Skip to Content

En Konstruktiv Lista Med Saker Att Göra När Man Är Uttråkad

En Konstruktiv Lista Med Saker Att Göra När Man Är Uttråkad

När de flesta människor är uttråkade så sitter de bara där och vet inte vad de ska ta sig till. De ser hur klockan tickar och tiden går och plötsligt så har flera timmar gått.

Men tänk om det fanns några enkla och produktiva saker som du kan göra när du är uttråkad? Du börjar känna dig motiverad igen och du kommer inte att känna att du slösar bort timmar av ditt liv på att stirra på en vägg.

Här är några konstruktiva och produktiva saker som du kan göra när du är uttråkad. Pröva några och hitta vilka som ger dig mest motivation och glädje.

Produktiva saker att göra på jobbet

Om du är uttråkad på jobbet så kan du försöka att göra några av följande saker för att känna dig mer produktiv:

Minska distraktioner

Nätt ung kvinna som slås in i en filt och ser in i avståndet

Finns det något speciellt som distraherar dig? Om du letar efter produktiva saker att göra när du är uttråkad så måste du först förstå vad det är som saktar ner din produktivitet.

Sociala medier är ett bra exempel, logga ut från dina sociala medier så att du kan fokusera på saker som faktiskt betyder något.

Andra distraktioner kan inkludera den lilla uppgiften som din chef gav dig som du inte har gjort ännu eller högen med mejl som bara väntar på att du ska svara.

Även om du bara eliminerar en enda distraktion så är det ett steg i rätt riktning.

Gör snabba uppgifter

Även om du inte har tillräckligt med energi för en stor uppgift så kan du ha tillräckligt med energi för att avklara en liten.

Kryssa för saker på din att göra lista som kan göras snabbt, som till exempel att boka ett läkarmöte, skicka ett mejl eller organisera ditt arbetsbord.

Jobba lite

sidovy av leende amerikansk kvinnlig frilansare som arbetar hemma

Det här kanske låter uppenbart men försök att göra lite arbete när du är uttråkad på jobbet.

Arbete är förmodligen det svåraste att göra när du är uttråkad men det är fortfarande möjligt att tränga igenom slöheten och få saker gjort.

Om du är omotiverad, påminn dig själv att bästa sättet att spendera din tid på är att göra jobbet som ger dig pengar. Att se på det som något som genererar dig pengar hjälper mycket när det kommer till produktivitet.

Om du verkligen har svårt med att få något jobb klart så kan du tillbringa din fritid på att göra en att göra lista över allt som du vill göra när du återfår lite motivation. Detta kan också hjälpa dig med att ha några mål för veckan.

Eliminera din oro

Är du orolig för något? Är det bekymmer som kommer i vägen för din produktivitet?

Hantera de problem som hindrar dig från att spendera din tid på ett bra och produktivt sätt genom att maximalt utnyttja din fritid.

Du kan dubbelkolla ditt schema eller skicka några uppföljnings mejl för att få mer tid för saker som du bryr dig om. Genom att ta bort alla dina stressfaktorer så blir du mycket mer produktiv.

Om du inte är säker på vad du är orolig över, försök att använd lite tid för att meditera. Det skapar utrymme i ditt sinne för att hjälpa dig att räkna ut vad det är som gör dig orolig.

Produktiva saker att göra hemma

ung glad affärskvinna som arbetar på datorn och kastar upp papper på hemmakontoret

Om du är hemma så finns det massor av produktiva saker som hjälper dig att vara produktiv. Försök med något av följande för att undvika att slösa bort din värdefulla tid.

Städa ditt rum

En av anledningarna till att du inte är så produktiv som du vill vara kan faktiskt vara att ditt hem är för rörigt och att du behöver städa.

Några produktiva saker som du kan göra åt detta är att städa skrivbordet, ta bort böcker från bokhyllan som du aldrig kommer att läsa eller slänga ut överflödiga kläder som du inte har använt på tre år.

Välj ett rum och kom igång!

Du kommer inte bara att ha det rent och städat, det kommer också att ge dig mer energi att gå vidare till nästa, större uppgift.

Minska stressen

Kvinna som kopplar av och tycker om solen i en värme parkerar vid solnedgången

Om dina bekymmer är mer mentala och orsakar sig stress eller ångest, ta fem eller tio minuter att prova en kort meditationsövning.

Du kan stanna i soffan eller göra det i sängen så det är perfekt när du känner brist på motivation.

Är du intresserad av att bygga upp din motivation genom meditation? Det finns väldigt många guider till mediation som enkelt kan hittas på nätet.

Ett annat enkelt sätt att minska stressen på är att gå på en kort promenad. Att vara i naturen kommer att göra underverk för ditt humör så se till att gå ut regelbundet.

Att komma i kontakt med naturen har väldigt många positiva hälsoaspekter, fysiska och psykiska.

Lär dig något

När du är uttråkad så är det lämplig tid att lära dig något nytt. En av de mest produktiva saker att göra är att lära sig något på internet.

Om du föredrar ljud mer än video, leta upp en podcast om ett ämne som intresserar dig. Du kan luta dig tillbaka, koppla av och ändå lära dig något när du är uttråkad. Ingen tid att slösa här inte!

Du kan till och med ta dig an något stort och försöka lära dig ett nytta språk (eller åtminstone komma igång). Slå upp några nya ord i ordboken så kanske du blir mer motiverad att fortsätta.

Läs böcker

Härlig flicka i höstskog som läser en bok som täckas med en varm filt

Du måste vara försiktig med den här, du kan inte bara titta på ett avsnitt av din favorit tv-show och säga att du spenderade tiden produktivt. Du kan dock köpa några meningsfulla böcker och börja läsa.

Böcker tjänar också som ett syfte att ta dig ut ur din egen värld ett tag. Du kan dyka in i en fantasivärld eller en spännande detektivberättelse och glömma din tristess helt.

Prova något nytt

Om du tar dig tid att hitta en aktivitet som du aldrig har provat så kommer du också att lära dig mer om dig själv. Dessa aktiviteter kan vara väldigt produktiva för dig.

Om du inte vill komma ut ur huset så kan du titta på en dokumentär om andra kulturer. Detta kommer att visa dig något nytt och ge dig ett annat perspektiv på världen och hur människor lever.

Försök att vara konstnärlig

Ung kvinnakonstnär som hemma målar kreativ målning bakifrån

Om du inte känner för att göra något karriär relaterat, prova något konstnärligt!

Studier har visat att engagemang i konstnärliga saker förbättrar välbefinnandet och till och med har en positiv effekt på dem som lider av demens och Alzheimers.

Kreativa aktiviteter som till exempel målning eller kreativt skrivande kan vara de perfekta produktiva sakerna att göra när man är uttråkad.

Även om du aldrig har provat dessa saker tidigare, ge de en chans! Även om din målning inte ser ut som bilden i ditt huvud så har du tagit ett steg i rätt riktning och provar något nytt.

Om du föredrar att stanna kvar i soffan, försök skriva en kort dikt eller kanske sticka något smått. Det finns massor av bra idéer för att komma igång med det här.

Träna

Underbar brunett värmer upp och gör några push ups på gymmet

Om du inte har mycket energi för att göra något mentalt så har du förhoppningsvis åtminstone lite energi för att delta i fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet leder också till bra mental hälsa så det är win-win.

Några produktiva saker som du kan göra när du är uttråkad är att gå ut och springa, gå en promenad, ta en cykeltur i skogen eller lyfta vikter på gymmet.

All slags träning kommer troligen att befria dig från tristess och förbättra din fysiska och psykiska hälsa. Om dessa aktiviteter låter som för mycket, prova en lätt och lugn yoga rutin.

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra, försök bara hålla dig aktiv på något sätt för att få hjärnan tillbaka på rätt spår!

Ta hand om din psykiska hälsa

tonåring med rött hår i grå mössa och skjorta som ser och ler genom fönstret

Finns det något personligt problem som gör det svårt för dig att vara intresserade av något? Om så är fallet, ta itu med det. Produktiviteten blir mycket bättre när du mår bra psykiskt.

Tristess är ofta i verkligheten något som liknar ångest eller depression. Prova att göra mentala övningar som hjälper dig att fokusera på positiva upplevelser och för att lindra det som du upplever som tristess.

Spendera tid med familj och vänner

När du är uttråkad och har lite tid över så kan du överväga att ringa en vän som du inte har pratat med på ett tag.

Du kan också fråga mamma och pappa om de vill ta en kopp kaffe eller så kan du se med din partner om de vill gå på en kort promenad.

Även om det bara är några minuter så kommer de som du bryr dig om att uppskatta gesten och du kommer också att må bättre efter att ha spenderat tid med någon som du älskar.

En Konstruktiv Lista Med Saker Att Göra När Man Är Uttråkad