Skip to Content

Hur Får Jag Tillbaka Mitt Ex? – Här Är De Perfekta Tipsen!

Hur Får Jag Tillbaka Mitt Ex? – Här Är De Perfekta Tipsen!

Ofta finns det många anledningar till att förhållanden tar slut. Många gånger finns det goda skäl som till exempel att relationen var psykiskt ohälsosam, antingen för er båda eller för en partner.

Det kan också handla om bråk, otrohet eller att känslorna svalnat. Ibland är inte två individer menade för varandra och då finns det oftast ingen lösning förutom att gå skilda vägar.

Det kan även hända att de bästa förhållandena tar slut på grund av vissa anledningar som är riktigt svåra att påverka.

Detta kan vara att den ena partnern helt enkelt inte har samma känslor som han/hon haft en gång i tiden. Det betyder att ditt ex inte attraheras av dig och att hans känslor helt enkelt har slocknat.

Känslor som är vanliga när du och ditt ex gått skilda vägar:

– Du tänker på honom konstant, han är den sista du tänker på om natten och den första du tänker på när du vaknar

– Du funderar på vad som gått fel

– Du har ingen aptit och ont i magen

– Du är ledsen

– Du tvivlar på dig själv och ditt eget värde

– Du är besatt av honom och du inser att ha var hela din värd

– Du kämpar varje dag för att sluta tänka på honom, utan någon större framgång

– Du försöker hitta lösningar för att få tillbaka honom

– Du tror att du aldrig kommer att hitta någon som kommer att kunna älska dig lika mycket som han gjorde (om han gjorde det)

Vad bör jag göra för att bli tillsammans med mitt ex igen?

ett porträtt av en sorglig brunett med en hatthatt på huvudet

Du bör börja med att fråga dig själv om det är någonting som du tror är bra för dig och som du innerst inne vill, eller är du bara rädd för att vara ensam?

Hur mådde du senaste tiden av ert förhållande? Var du energisk och lycklig eller var du ledsen och orolig? Kan du verkligen lita på honom?

När man är kär och saknar någon, speciellt om det är han som har lämnat dig, så är det lätt att glömma allt det negativa i förhållandet och endast minnas de positiva sakerna.

Försök att se skillnaden på dina känslor just nu och dina tankar om ett bra förhållande och en bra relation.

Bara för att du är kär i honom och är van vid att ha honom vid din sida så behöver det inte betyda att relationen var bra och att han är en bra person för dig.

Kom ihåg att du förtjänar någon som står vid din sida varje dag, oavsett om det är bra eller dåligt.

Detta betyder att han bör finnas där för dig, älska dig, vara trogen, ge sin tid och energi för att göra dig lycklig och inte lämna dig när en svår period kommer. Någon som inte uppfyller dessa krav 99% av tiden förtjänar inte dig och din tid.

Att be någon som sagt att han inte är kär i dig är riktigt kontraproduktivt. Du blev inte kär i honom för att någon bad dig om det eller tvingade det, utan för att du fick känslor och blev attraherad av honom.

Om han gör slut med dig bör du bryta all kontakt med honom, för att skapa avstånd. Det kommer låta honom att vara ensam och förmodligen framkalla tomhet, saknad och ensamhet, då kanske en ny gnista kommer att tändas hos ditt ex.

en sorglig man står vid fönstret

Han måste själv inse vad han har förlorat. Att du konstant tjatar och är ”på”, kommer bara leda till att han tar ännu mer avstånd.

Även fast du själv anser att du inte är för jobbig och ber om att återuppta er relationen, utan endast kontaktar honom för att du vill behålla er vänskapliga relation.

Detta minskar dina chanser om du verkligen vill ha en kärleksrelation igen. Bryt kontakten, det är den allra bästa början.

Att bryta kontakten med någon som man älskar och har spenderat mycket tid med kan vara riktigt svårt, det allra bästa du kan göra är att fokusera på dig själv.

Om du fokuserar på dig själv och riktar dina tankar åt ett annat håll kommer du att bli mer attraktiv för både dig själv och andra, du kommer också att växa som person och inse hur mycket du egentligen är värd.

När du blir mer attraktiv kommer även ditt ex att märka det, även fast han inte visar dig det. Det kommer att påminna honom om varför han blev kär i dig samt hur fantastisk du är.

I många förhållanden glömmer partnerna vad som gör dem lyckliga i livet eftersom de nöjer sig med kärleken och tror att det räcker.

De glömmer bort sina intressen och eventuellt slutar att träffa vänner som de haft och trivts med. Detta är ett av de största felen man kan göra i ett förhållande, men detta är också någonting som kan tas tillbaka och ändras på.

Att bryta kontakten helt och sitta och vänta på bättre tider kan kännas meningslöst, vilket det också är.

en korthårig kvinna sitter på golvet vid fönstret

Du kan inte sitta och vänta hur länge som helst, utan att göra något annat i ditt liv, då du riskerar att bli för svag för att orka göra något annat som gör dig lycklig.

Du ska hålla dig ifrån all kontakt, samtidigt som du ska hitta på saker som du mår bra av. Bryt kontakten och fokusera på dig själv. Oavsett vilket resultat du får, så kommer du i slutändan att förstå att det var värt det.

Under tiden som ni inte har någon kontakt kan du passa på att tänka igenom de saker som du tycker att du gjort fel i förhållandet.

Om du är ärlig mot dig själv och kan erkänna de fel du gjort så kommer du förmodligen inte att upprepa dem. Om din partner kan göra samma sak så är chansen stor att ni kan hålla ihop länge framöver.

Om det är han som gjort slut med dig ska du inte kontakta honom, aldrig. Det är han som valt att gå skilda vägar och då är det också han som ska återfå kontakten.

Förhoppningsvis kommer ditt ex tillslut att känna samma sak som du känner just nu. Han ska känna att han saknar dig och vilja ta upp kontakten med dig igen, inte du.

Om han avslutade förhållandet så har han inte lidit över någonting. Han hade kontroll och makt över er framtid och valde att ta det steget. Han kommer aldrig att tänka över er relation innan han har fått känna saknad och ånger.

Detta kan ta riktigt lång tid och allt beror på situationen och anledningen till att han valt att göra slut. Det kan ta allt från någon dag till flera månader. Det finns ingen som kan svara på när han kommer att kontakta dig igen, inte ens han själv.

silhuett av en man som dricker kaffe genom en rutan

Under tiden bör du försöka rikta dina tankar åt annat håll, inte vara inne på hans profiler på sociala medier och kolla på era gemensamma bilder. Du bör helt enkelt undvika allt som påminner dig om honom.

När han väl tar kontakt med dig är det viktigt att du inte står med armarna öppna direkt. Tänk efter noga. Om ditt ex kontaktar dig och vill ses dagen därpå, säg att du är upptagen och föreslå en annan dag, om 4-5 dagar istället.

Så testar du honom, och kan ta reda på om detta är ett tillfälligt behov han har eller om han är intresserad av att träffa dig igen, då kommer han att vänta.

Du kan aldrig påverka hans beslut och beteende. Det mesta du kan göra är att vara dig själv och inte vara beroende av någon annan.

Ingen kan svara på om ert förhållande kommer att hålla, det är någonting som beror på er två och hur mycket ni är villiga att kämpa.

Tyckt inte synd om dig eller om er, jobba på dig själv istället. Om du är lycklig och attraktiv för dig själv, kommer du även att vara det för din partner vilket kommer att ge en ny gnista i ert förhållande.

Glöm inte att det inte räcker att kämpa ihop i någon månad och sedan ge upp allt igen, ni måste fortsätta kämpa under hela ert förhållande, jobba på varandra och er själva.

Ett förhållande kräver mycket energi och tid, vilket måste komma från bådas sidor. Var öppna med varandra och prata om de problem som uppstår, istället för att sopa de under mattan då någon av er kommer att må dåligt.

Sammanfattningsvis har vi tagit fram sex tips som du bör följa om du vill få tillbaka ditt ex

porträtt av en tankeväckande vacker kvinna

1. Lämna honom ifred
Att sms-a och ringa ditt ex samma dag som ni gjort slut, kommer inte leda till att ni blir tillsammans igen. Du måste lämna honom ifred, ge honom tid att landa och tänka igenom det hela. Han måste även få förstå att du är borta, då är chanserna större att han kommer sakna dig och det ni hade tillsammans.

2. Gör honom inte svartsjuk
Att lägga upp bilder med andra killat på sociala medier, direkt efter att ni gjort slut kommer inte att leda till någonting positivt. Om du tror att han kommer bli svartsjuk och kontakta dig för att få dig tillbaka, så är det fel. Han kommer att förstå vad du försöker göra, vilket bara kommer att vara ännu en bekräftelse på att det var rätt beslut att gå skilda vägar.

3. Skicka brev
Det är inte mycket som vi människor faller för som när någon skickar ett handskrivet kärleksbrev. Anledningen till att det är någonting vi faller för är för att personen tagit sig tid att skriva brevet samt tänkt på dig. Skriv om fina minnen ni haft ihop, allt ni upplevt tillsammans samt varför du tycker om just honom.

4. Har du gjort slut?
Om det är du som har gjort slut så har du förhoppningsvis en liten fördel i hela situationen. Förmodligen är ditt ex fortfarande intresserad av dig och kär i dig. Var rak på sak, berätta att du gjort fel som gjorde slut, att du inte tänkte ett steg längre fram samt att du ångrar dig. Antingen vill han ha dig tillbaka eller inte. Om han inte vill det så finns det tyvärr ingenting du kan göra åt saken.

älskande par som dricker kaffe i ett kafé och pratar

5. Be om ursäkt
Att be om ursäkt kan vara både svårt och jobbigt beroende på vad det gäller, men ibland är det vad som krävs. Om du har sårat ditt ex, så är en ursäkt mer än rätt och förhoppningsvis det enda som krävs. Förklara varför du gjorde som du gjorde, be om ursäkt och tänk på att inte upprepa det. Ge honom tid till att försöka förlåta dig. Var ärlig och berätta hur mycket du ångrar dig.

6. Var ärlig
Om du har kontakt med ditt ex så är det helt okej att berätta hur du känner för honom samt varför du vill ha honom tillbaka. Om han trots det säger nej och inte verkar ta åt sig av det du säger så måste du gå vidare. Det är ingen ide att förklara dig om och om igen, om han har bestämt sig för att inte ge dig och er en till chans.

När ni blir tillsammans igen och båda känner att ni är villiga att kämpa för ert förhållande och att det ska hålla i framtiden så kan ni sätta er ner tillsammans, och skriva ner vad ni tycker att den andra gjort fel i förhållandet.

Försök acceptera det din partner har skrivit och försök ändra på det. Om det är någonting du inte håller med om, var öppen och ärlig, säg det till honom.

Kanske handlar det om missförstånd. Red ut allt ni har osagt mellan varandra för att kunna återgå till ett friskt förhållande som förhoppningsvis kommer att hålla en lång tid framöver.

Hur Får Jag Tillbaka Mitt Ex? - Här Är De Perfekta Tipsen!