Skip to Content

7 Saker Killar Går Igenom Efter Att Deras Hjärta Har Krossats (Som De Har Svårt Att Erkänna)

7 Saker Killar Går Igenom Efter Att Deras Hjärta Har Krossats (Som De Har Svårt Att Erkänna)

Hjärtesorg är svårt oavsett om du är en man eller en kvinna. Smärta, besvikelse och den hemska känslan av ensamhet finns där. Det som skiljer oss åt är hur vi hanterar all den smärtan.

Skillnaden i hur en man och en kvinna hanterar ett uppbrott är bara en sak som gör att män verkar hjärtlösa efter ett uppbrott, även om de inte alls är det.

De saker som händer i deras själar och i deras sinne förblir vanligtvis ett mysterium.

Men jag var fast besluten att komma till botten av det här, så jag frågade trettio män om deras hjärtesorger.

Alla hade de något unikt att tillföra, men deras allmänna tankar och beteenden var nästan identiska.

Jag sammanfattade det hela i 7 saker som killar går igenom efter att de har fått sitt hjärta krossat:

1. De döljer det faktum att de är sårade

man som bär svart skjorta går nerför trappan

Bara för att de inte visar att de är sårade betyder det inte att de hanterar uppbrott lättare än kvinnor. Män faller för fel kvinna och hamnar i dåliga relationer lika mycket som kvinnor gör.

De skyddas inte på något sätt från all smärta som ett uppbrott ger upphov till.

Medan kvinnor brukar prata med sina vänner och få välbehövlig medkänsla och stöd från dem, har män inte det utloppet.

Om de talar högt om hur mycket någon förstörde dem, kommer de att bli bespottade och förlöjligade av sina vänner.

Inte bara det, de flesta män tycker att de är svaga om de pratar om sina känslor (oavsett om de är bra eller dåliga) så de undviker att prata om dem helt och hållet,

2. Gör sitt bästa för att verka lyckliga

man som står på bron

Men det är bara en fasad. De är förstörda, men de gör sitt bästa för att dölja det. Så de låtsas som om ingenting hänt, ingenting kan såra dem och allt är bra.

Detta är en av de värsta och mest förödande teknikerna för att läka. Istället för att hantera sina känslor borstar de dem under mattan och sätter upp en tuff front.

De smulas sönder inifrån och att låtsas för inte något gott med sig.

3. De hänger på gymmet

man står i gymmet ensam

I stället för att hantera vad de känner på insidan koncentrerar de sig på utsidan. Så de tar sig till gymmet i ett försök att återhämta sina skadade egon.

De fokuserar på att komma i form och bygga upp sina magmuskler, och de omdirigerar sina tankar till sig själva – vilket i grunden är en bra sak.

Dessutom svettas de ut all sin smärta och frustration i processen, även om de inte vet att de gör det. Allt de vet är att de mår bättre, så de fortsätter att gå.

4. Hittar något som kan distrahera dem

man bär blå jeans

De behöver något som kan distrahera dem från denna outhärdliga smärta.

Så de hittar det genom att prova på någonting nytt, begrava sig i jobb, spela videospel, ha maratonfilmkvällar eller titta på alla säsonger av deras favoritserier under flera nätter i rad.

I värsta fall försöker de att dränka sin smärta i alkohol. Nästa morgon inser de att det gick inte så bra och allt de fick bara var en hemsk huvudvärk.

I vilket fall som helst finner de att dessa distraktioner hjälp dem. De gör det möjligt för männen att tänka på allt annat än det som just har hänt. De ger dem tid att slappna av.

Men om de fortsätter med dem under en längre tid blir dessa distraktioner ett sätt att inte hantera verkligheten på.

5. De blir deprimerade

man bär glasögon

De spelar upp alla möjliga scenarion i huvudet. De känner sig nostalgiska om tider som flytt och om dem som aldrig kommer att ske. De föredrar ofta ensamhet, så de undviker att umgås med sina vänner.

De äter antingen hela tiden (tröstäter) eller så äter de inte alls, beroende på deras personlighet.

De förföljer sina ex på sociala medier och kollar in deras online-status. Tanken på att deras ex är med någon annan tar kål på dem.

De blir överväldigade av smärta och de har ingen aning om vad de ska göra åt det.

Värst av allt är att de håller allt inom sig, så det tar så mycket längre tid att bearbeta saker och gå igenom uppbrottets alla stadier.

6. De ägnar sig åt engångsligg

man i grå jacka som står i skogen

De kommer att ha sex med vem som helst. De har fått den här idén i sina tankar att sex med slumpmässiga kvinnor kommer att få dem att må bättre och bli mindre ensamma.

Men de flesta ångrar det direkt efter, eller till och med under, sexakten.

De kommer ihåg hur det var att ha en sann samhörighet. De kommer ihåg ljuden, kroppens rörelser och ansiktsuttrycken hos sitt ex. De jämför. De saknar hur lyckliga de kände sig förut.

Så deras nattliga eskapader är inget annat än en hel del ångest som aldrig blir bättre.

7. De kastar sig in i nästa relation

par som står utomhus

Män kastar sig oftare in i en ny relation efter att ha fått sina hjärtan krossade än kvinnor gör. Det är en könsskillnad.

De har den här känslan att de kommer att vinna i slaget om uppbrottet om de går vidare först och om de hittar någon annan att fylla tomrummet som är kvar.

Det känns verkligen bra att vara först. De har någon ny vid sin sida.

Men när deras känslor går in på stabilare mark, inser de att de rusade för fort in i nya relationer. De känner inte personen de är med nu och de är fortfarande inte helt över sina ex.

7 Saker Killar Går Igenom Efter Att Deras Hjärta Har Krossats (Som De Har Svårt Att Erkänna)