Skip to Content

7 Saker Som Händer När Du Träffar En Bra Kille Efter Att Du Har Överlevt Känslomässig Misshandel

7 Saker Som Händer När Du Träffar En Bra Kille Efter Att Du Har Överlevt Känslomässig Misshandel

Att bli kär efter att någon förstörde dig kan vara en uppförsbacke. Du vill verkligen älska igen och du vill öppna ditt hjärta för den som älskar dig, men du kan bara inte.

Du är för rädd för att du kommer att gå igenom samma gamla historia igen. Du är rädd för att dras in i ett emotionellt missbruk igen, eftersom du vet att det är nästan omöjligt att ta sig ut.

Du har varit där och du inser inte ens vad han gjorde med dig.

Du trodde att det var som det skulle vara. Du trodde att förhållanden fungerade på det här sättet.

Du trodde att han hade rätt att säga att du var den som hade skulden till allt som var fel.

Och du började faktiskt tro det. Du tog till dig hans lögner som om de var de dagens sanning. Han hade den makten över dig att han kunde få dig att tro på allt han ville.

Det är inte ditt fel dock. Klandra dig inte lektorat bachelorarbeit för att du trodde på hans lögner. Klandra dig inte för att du inte såg vad som hände.

Det fanns inte en chans att du kunde ha sett det som skulle komma.

Sorgliga par som har konflikt och förhållandeproblem

Även om du gjorde det, kunde du inte bryta dig loss så lätt. Du skulle ljuga för dig själv och säga att han skulle förändras, att det bara var en fas.

Och du skulle ha haft rätt för att han hade faser när han var den bästa mannen du någonsin kunde ha önskat dig. Hans beteende var varmt eller iskallt.

Han lindade dig runt sitt lillfinger och du gjorde som han ville att du skulle göra. Han var en manipulativ skitstövel.

Du kunde inte lämna bara så där. Det finns något beroendeframkallande i dessa relationer. Även om du ville lämna, stannade du på något sätt.

Det är som om du inte kunde lämna honom, som om något drog dig tillbaka till honom. Tja, det var inte kärlek, det var ett missbruk.

Du var väl medveten om att om du hade lämnat skulle du ha varit ensam. Och på något sjukt sätt, ville du stanna hos honom för att han gav dig trygghet.

Att vara i ett förhållande med honom var något du kunde, något som var bekant. Och på grund av det känslomässiga tillståndet han hade försatt dig i, ville du inte lämna det för något okänt.

Det viktigaste av allt är att du var rädd. Du var rädd för att lämna honom, du fruktade för ditt eget liv. Han hotade dig, inte bara en gång, och du hade verkligen inte modet att ta nästa steg och lämna.

Om du var tvungen att fatta ett beslut, skulle du hellre ha varit i ett destruktivt förhållande än att vara fri från ett, för att du var rädd för honom och vad han kanske hade gjort med dig.

Deprimerad sorglig orolig ung kvinna

Men i slutändan tog han dig till den punkt där du inte ens brydde dig om ditt eget liv längre. Du brydde dig inte om du skulle leva eller dö, så länge det här lidandet tog slut, så du lämnade.

Du hittade på något sätt det extra modet du hade gömt någonstans djupt inuti dig och du använde det. Inte för att du visste att du var stark och du skulle använda den styrkan att fly, men för att du inte brydde dig mer om någonting, inte ens själv.

I den processen av att inte bry sig ett jävla dugg växte du. Du hittade oavsiktligt styrkan och använde den och du insåg att du var värd något. Du insåg att du var stark och att du kunde styra ditt eget liv.

Nu är du borta från hans våldsamma grepp och du samlar ihop dig själv. Du plockar upp dina trasiga bitar – inte bara bitarna till ditt hjärta, men bitarna av din själ och ditt sinne också.

Men det spelar ingen roll för dig så mycket för att du äntligen är fri och kanske till och med redo att älska igen.

Att älska någon annan efter vad du har gått igenom är inte någon barnlek.

Du måste ta dig an många utmaningar och du måste möta saker som gör att du skakar av fruktan, saker du fortfarande är rädd för.

1. Du dömer dig själv för hårt

Slut upp på den härliga kvinnaprofilen

Du måste förstå att det inte är ditt fel att du går igenom allt detta. Du kommer inte att få ut någonting av att döma dig själv och fråga dig själv varför du inte flydde tidigare.

Vad som händer är att människor ofta behandlar oss som vi behandlar oss själva. Så, så länge du tar på dig skulden för allt som har hänt med dig, så kommer folk att se det så.

De kommer att känna att du inte respekterar eller älskar dig själv och ingen kommer att kunna älska dig tillbaka.

När du behandlar dig själv dåligt, överger du dig själv. Du måste lära dig att undvika att göra det. När du gör det kommer du att locka andra kärleksfulla och pålitliga människor till dig.

2. Du måste låta honom prata med dig

Nyfiken kaukasisk flicka som talar med vän på terrassen

Att prata är en viktig nyckel till varje lyckligt förhållande. Det är omöjligt att utveckla förtroende om ni inte pratar med varandra.

Det är viktigt att låta honom veta vad du har gått igenom. Låt honom veta att du fortfarande läker dina sår och att du är rädd för att öppna ditt hjärta för honom – du är rädd för att bli sårad igen.

Förklara för honom hur du kände dig i ditt missbruk. Berätta för honom att din självkänsla är nästan borta och att du behöver tid för att kunna lita på någon, inklusive honom.

3. Du är rädd för att bli manipulerad

Utomhus- livsstilstående av den härliga unga brunettkvinnan på stranden

Det här är något du har upplevt dagligen. Han fick dig att tro på saker som aldrig hände. Han fick dig att tro att du var tokig.

Detta är ett klassiskt exempel på manipulation. Nu tror du att samma sak kommer att hända med den här nya killen.

Om du är rädd att du är på väg att uppleva samma gamla sak, stäng inte ner. Prata med honom, förklara hur du känner.

Berätta för honom vad den sista mannen du var med gjorde med dig. Berätta för honom hur han fick dig att känna.

Berätta för honom att du är rädd att han gör samma sak som din före detta gjorde. Utgå inte ifrån att du är paranoid.

Svara på hans bekymmer och möt honom. Om han visar empati, och om han lyssnar på dina problem har du inget att vara rädd för.

4. Du kommer att överanalysera saker

En le kvinna i en restaurang dricker kaffe

Du kommer att tvivla på allt han gör. Han kommer att behandla dig som du verkligen förtjänar att bli behandlad och det kommer att vara för konstigt för dig att hantera.

Du är inte van vid att bli behandlad på det sättet. Du är inte van att få en god morgon-text eller blommor levererade till din arbetsplats. Du är inte van vid ett överraskningsbesök bara för att se hur du har det.

Du kommer troligen att tro att han kväver dig eller att han är för påträngande och du kommer att backa och stänga ute honom för att analysera varför han gör alla dessa saker för dig.

Försöker han bara locka dig in i fällan för att visa sitt riktiga ansikte senare? Du kommer att ha massor av frågor om det här, men behåll fokus. Låt inte din dåliga erfarenhet förstöra din chans till lycka.

5. Du kommer att be om ursäkt hela tiden

kvinna med lockigt hår som sitter vid hennes skrivbord och tänker

Den som manipulerade dig lärde dig att göra det. Han gjorde dig till en perfekt, liten, lydig marionett. Allt var ditt fel och du var tvungen att be om ursäkt för till det.

Du var tvungen att erkänna att du var den som gjort fel annars skulle hela helvetet bryta loss. Så, du ber om ursäkt för saker du gjorde och inte gjorde för att skydda dig själv.

Du gör samma sak om igen, men den här gången behöver du inte göra det. Han vill inte att du ska be om ursäkt hela tiden. Han säger att det inte är ditt fel och att det är okej.

6. Du kan inte acceptera att han är på riktigt

ung kvinna som går med sin pojkvän på gräsplanen

Du tror att han är för bra för att vara sann. Du är rädd att han bara spelar ett spel för att imponera på dig och få ditt förtroende.

Du är så rädd att han kommer att lägga ifrån sig sin mask och avslöja sitt verkliga ansikte när du visar honom vägen till ditt hjärta.

Du kan inte skaka av dig känslan av att något dåligt kommer att hända vilken minut som helst. Du har en känsla av att du befinner dig i en saga eftersom du aldrig kunde ha ens drömt om att bli behandlad och älskad så här.

Och du vet att du är i en saga. Du fick äntligen ditt lyckliga slut. Känn dig inte skyldig för du förtjänade det.

7. Låt de nya känslorna ta över

Tillgiven ungt par som sitter på lantligt gräs och ser bort att le

Kämpa inte mot dessa konstiga, nya känslor som uppfyller dig. Fira dem, för att de är något du kommer att känna i resten av ditt liv. Det är så sann kärlek ser ut. Det är så det känns.

Låt dig föras hän. Låt honom älska dig för du förtjänar det.

7 Saker Som Händer När Du Träffar En Bra Kille Efter Att Du Har Överlevt Känslomässig Misshandel