Skip to Content

Om Din Kille Gör Dessa 10 Saker Är Han En Kamouflerad Narcissist

Om Din Kille Gör Dessa 10 Saker Är Han En Kamouflerad Narcissist

Allt börjar som en saga. Ni träffas, ni blir kära. Du känner att du är den lyckligaste tjejen som någonsin levt. Han ger dig all uppmärksamhet.

Han överöser dig med gåvor, bjuder dig på middag, ger dig blommor. Han är en äkta prins. Vem skulle neka sådan uppmärksamhet? Ingen och inte heller du.

Du ville tro på riktig kärlek och han presenterade sig som den du hade väntat på hela ditt liv.

Allt detta hände så snabbt. Han ville gå vidare till nästa steg av ert förhållande och tvingade dig att följa med.

Han gjorde dig blind av kärlek och uppmärksamhet och du trodde att det här var äkta kärlek. Du trodde att du äntligen hade hittat någon att spendera resten av ditt liv med.

Du förstår, det är såhär de fungerar. Såhär lockar de dig in i sin fälla. I verkligheten, när du tar bort alla gåvor och resor du fått, är du kvar med bara en narcissistisk igel som har sugit allt ur dig.

När de första varningstecknen kom, valde du att ignorera dem. Du kunde inte erkänna för dig själv att du hade fallit för sådana absurda lögner och tomma gester.

Han använde allt han hade för att förblinda dig.

man når med sin hand till kameran

Så du litade på hans dumma ursäkter. Du valde att tro på honom för att han än en gång var så övertygande. Hans ursäkter var rimliga vid den tiden. Allt gick tillbaka till samma gamla sak.

Under en tid behandlade han dig som en drottning, bara så att han kunde bekräfta att du fortfarande litade på honom, så han kunde fortsätta spela sitt sjuka lilla spel.

Detta kan fortsätta i åratal. Det beror på hur stark och bestämd du är. Det beror på om du är rädd för honom eller inte. Det beror på om du har tappat viljan att kämpa med din självkänsla och respekt.

Att leva under dessa omständigheter är något som ingen någonsin ska behöva uppleva.

Att leva under en narcissists obarmhärtige näve kan förstöra dig helt, men att bryta sig fri från en kan ge dig en andra chans att älska någon annan och få den kärlek du alltid har förtjänat.

Var väldigt försiktig om du tror att du dejtar en narcissist och se upp för dessa röda flaggor:

1. De ber aldrig om ursäkt

ung man röker cigarett

De ber aldrig om ursäkt eftersom de är säkra på att de inte gjorde något fel. De saknar empati för andras känslor.

Till exempel, om de kommer för sent och låter dig vänta på dem utan att ens säga att de kommer sent, kommer de inte be om ursäkt eftersom de anser att de är det viktigaste i världen och om du måste vänta på dem, gör du det.

Det är inte deras problem. Detta kan presentera sig på många olika sätt i ert förhållande, från triviala saker som att komma sent till mycket mer allvarliga saker. Så, se på detta som en seriös röd flagga och reagera i tid.

2. De är besatta av perfektion

man i kostym som bär solglasögon

De tycker om att vara en reflektion av den värld de ser – en perfekt värld. Eftersom du är i en relation med dem ser de på dig som en reflektion av sig själva.

Så var inte förvånad om en narcissist försöker förändra dig på något sätt, som ditt beteende eller ditt utseende.

De kommer även att försöka kontrollera ditt sätt att tänka och ditt sätt att se på världen. De kommer försöka trycka på dig sin egen “rätta” uppfattning.

De kommer försöka få dig att sträva efter något som de infört som perfekt. Din röst kommer gradvis att förloras, tillsammans med din identitet.

Du kommer bli något han vill att du ska vara och inte något du drömmer om att vara.

3. De är mycket karismatiska

man i kostym och solglasögon promenader

Så här får de dig. De kan vara mycket magnetiska.

De har en stark energi som tär på dig. Deras energi och deras ömhet förblindar dig. Du ser bara de saker de vill att du ska se. Allt detta händer i början.

Vad de egentligen vill ha är all uppmärksamhet och att sätta sig själv i rampljuset, vilket kommer efter ett tag.

4. Allting handlar om dem

vacker man som bär solglasögon

Oavsett i vilken riktning samtalet går kommer de alltid hitta ett sätt att styra det i sin riktning.

De vet exakt hur man sätter sig själv i uppmärksamheten som de tycker om så mycket.

På så sätt söker de bekräftelse från andra och begär i hemlighet smicker.

De kommer även sätta dig i en situation där du ska ge dem komplimanger, utan att du ens märker det.

5. Du är gjord för att passa dem

man och kvinnas ben

Detta är det enda målet för ert förhållande. Det här är det enda de vill ha från dig – att uppvakta deras önskemål och behov.

De kommer aldrig att göra samma sak för dig och, till exempel, sätta dina behov först.

De märker inte ens när något är fel eftersom de helt enkelt inte bryr sig.

Den enda gången du tror att de bryr sig om dig är när de fejkar intresse eftersom de förmodligen behöver något från dig.

6. Du kan inte lita på dem

man och kvinna som håller sina händer

Om något händer dig eller om du hamnar i en situation där du behöver någon som hjälper dig, kommer de inte finnas där för att hjälpa dig eller svara på ditt rop om hjälp.

De har förmodligen något bättre för sig – sig själv.

Om du i botten av ditt hjärta vet att personen du är med inte kommer hjälpa dig när du behöver dem eller tvekar att fråga, eftersom du redan vet att svaret kommer att vara nej, tänk över ditt förhållande och ifrågasätt ifall det ens finns ett.

7. De är mästare på att manipulera

man och kvinna står inför varandra och håller händerna

De kommer manipulera dig till att tro att du är den som är skyldig till allt som händer. Det är omöjligt att de gjorde något fel eftersom de är perfekta och du är den som behöver förbättras.

Detta har också att göra med deras rädsla för att bli övergiven.

Om de får dig att tro att du har fel i allt, kommer det att göra dem felfria. Och om det gör dem felfria, lämnar du dem inte. Det är deras logik.

Och även om du lämnar dem, kommer de smutskasta dig och presentera dig i dåligt ljus för att få dem att verka oskyldiga.

8. De saknar empati

ensam man som sitter på en stol

Eventuella tankar eller känslor som inte är direkt kopplade till dem intresserar dem inte.

Så, om du skadar dig, gråter i ditt sovrum av vilken anledning som helst – från den minsta till den största orsaken – kommer de inte att känna det.

De kan förfalska intresse och närma sig dig, men de kommer bli uttråkade snabbt och gå eftersom det inte påverkar eller är kopplat till dem på något sätt.

9. De tål inte kritik

man med brun kostym som står på vägen

Det är för att de tycker att de är perfekta.

De låt inte kritik även om det är positiv kritik, något du har sagt för att hjälpa dem att bli bättre. De kommer attackera dig med allt de har för att de känner sig attackerade.

Antingen kommer de att kritisera dig för att ge igen och det kommer vara elak kritik, eller så kommer de förlora greppet och gå i en helt annan riktning och öppna upp helt andra problem som ni två har sopat under mattan.

De kommer bara göra detta för att ge igen på dig.

10. De skickar ständigt blandade signaler

par som går uppför kullen

De gör planer med dig och pratar om er framtid tillsammans, men inget händer. Det är bara tomma ord, som de glömmer så snart de sagt dem.

En dag kommer de få dig att känna dig speciell, och nästa kommer de att försvinna och sätta dig sist på listan över prioriteringar.

Detta sätter dig i en känslomässig berg-och dalbana. Kanske kan du ta det nu, men du kommer säkert inte kunna ta det så länge till.

Om Din Kille Gör Dessa 10 Saker Är Han En Kamouflerad Narcissist