Skip to Content

Ska Jag Sms-a Honom Eller Inte? 10 Gyllene Regler För När Du Ska Sms-a Honom Och När Du Ska Vänta

Ska Jag Sms-a Honom Eller Inte? 10 Gyllene Regler För När Du Ska Sms-a Honom Och När Du Ska Vänta

Shakespeares berömda citat: ‘Att vara eller inte vara, det är frågan kan tillämpas på nästan alla aspekter i vårt dagliga liv. Detta citat säger otroligt mycket, men ändå så lite.

Det är det bästa exemplet på någonting så komplicerat vackert som en kvinnas sinne. Kvinnor har en tendens att väga allting mycket noga innan de skrider till handling, och samma sak gäller textmeddelanden.

Att texta honom eller att inte texta honom, det är frågan.

Borde jag texta honom? Hur många gånger har jag inte ställt den frågan till mig själv? Och hur många gångar har du faktiskt haft ett svar på den här irriterande frågan?

Det är otroligt svårt att besluta sig för att antingen texta eller inte texta honom (oavsett vilken relationsstatus ni har).

Han kan vara din förälskelse, din partner eller någon främling du aldrig träffat tidigare, men pressen är och förblir alltid densamma.

Dilemmat med sms är någonting som tar död på all glädje i nya förhållanden, de du redan har och potentiella sådana. Jag menar, om du inte textar honom, kommer du aldrig att få reda på svaret.

Och om du textar honom, kommer du kanske inte att vara nöjd med det svar du får.

Är du redo att hantera sanningen?

När det kommer till sms-ande, tänk dig alltid noga för om du är redo att hantera den eventuellt bistra sanningen. Du behöver tänka på att alla killar inte är snälla och lika öppensinnade som du kanske trott.

Det finns killar som kommer att såra dina känslor genom att ignorera dig (speciellt om de inte är kära i dig), medan några av dem kommer att ignorera dig endast för att de njuter av att leka en lek som heter “svårfångad”.

Så, om du beslutar dig för att vara den som textar först kommer några killar aldrig att texta tillbaka, bara på grund av att de njuter av känslan att vara åtråvärda och som gör att de känner sig överlägsna.

Ilsken förvirrad kvinnainnehavtelefon

Och om de vill känna sig överlägsna, kommer de att hindra sig själva från att besvara dina meddelanden.

Jag vet att det låter sjukt, men tyvärr så är det en sådan värld vi lever i. Och därför behöver du vara redo för alla möjliga scenarion om du beslutar dig för att sms-a honom.

Vilka är dina motiv?

En annan sak som du behöver tänka på är orsaken till varför du textar honom. Tycker du verkligen om den här killen och vill skicka sms som ursäkt för att lära känna honom? Har du verkligen någonting att prata med honom om?

Tänk alltid på vilken den bakomliggande orsaken är till att du textar honom och du kommer att hitta det rätta svaret.

Om du bara messar honom utan någon bra anledning, är chansen stor att han inte textar tillbaka (speciellt inte om han inte känner dig).

Men, om du har en bra anledning att sms-a honom, ska du inte behöva fundera över om du ska, eller inte ska göra det. Du måste veta att det är skillnad med att ha en bra anledning och att texta utan någon som helst orsak.

Den största skillnaden är att om du har en bra anledning, försöker du bara prata med honom om ett ämne som är relevant för er båda och då slösar du varken hans eller din tid.

Men, om du hela tiden försöker hitta på ursäkter till att sms-a honom, kommer det här beteendet kanske att övergå i en besatthet som du inte mår bra av.

Innan du ens tänker tanken på att texta honom, tänk alltid på dig själv först. Kommer jag att kunna hantera sanningen och vilka är mina motiv?

På det sättet kommer du att komma fram till svaret om du borde eller inte borde texta honom.

Du ska även tänka på följande frågor och regler gällande sms som kommer att hjälpa dig att hitta en bra lösning för en speciell sms-situation som du befinner dig i.

Borde jag texta honom eller inte? Tio gyllene regler när du ska sms-a och när du ska vänta

1. Är du alltid den som textar först?

vacker ung kvinna som ligger på sängen och tittar på sin telefon

Om du alltid är den som textar honom först och undrar om du ska fortsätta göra så, så är svaret ‘Nej’. Du ska aldrig vända ut och in på dig själv för någon som aldrig anstränger sig för att vara den som ringer eller sms-ar först.

Ställ frågan till dig själv om varför du gör detta, och du kommer att få svaret. Om du gör det för att du verkligen tycker om honom, även om du ser att han fullständigt skiter i dig, ska du aldrig vara den som sms-ar först.

Om du gör det för att du är rädd att han aldrig kommer att vara den som först textar, om du inte gör det, är du rädd för att bli avvisad, och det är ett stort varningsflagg om att du borde ändra på någonting.

Om du alltid är den som textar först och du alltid tvivlar på om du borde eller inte borde göra det, kommer du aldrig att bli riktigt lycklig.

Om han är din pojkvän, borde du prova prata med honom om saken och kräva en bra anledning, eller om han är någon som du precis mött eller en potentiell pojkvän, borde du sluta texta honom med en gång eftersom chanserna är stora att han redan börjat ta dig för givet.

Om han inte är den som textar först, även om du sitter och väntar, vet du att hans avsikter aldrig var allvarliga eller värda din tid.

2. Var han den som sms-ade först?

söt tjej att skriva på sin telefon

Om killen var den som först skickade ett sms, är det ett ypperligt tillfälle att svara. Du behöver inte oroa dig om denna. Skicka ett enkelt svar, och vänta på att han ska sms-a tillbaka.

Det enda du behöver tänka på är om du gillar killen eller inte? Om du inte gör det, vill du inte ge honom falska förhoppningar och få honom att tro att han har en chans med dig.

Du ska aldrig känna dig tvingad att göra saker bara för att vara snäll och artig.

Om du inte gillar killen, kan du alltid välja att sända ett kort sms- och berätta att du inte har tid att sms-a honom.

Om han respekterar dig, kommer han omedelbart att sluta skicka fler sms eftersom du, på ett artigt sätt, sagt att du inte är intresserad.

Men, om han fortsätter att bomba dig med onödiga sms, även om han vet att du inte är intresserad, har du all rätt att på ett rättframt sätt meddela honom att du vill att han ska sluta smsa dig eller så kan du välja att ignorera hans sms och möjligtvis blockera honom.

Var alltid uppmärksam när du ser den här sortens beteende eftersom han kan vara ett potentiellt psykfall som livnär sig på din uppmärksamhet.

Det här är den farligaste situationen du kan befinna dig gällande sms. Om du ögonblickligen inte reagerar, kan det snabbt eskalera till någonting mycket allvarligare.

3. Är du onykter?

ung kvinna som dricker öl och skriver på sin smartphone

Alkohol och sms är en kombination som man ska undvika till varje pris. När du är alkoholpåverkad är det svårt att ta förnuftiga beslut och förstå tankarna som löper amok i hjärnan.

Så, om du är påverkad av alkohol, bör du absolut inte texta honom, någonsin.

Det spelar ingen roll om han är din partner, ditt ex eller någon annan. Den eventuella skadan som ske av att du textar honom när du är full, är likadan i alla situationer.

När du är full säger du bokstavligen saker som du inte kan säga när du är nykter, och det är den viktigaste orsaken till att du aldrig ska texta honom i onyktert tillstånd.

Du vill inte förstöra något du byggt upp under flera år med någon bara på grund av två eller tre drinkar för mycket.

Det är alltid ett bättre alternativ att stänga av telefonen eller ge den till någon bekant när du ska dricka (så att du inte känner dig frestad att sms-a någon). Och omm dina tankar fortfarande tynger dig, ska du fundera på att prata öga mot öga med honom istället för att texta.

4. Har du någonsin pratat med honom (ansikte mot ansikte) tidigare?

par som pratar utanför på trappans solnedgång

Om du aldrig har pratat med honom tidigare ska du inte texta honom. Låt mig förklara orsaken till det. Om du aldrig pratat med honom, öga mot öga, betyder det att du inte känner killen i fråga.

Och om du inte känner killen, har du ingen aning om han är den otrogna typen, känslomässigt störd, psyko eller någonting annat. .

Du kan aldrig vara nog försiktig med vem du textar idag eftersom världen är full av opålitliga människor.

En annan orsak till varför du inte borde vara den som textar först är för att han kan tro att du är för blyg eller socialt handikappad för att möta honom personligen.

Du vet känslan när någon du aldrig hört talas om helt plötsligt sänder dig ett meddelande? Han känns skum som inte har modet att gå fram till dig personligen.

Och det är exakt det han kommer att tro om dig. Om du verkligen gillar honom, borde du tänka på andra sätt att få kontakt med honom.

Summan av kardemumman, om du inte känner killen, var inte den som textar först eftersom det kommer att rädda både dina nerver och din tid.

Livet är för kort att spenderas på leva i fantasin medan du textar någon vars personlighet kan vara den helt motsatta i verkliga livet.

5. Anstränger han sig i sitt textande?

le flicka i gul klänning

Kom ihåg sms-andets gyllene regel: Om han inte anstränger sig i sina sms, borde du inte anstränga dig i dina.

Det kan inte vara enklare än så. Om en kille inte anstränger sig till att ha en bra konversation med dig, är han inte värd din tid. Punkt slut.

Hur kan du veta om han anstränger sig när han pratar med dig?

Du vet att han anstränger sig om han svarar inom rimlig tid (du behöver inte sitta och vänta i timmar på svar), om han svarar med fulla meningar (och inte bara med enstaka ord), om han sänder emojis, m.m.

Om han gör allt detta, betyder det att han verkligen bryr sig om dig och samtalet ni har.

Det betyder att han vill att du ska veta att han kommer att finnas där för dig, att han kommer att göra vad som krävs för att du ska känna dig bekväm i att texta honom.

Det innebär att han inte är egocentrisk och bara tänker på sig själv och svarar dig när han känner för det. Det är stor skillnad mellan en självisk och en osjälvisk kille..

En självisk kille kommer bara att göra det som tillfredställer honom, medan en osjälvisk kille gör allt för att tillfredställa dig.

6. Hur många gånger har du textat honom idag?

le tjej att skriva sms hemma

Om du redan textat honom och han inte svarat på ditt meddelande, skicka inte ytterligare ett. Om du undrar varför är svaret enkelt.

Om du sänder flera meddelanden till en kille som helt enkelt inte svarar, kommer han att tro att du är desperat.

Jag vet att det inte finns något värre än känslan att behöva vänta på om han slutligen kommer att texta dig eller inte, men, snälla, hindra dig själv från att skicka honom ytterligare ett meddelande.

Du är en vacker, självsäker kvinna och du borde aldrig få honom att ifrågasätta ditt självförtroende och din självrespekt.

Om din önskan att sms-a honom verkligen är så stark, försök att sysselsätta dig med annat som hindrar dig från att texta honom. Du ska aldrig prioritera honom om han behandlar dig som ett alternativ.

Du är inget alternativ och du kommer aldrig att vara det.

Så, om han inte textar tillbaka, stäng av din telefon om det behövs, och njut av livet utan att tänka på honom. Kom ihåg att din egen lycka är det främsta du ska tänka på och inte en kille som inte textar dig tillbaka.

7. Har du ett förhållande med honom?

kvinna med smartphone och glas juice medan du sitter på sängen

Om du befinner dig i ett förhållande och undrar om du ska texta eller inte texta honom, behöver du fråga dig själv vad som är orsaken till det? Tycker du att din partner har blivit reserverad helt plötsligt?

Eller är det något fel med honom och att du är rädd för att texta honom på grund av det?
När du tvivlar på om du borde texta någon som du är i ett förhållande med, är det en möjlig varningsflagg på att någonting behöver förändras.

Har han struntat i dina behov på sistone och skulle du vilja att han ansträngde sig mer? Om så är fallet, är du troligtvis rädd att han förlorat sina känslor för dig, och du är inte säker på om det är rätt att sms-a honom.

Du är inte säker på om det kommer att ställa allt till rätta eller om det kommer att göra saken ännu värre.

Vilket orsaken än är och om du har några tvivel gällande ert förhållande, är det bäst att prata med honom personligen istället för att texta honom.

Kräv att han säger vad som oroar honom eftersom det är det enda rätta sättet att handskas med problem i relationen.

Har du bråkat med din pojkvän?

Bråk är ganska knepigt när det gäller förhållanden. När ni slutat bråka, kan du aldrig egentligen aldrig säkert veta vad den andra personen tänker, och det är verkligen frustrerande när du inte är helt säker på vad du ska göra i den situationen.

Borde du texta honom eller ska du vänta på att han textar dig först? Borde du glömma allt som händ och säga hur mycket du älskar honom och inte vill bråka längre? Borde du texta honom, eller inte?

Om du bråkat med din pojkvän och nu inte är säker på om du ska texta honom eller vänta på att han ska texta dig, är den bästa lösningen att tänka på varför du ville texta honom till en början med.

Är det för att du ville säga åt honom att dra åt helvete, eller ville du be om ursäkt för någonting du sade? Om du bara vill visa din ilska, ska du aldrig texta honom.

Men, om du känner att du borde be om ursäkt, så varsågod, skicka honom ett sms om det får dig att må bättre.

8. Vill du berätta något roligt?

en le kvinna som ligger på sängen och håller telefonen

 

Om du hittat något roligt som påminner dig om honom och du inte vet om du borde visa honom det, får du klartecken på att göra det. Killar älskar humor.

Det är något djupt rotat inom dem, och det är helt enkelt så killar fungerar. Om du ser en rolig bild, en video eller någonting annat, ska du inte tveka på att skicka honom det eftersom det kommer att lysa upp hans dag.

Vem gillar inte att skratta?

En kvinna med humor är automatiskt mer attraktiv. Om du förstår hans skämt ska du visa honom att ni två har någonting gemensamt.

Men, problem uppstår om du överdriver. Det är aldrig någon bra idé att skicka tusentals roliga bilder, videon eller annat, för om du överreagerar, är det inte längre roligt.

Istället kommer han att tycka att du anstränger dig för mycket för att underhålla honom och det är absolut inte särskilt sexigt.

Du borde alltid vara måttlig när det gäller detta eftersom det inte är bra att överdriva i någonting.

Om du anstränger dig att skicka tio videoklipp varje dag för att få honom att skratta, kommer han att veta att du letat dig halvt fördärvad för att hitta dem och skicka dem till honom.

Och det kan verka som att du inte har någonting annat för dig än att försöka få honom att skratta.

9. Har du precis haft din allra första dejt med honom?

man betalar middag på datum

 

Första dejten är alltid hoppfull och samtidigt, full av möjliga besvikelser. Sms spelar en viktig roll när det gäller första dejten. Den eviga frågan som oroar varje singelkvinna efter en första dejt är: Borde jag texta honom?

Svaret beror på vilken kille du dejtar. Har han betett sig som en riktig gentleman? Om han har, är chansen stor att han kommer att texta dig först, och du behöver bara ha tålamod och vänta lite till.

Riktiga gentlemän glömmer aldrig att texta kvinnan de är intresserade av. Så, om han hade roligt i ditt sällskap och om du är säker på hans gentlemannamässiga beteende, var säker på att han kommer att texta dig för eller senare.

Men, om killen du dejtad inte hade något hyfs (inget gentlemannamässigt beteende över huvud taget) och inte brydde sig om dina känslor, ska du inte ens komma på tanken att texta honom. Och om han inte textar dig, kom på en bra orsak till att hålla honom på distans.

Du borde aldrig acceptera någonting mindre än du förtjänar, och du borde alltid ge honom tid och utrymme att texta dig först.

Och om han inte gör det, kan du tänka dig att texta honom istället, men bara om du är säker på att han är rätt kille för dig.

Det kommer du att veta om du lägger märke till hans kroppspråk och hur han behandlar dig på tu man hand.

Vårt kroppsspråk avslöjar mer än ord, och du kan bli överraskad av det du upptäcker om du bara uppmärksammar hans beteende.

10. Har du funderat på att sms-a ditt ex?

tankeväckande kvinna som ligger på sängen och skriver på sin telefon

 

Svaret är ‘Nej’. Tänk inte ens tanken på att sms-a ditt ex eftersom det bara kommer att föra med sig mer problem än glädje. Kom alltid ihåg att det finns en orsak till att han är ett ex och inte din nuvarande pojkvän.

Att sms-a sitt ex är som att vandra på ditt förflutnas minfält, och om du inte har en speciell orsak till att göra det, så gör det inte. Det är okej att fortfarande ha känslor för honom eftersom det är fullt normalt.

Ge dig själv lite tid att komma över honom och släppa taget om det förflutna. Och om behovet att texta honom fortfarande finns kvar, fundera på att prata med honom personligen istället.

Använd aldrig textmeddelanden som en ursäkt att visa dina känslor eller få ut information av honom.

Istället ska du fokusera på nuet och ägna dig åt människor som älskar dig och behöver dig.

Ditt förflutna bestämmer inte vem du är som person, och det finns inget behov av att pina dig själv med att fundera över om du borde eller inte borde sms-a ditt ex.

Men, om han sms-ar dig, visa honom inte med en gång hur glad du är för att han sms-at dig (även om du är det).

Bete dig som att du egentligen inte bryr dig, och om han är enträgen, fundera på om du ska ge honom ytterligare en chans. Men, bara om han verkligen anstränger sig för att få dig tillbaka.

Om du fortfarande inte är säker, lita på din magkänsla!

Om du fortfarande inte är säker på om du borde sms-a honom eller inte, lita på din inre röst som säger vad du ska göra. Lita alltid på din intuition eftersom magkänslan är någonting som du inte ska ta för givet.

Om du hör den lilla rösten inom dig, som säger att du borde texta honom, så gör det! Men, om du känner att det kanske inte är någon bra idé, då är det bättre att låta bli. Du kan även fråga dina vänner om deras åsikt.

Du ska även veta att om du hela tiden har ångest om du ska eller inte ska texta honom, kanske det betyder att problemet ligger hos dig.

Om du är en introvert person, är chansen stor att du tycker att det är otroligt stressigt att sms-a och prata med honom.

Om så är fallet, borde du tänka på att meditera, träna eller göra något liknande för att bli av med ångesten och hitta modet att sms-a honom (om du tycker att det är rätt sak att göra).

Vad du än gör, låt inte din ångest bestämma över dig. När allt kommer omkring, ‘Om du inte provar, kommer du aldrig att veta säkert’.

Ska Jag Sms-a Honom Eller Inte? 10 Gyllene Regler För När Du Ska Sms-a Honom Och När Du Ska Vänta