Skip to Content

Några Tips Som Hjälper Er Få Distansförhållandet Att Fungera

Några Tips Som Hjälper Er Få Distansförhållandet Att Fungera

Nuförtiden, med alla internet grejer och smsande så verkar det lättare än någonsin att lyckas med distansförhållande. Man behöver inte längre betala skyhöga priser för samtal mellan länder och det underlättar enormt.

Att omedelbart få svar tack vare internet är något som verkligen förändrade hela konceptet med distansförhållande. Men även med alla hjälpmedel så kan teknologin faktiskt inte kompensera för allt.

Bristen på regelbunden fysisk närhet verkar fortfarande göra många distansförhållanden lika känslomässigt tuffa som alltid.

Men ändå så försöker sig många på det. En undersökning från 2018 visade att 24% av de tillfrågade hade använt e-post eller internet för att upprätthålla ett distansförhållande.

Den goda nyheten är att studien har visat att i värsta fall så skiljer sig distansförhållande inte speciellt mycket från vanliga förhållanden, i vissa fall är det till och med bättre.

Kommer ert förhållande att överleva? Vad är skillnaden? Tack och lov finns det specifika saker att tänka på som förbättrar era chanser till en hälsosam och långvarig kärlek. Här är vad ni bör tänka på:

Prioritera era scheman väl

uppmärksam attraktiv ung kvinna

Olika arbets- och skolscheman, sömntider och tidszoner kan alla förorsaka förödelse, även för de mest kärleksfulla paren, när det gäller att ta sig tid att prata med varandra.

Ofta kan ett par bosätta sig i ett mönster genom tröghet, även när det visar sig att det inte fungerar speciellt bra för en eller båda. När är du som bäst? När kan du ägna privat tid till konversation?

Hur känner du dig för spontana sms? Vem har det mer flexibla schemat? Vad känns som din mest intima del av dagen? Vem ska initiera kontakten? Föredrar du en viss tid på dagen eller är det ok om det varier?

Det finns inga gränser för vilka typer av kommunikations arrangemang som kan fungera så länge det känns ömsesidigt tillfredsställande.

Var uppmärksam på hur du väljer en rytm som fungerar för dig så att förbittring och frustration inte byggs upp efter att ni faller in i ett mönster som inte känns bekvämt för någon av er.

Se till att ni är överens om era livsmål

Eftertänksam flicka sitter på en bänk vid floden och njuter av en härlig solnedgång

Distansförhållanden är mer tillfredsställande och mindre stressande när båda parterna är med på att det bara är tillfälligt.

Detta är faktiskt logiskt eftersom det är lättare att hålla koll på själva priset och arbeta tillsammans för att komma igenom svårigheter snarare än att vara hopplös och känna att det aldrig kommer att ta slut.

Men vad händer när en person är mer ok med status quo än den andra? Eller om en person är mer motiverad att hitta ett sätt att vara fysiskt tillsammans än den andra är?

Om en partner ser separationen som ett tillfälligt hinder som kommer att sluta i något permanent, medan den andra partnern ser avståndet som en enkel nödvändighet som kan behövas på lång sikt, då uppstår det säkert friktion mellan er.

Prata kontinuerligt om förväntningarna hur exakt er separation blir och när.

Ta inte bara hjälp av teknologin

positiv glad tjej sir divan ben korsade använda smartphone läsa sociala nätverk

Många par som är i distansförhållanden är tacksamma för Facetime, sms och alla andra tekniska framsteg som har gjort det så mycket lättare att hålla kontakten med sina nära och kära.

Men låt oss inte glömma kraften av att ha något fysiskt som påminner dig om din partner. Att ha ett klädesplagg som fortfarande luktar som din partner, en speciell symbol som är en symbol för er relation.

Underskatta heller inte glädjen av att få något konkret av dem, ett rolig vykort kanske, en oväntad gåva eller leverans av ditt favoritgodis. Vårdpaket är inte bara för föräldrar till sina barn.

Fokusera på bra kommunikation

vacker glad kvinna som bär avslappnad sommardräkt och solglasögon

Intressant nog så visar vissa undersökningar att par som är i ett distansförhållande faktiskt kan vara mer nöjda med sin kommunikation än de som är i vanliga förhållanden.

Det kan bero på att de inser hur värdefulla deras möjligheter till kommunikation är och att de heller inte behöver slösa ord på vanliga dagliga saker. Använd detta till din fördel.

Om du är i ett distansförhållande så saknar du förmågan att ha en större mängd kommunikation jämfört med par som bor nära varandra.

Men du har dock potential att till och med överträffa dem när det gäller kvalitet på samtalet. Om ni till exempel har dagliga samtal innan ni lägger er för att sova, tänk lite i förväg på de viktigaste delarna av din dag som ni kan prata om.

Inse att eftersom du inte har fördelen med att använda ansiktsuttryck och fysisk beröring så måste du ibland vara lite mer medveten om de ord som du använder.

Förstå vad som saknas i samtal över Skype eller andra medel och planera därefter för att se till att du säger de saker som du menar att säga.

Det kan hjälpa dig att se till att de viktigaste, mest intima konversationerna fortfarande pågår oavsett hur många km det är mellan er.

Dela med dig av de tråkiga detaljerna

Lycklig ung flickakvinna i jeans och en vit t-shirt med en smartphone i hennes händer

Tänk på att kvaliteten på kommunikationen mellan er inte behöver innebära att du utelämnar de små och tråkiga detaljerna från din dag. Det är lätt att växa isär om du inte har någon aning om hur din partners dagliga rytm ser ut.

Vem pratar dem med på sin lunchtid? Vilka podcasts är de intresserade av? Vad åt de för middag? Hur renoverade de sitt rum?

Vem gjorde de galna på jobbet? Gör inte misstaget att tro att de “tråkiga” detaljerna i din dag borde vara ett mysterium för din partner.

Naturligtvis vill inte ingen lyssna på något enbart en lista med detaljer men nyckeln är att stanna kvar i varandras liv tillräckligt länge för att få en känsla av den andra karaktär samt hur deras dagliga liv ser ut.

Detta hjälper dig att känna som om ni är nära varandra, oavsett hur många mil skiljer er åt.

Planera inte er tid tillsammans för mycket

Ett älskande par har kul och kramar på den tomma sandstranden vid solnedgången

En viktig sak som gör att distansförhållanden känns väldigt annorlunda än vanliga förhållanden är att när du faktiskt är med den andra personen så känns det ofta som att det inte finns någon tid att slösa.

Men det här kan vara väldigt negativt också. Ja, det kan göra det mindre troligt att ni bråkar om vem som har glömt byta toarullen men det kan också få dig att ge efter eftersom lusten att packa er tid tillsammans så mycket som möjligt stressar en eller båda av er.

Många människor i distansförhållanden känner press på att få varje personlig ögonblick att räknas. Om de bara ser sin partner till exempel varannan månad så vill de förstås behandla det som en speciell semester varje gång.

Men du får inte glömma att intimiteten byggs i både små och stora ögonblick, spontant filmkik på soffan eller bara en fin måltid på någon restaurang. Se till att ha lite andningsrum i de tider som ni spenderar tillsammans.

Det hjälper er båda att komma närmare varandra.

Fortsätt med ditt liv

attraktiv ung kvinna som dricker kaffe medan man går utomhus

Det råder ingen tvekan om att distansförhållanden kräver viss uppoffring. Men det är viktigt att vara försiktig så att man inte offrar mer än vad som är nödvändigt, det kan leda till förbittring och ånger över tiden.

Detta är särskilt riskabelt när själva distansen inte är planerad att vara länge men plötsligt behövs förlängas.

I dessa fall kan en partner ha försenat eller till och med undvikit att spenderat sin tid på att umgås med vänner, spendera tid på sina intressen och hobbyer.

De tyckte inte att det är värt det och nu är de ett par år inne i förhållandet och önskar att de hade levt lite mer under tiden.

Det är en sak att se fram emot att äntligen vara på samma plats som din partner men det är en helt annan sak att skjuta upp sitt liv tills dess.

Se till att du försöker göra ditt bästa för att få ut så mycket som möjligt utav ditt liv, här och nu. Isolera inte dig själv, leva varje dag fullt ut, oavsett om din partner är frånvarande eller inte.

Bonusen är att gör att tiden ifrån varandra går snabbare!

Tänk positivt

ung brunettflicka med långt tjockt vågigt hår

Med tanke på de positiva effekterna som följer med några distansförhållanden så kan det vara mycket bra att fira er situation som något som kan ge fördelar trots alla nackdelar.

Dessutom, om ni båda kan påminna er själva om hur det är att vara ifrån varandra så kan det göra att ni uppskattar varandra mer. Det kan hjälper er känna mer positivitet över hela situationen.

Kognitiv omramning är till stor hjälp i alla svåra livssituationer eftersom det hjälper till att ge dig hopp och kan ge oss en känsla av kontroll. Distansförhållanden är inte annorlunda.

Försök att avvika från att fokusera på hur trist det är att ni är ifrån varandra och tänk istället på hur starka ni växer tillsammans, oavsett distansen mellan er.

Var inte för jobbig

Stående av skönhetkvinnan som går på gatan

Det här är en av de största problemen i distansförhållanden. Det faktum att du inte riktigt har en känsla av vad din partner gör om dagarna. Oroar du dig för att din partner är otrogen?

Eller tror du på att distansen får er att växa närmare varandra? Du kan erkänna att distansförhållanden kan ge högre oro för otrohet och det är helt normalt. Men låt det inte driva fram ett beteende som är baserat på misstro.

När du vill höra din partners röst, ring dem. När du vill smsa, smsa. Men spela inga detektivspel. Din partner kommer att plocka upp ditt påträngande beteende och de kommer inte att gilla det.

Du har valt att vara i ett distansförhållande och då kan du helt enkelt inte veta säkert vad de gör om dagarna. Ju mer du kan koppla av, desto bättre kommer det att bli.

Lita på din partner och på dig själv

ung snygg hipsterkvinna som går på gatan

Och till slut, en av de viktigaste faktorerna i distansförhållanden och att få det att fungera, förtroende. Att jobba på förtroendet krävs jobb från båda parterna.

Det här handlar inte heller bara om otrohet, det är viktigt att komma ihåg att det finns så många sätt att tappa förtroendet på, även utanför en romantisk relation.

Kan du lita på din partner? Är de där för telefonsamtalen som ni har bokat eller dök något upp plötsligt? Håller de sig till planerna som ni har gjort för att ni ska träffas eller skjuter de upp det igen?

Kommer de ihåg vad som är viktigt för dig och lyssnar på dig så att du känner dig hörd och förstådd? Eller känns varje nytt samtal separat, som om de inte uppmärksammade förra gången?

Alla dessa frågor kan naturligtvis gälla dig själv också. Är du den partnern som du själv vill ha?

Några Tips Som Hjälper Er Få Distansförhållandet Att Fungera