Skip to Content

35 Små Taktiker Narcissister Använder För Att Kontrollera Sina Offer

35 Små Taktiker Narcissister Använder För Att Kontrollera Sina Offer

1. En narcissist hotar dig för att skrämma dig. Han vill att du ska sluta tänka själv och bara lyssna på honom.

2. De kan gå på dig för att någon annan beter sig dåligt mot dig, samtidigt som de beter sig respektlöst mot dig dagligen, utan att se det som sitt problem. Det är aldrig deras problem. Det är alltid någon annans.

3. De ger konstiga komplimanger, som ofta är låter mer som förolämpningar än beröm.

4. De trycker ner dig eftersom de inte kan acceptera din framgång. I sin värld är de, dem bästa, smartaste och vackraste; alla andra är bara värdelösa.

5. De skapar en perfekt bild av sig själva utåt. För en främling så ser de felfria och framgångsrika ut.

6. De kommer att anstränga sig bara för att leva upp till den bild de har skapat. Om det betyder att de måste förstöra för någon för att uppnå det, så tänker de inte två gånger.

arg man som pekar fingret på kvinnan

7. De kommer aldrig att ta itu med något. De kommer att låta dig ta tag i alla problem och efter att du har löst dem, kommer de att övertyga dig om att du gjorde ett dåligt jobb och att de kunde ha gjort det så mycket bättre.

8. De ser dig inte som en person och som en självständig individ. De anser att du är en förlängning av dem.

9. Rädsla är deras viktigaste vapen. Med rädsla har de fullständig kontroll över dig.

10. När något är fel så klandrar de dig och säger att du är för emotionell för att hantera saker i livet.

11. Sårbarhet är inte ett plus; det är en svaghet i varje narcissists ögon eftersom de är konstiga på olika sätt.

12. Deras förtroende är inte falskt. De tycker verkligen att de själva är de bästa någon kan få.

man som pekar finger på ledsen kvinna

13. De kommer att nämna någon tidigare händelse ut deras synvinkel och övertyga dig om att det som dem berättade för dig faktiskt hände, bara att du glömt bort det för att du var ”för känslig.”

14. De sätter dig i fällor med flit, så att de kan verka som dina ”räddare” när du faller.

15. De kommer att såra dig medvetet, så att de kan använda sin noggrant genomtänka plan för att ”be om ursäkt” – med andra ord, för att få dig igen.

16. De missar aldrig chansen till att såra dig offentligt.

17. De hotar med att ta sönder eller ta dina saker.

18. De sårar dig vid varje chans de får, och trots det så undrar de varför ditt självförtroende är så lågt.

man som skriker på kvinnan i vardagsrummet

19. De kan inte kontrollera sina känslor eftersom de inte har några.

20. De hotar alltid med att lämna dig eftersom de vill att du ska be dem att stanna. De måste få höra att du behöver dem och att du inte kan leva utan dem.

21. Ett sätt att se till så att de har fullständig kontroll över dig är genom att se till att dy tycker att du är oälskad. De vill att du ska tänka så lite som möjligt på dig själv och istället tacka Gud för att du har dem i ditt liv. Enligt honom så har du turen att någon verkligen älskar dig.

22. De misshandlar dig verbalt varje gång du inte gör vad de vill att du ska göra.

23. Hela ert förhållande kretsar kring kontroll. Narcissister måste ha kontroll. Om de inte har det, är de beredda på att krossa dig känslomässigt, till det stadie att du inte känner igen dig själv. Detta gör de för att underhålla alla sina angrepp.

24. Om du någon gång under ert förhållande försöker hitta en väg ut och om du står upp för dig så kommer det inte att vara länge. Strax efter ditt uppror kommer han att straffa dig.

frustrerad ung kvinna i depression som sitter på soffan

25. De fångar dig i sitt nät och gör det nästan omöjligt att komma loss.

26. När det passar dem så visar de dig känslor och ger dig kärlek, men när det inte passar dem, så gör dem inte det. Detta är hjärtskärande för alla som inte är en narcissist.

27. De är ansvariga för ekonomin.

28. De spionerar alltid på dig bakom din rygg, eftersom de behöver veta allt som händer runt omkring dig.

29. Varje beslut du tar kommer de att förnedra. Det är inte för att de inte litar på dig, det är för att de vill att du ska tvivla på dig själv efter att ha gett dig kommentarer om att du inte kan något.

seriös man tittar på avstånd

30. De ser till så att du vet, att vara dig själv, är oacceptabelt. De vill ändra den du egentligen är och förstöra din självkänsla så att du börjar tro att du behöver ändra dig, för den du egentligen är, är inte tillräckligt bra.

31. De nämner ständigt dina brister och de säger dig direkt att du behöver det de inte gillar.

32. Varje misstag du gör kommer att användas mot dig. Det är som att du inte får göra ett misstag, medan deras misstag inte räknas, eftersom de aldrig kommer att erkänna att de gjort dem.

33. Om du provar ta den ”tysta vägen”, kommer de att göra allt för att provocera dig och få dig att prata, så att de återigen kan vända på saker.

34. De kommer aldrig att lämna dig, eftersom de behöver detta förhållande mer än du. Du är deras narcissistiska utbud, något de inte kan leva utan. Så de kommer att vara på dig, trycka på att du ska lämna dem och samtidigt försöka hålla dig kvar.

35. Tyvärr så hamnar den snälla personen i slutändan i underläge känslomässigt, medan den dåliga personen går vidare till nästa offer och ser perfekt ut för en utomstående.

35 Små Taktiker Narcissister Använder För Att Kontrollera Sina Offer