöver.

Om han vill vara med dig måste han visa lite ansträngning.

2. När ni bara kommunicerar via textmeddelanden

kvinna som håller en smartphone som ser ner på skärmen i stadsnatt

Om ni just träffats och du inte är redo att gå på dejt varje kväll, okej.

Om det är något du tycker fungerar bra, då är det okej med.

Men om er kommunikation bara är via textmeddelanden och när du föreslår att ni två träffas, kommer han med lite lama ursäkter för att bara skjuta upp det – det är något skumt med det.

Tänk på det. Om du vill träffa någon, och jag menar verkligen träffa dem, då vill du tillbringa tid med dem.

Om han undviker att göra det, kan det vara för att han har någon annan i sitt liv eller att han bara har dig som en backup-plan. Och du förtjänar inte det!

3. Det är alltid du som textar först

ung hipster flicka chattar

Det här är okej om du är den som vaknar först på morgonen och om han verkligen gillar att texta med dig.

Men om du alltid är den som skriver först, även om han varit vaken eller aktiv på sociala medier, är det dags att du tar en paus.

För att testa något annat så ge honom möjligheten att påbörja samtalet först. Ge honom chansen att se hur det är när du inte vill vara den som initierar kommunikationen.

Han kommer antingen att inse hur mycket han saknar att prata med dig och vara den som textar först, eller så kommer han att visa dig att han inte är intresserad av dig.

Jag vet att det är svårt, men det kommer att spara dig tid och spara dig ytterligare ett sårat hjärta.

4. Det är du som håller konversationen vid liv

Vacker ensam flicka som drömmer och tänker medan man väntar på datum

I ett förhållande, precis som i en konversation, krävs det två spelare.

Om han tvingar dig att ta ansvar för konversationen på egen hand när ni är i ett tidigt stadium av ert förhållande, tänk dig hur det kommer att vara som när ni faktiskt är i ett mer allvarligt förhållande.

Att vara i ett ensidigt förhållande suger fett, precis som det suger när du pratar med dig själv. Om han inte visar intresse för att prata med dig, borde du sluta visa intresse för att prata med honom.

Även om det är det enda du vill göra, är det ibland bättre att dra sig tillbaka för att kunna gå vidare.

5. Han ber att du gör det

En man sitter på en bänk och tittar på sjön

Det här är en helt annan aspekt av textning och relationer. Vissa män spelar svårfångade, så de ignorerar dina textmeddelanden.

Några män älskar bara att jagas och känna sig åtråvärda, så de får dig att göra det.

Vissa män är inte intresserade av dig, det helt enkelt så. Och sedan är vissa män manipulativa skitstövlar som utövar sin misshandel i textmeddelanden.

Om han bombarderar dig med meddelanden och ringer och kräver att du skriver till honom hela dagen, så vill han bara veta var du är vid varje ögonblick. Spring!

Det kommer aldrig bli bättre eftersom män som är så här behöver ha allt under sin kontroll, inklusive dig.

Och innan du ens vet det kommer han att få kontroll över hela ditt liv och isolera dig från dina vänner och din familj, så han kan vara den enda personen du kan vända dig till.

Om du finner dig i någon av dessa scenarier så är det en jävligt bra anledning till varför du ska sluta texta honom, fortsätt läsa för att se vilka steg du behöver ta när du slutar texta honom.

De är oerhört viktiga eftersom de kan hjälpa dig att se i vilken riktning du vill att detta förhållande ska gå.

Vill du att det ska sluta en gång för alla, för att han inte förtjänar dig eller vill du bara använda den här tekniken för att tända honom lite?

Oavsett vad det är du väljer, kom ihåg att du förtjänar att vara lycklig och du förtjänar någon som alltid kommer att sätta dig först.

Nu, till stegen:

1. Granska dina nuvarande text-vanor

sidovy av ung kvinna med smartphone vid bord med laptop i kafé

Saken är den, att det sätt som vi textar på berättar mycket om oss och ibland är det verkligen svårt att dölja hur intresserade vi är av någon när vi pratar med dem.

Vi är angelägna om att träffa dem, vi vill veta allt och vi vill att de ska veta allt. Men det är viktigt att du pausar en stund och ser om han bara leker med dig.

Är du alltid den som först skriver? Är du alltid den som håller samtalen igång?

Pratar ni om några triviala saker som inte nödvändigtvis är viktiga eller intressanta? I det här fallet är det dags för ett taktikbyte.

2. Tänk på vad dina textmeddelanden säger

Allvarlig härlig kvinna med handen på hakasammanträde nära det ljusa fönstret

Som jag sa är det här några triviala saker som dyker upp i ditt huvud under dagen och som du delar med honom utan att tänka på om det är viktigt för honom?

Det här är en utmärkt bra sak att göra när du textar med dina närmsta kompisar, men om ni precis lärt känna varandra kanske du vill lägga lite mer tid på det här.

Är dina meddelanden fyllda med heta ord och sexts? Är det för att han vill ha det på det sättet eller för att du vill?

Om han är den som initierar sex men lämnar dig det ögonblick som du vill prata om någonting annat, är det dags att du börjar göra samma sak med honom.

Saken är att han bara vill ha dig för sexting. Han är inte riktigt intresserad av att lära känna dig på en djupare nivå.

3. Ta reda på hur mycket han verkligen gillar dig

Stilfull lycklig ung kvinna som bär pojkvänjeans

Jag vet att det är svårt att se sanningen i ögonen, men för din egen skull måste du göra det. Lyckligtvis finns det många tecken som kan berätta för dig att han är intresserad av dig.

När ni är tillsammans speglar han dina rörelser, drar dig närmare sig och talar alltid tyst så att du ska luta dig närmare honom.

Men om han bara talar om sig själv och knappt ser dig, är han bara intresserad av sig själv.

Och när du textar, kommer han alltid att svara dig även när han är upptagen och ber om ursäkt för att han inte är där.

Om det inte är något han gör, och han i stället försvinner utan ursäkt och förklaring, ge honom då en smak av hans egen medicin!

4. Lämna när konversationen är som bäst

Modern ung kvinna som använder teknologier

Det här är förmodligen det svåraste att göra eftersom du verkligen vill prata med honom och du vill ha en bra konversation. Men saken är den att du vill att han ska längta efter dig.

Du vill att han ska vilja ha mer, därför det är viktigt för dig att gå när samtalet är på topp.

Tänk på att detta inte är något du ska göra hela tiden, men en eller två gånger räcker. Om ni två etablerar ett band, visa honom hur det är när han förlorar det en kort stund.

Det kan se ut som ett spel du ska spela med honom, men ibland måste du spela för att vinna.

5. Låt honom komma till dig

kvinna som håller sin telefon

Sist men inte minst, var inte den som texter först. Som jag sa tidigare i artikeln, ge honom möjlighet att vara den som jagar, att vara den som initierar kommunikationen. Du förtjänar att jagas också!

Och nu, allt som kan hända när du slutar texta honom. Om du inte var säker på att det är rätt val att göra, så kommer du att inse det nu.

Lita på mig, män kanske älskar att jagas men de älskar att jaga ännu mer!

1. Han vill veta vad som hände

kvinna som bär hatt som står på stranden

När du textar hela tiden och plötsligt slutar, är det naturligt att det får fart på hans intresse.

Om han är intresserad av dig, kommer han att texta dig för att ta reda på vad som hände eller så kommer han att ringa dig och bjuda ut dig på en dejt för att prata om det personligen.

Å andra sidan, om han inte är intresserad av dig, kommer din telefon att vara tyst.

Det kan såra dina känslor, men det är bättre det händer så här tidigt i ert förhållande, innan du faller helt för honom.

2. Han börjar sakna dig och visar intresse för ditt vardagsliv

kvinna som bär ryggsäck som går utomhus

Den här går hand i hand med den första.

När han upptäcker vad som hände och varför du drog dig tillbaka, kommer han plötsligt att visa intresse för din vardag och han kommer att försöka till sitt yttersta att hålla konversationen igång.

Saken är, män hatar att förlora och han förlorade dig nästan, bara för att han var en idiot. Och det är något han kommer att försöka att inte göra igen.

3. Hans kalender är plötsligt öppen och han börjar att jaga efter dig

snygg kvinna som sitter utomhus

När du har stängt ute honom och slutat texta och prata med honom, finns det plötsligt en massa fritid i hans schema för ni två ska texta och umgås.

Du förstår, du var alltid den som gjorde allt arbetet, alltid den som inledde samtalet och planerade träffar. När du slutat göra det så insåg han att han måste sätta fart för att behålla dig.

Det är konstigt, men om du i ett förhållande inte kräver respekt, så kommer du aldrig få den. Och detta gäller varje enskilt förhållande i ditt liv, inte bara kärleksaffärer.

Visa honom att du inte är hans leksak och att dina känslor är lika värdefulla som hans. Din tid är lika värdefull som hans.

När du visar honom att du förtjänar respekt, ger han dig den. Om han inte gör det, är han inte värd dig ändå.

4. Förälska dig i dig själv och i ditt liv

kvinna som bär svart tröja och solglasögon

Och det bästa resultatet av dem alla – du kommer verkligen att bli förälskad i ditt liv.

När du slutar att slösa bort tid på någon idiot som inte kan tänka på dig, öppnas ditt schema för alla saker du alltid ville göra.

Du har tid att skämma bort dig själv, att gå på vinprovning, gå på vandring och du har tid att följa dina lustar och drömmar.

När du visar honom att du inte är att leka med, kommer du också börja respektera dig själv mer. Och det här är något jag lärde mig i livets hårda skola.

Till dess att jag slutade att bry mig ett jävla dugg om de människor som var fel i mitt liv, kunde jag inte börja bry mig om mig själv.

Och finns det en större kärlek än den du kan ge dig själv?

Sluta Texta Honom Och Se Vad Som Händer – 5 Anledningar Till Att Det Är Ett Bra Val