Skip to Content

Ge Mig Lite Gammal Hederlig Kärlek

Ge Mig Lite Gammal Hederlig Kärlek

Det är ingen hemlighet varför The Notebook är vår generations favorit romansroman. Och för att vara ärlig så är det lätt att förstå varför.

Jag tror att jag kan tala för de flesta av vår tids kvinnor i dagens samhälle: Vi vill ha äkta kärlek och partnerskap, men det vi vill ha är från en helt annan era.

En generation då män alltid öppnade dörrarna för sina kvinnor. En generation där ditt hjärta klappade för bara en. En generation som alltid fyllde sitt hjärta med lycka.

En generation där, när han såg dig i ögonen, så kunde du veta av hans stjärnklara blick att han helt tillbad dig och älskade dig.

Det står mycket klart för mig att kärleken jag vill ha är helt enkelt från en annan generation.

En kärlek där du fick handskrivna brev, en generation där du när du fick blommor på jobbet, var de levererade av din älskare och inte av något online-leveransföretag.

En värld där kärlek var den starkaste kraften som aldrig kunde frestas av en tillfällig natt ute. En generation där kärlek var lika säker som stjärnorna ovanför.

Jag undrar ofta om tekniken bär skulden för att så många relationer i denna generation misslyckas. Jag undrar ofta varför kommunikation, som tidigare gjordes ansikte mot ansikte, nu görs bakom en skärm.

Kvinna som tycker om solnedgång nära havet

Mottagande av handskrivna kärleksbrev finns helt enkelt inte längre. Det råder ingen tvekan om att denna generation lider mest. Lider mest eftersom denna generation har förlorat den sanna innebörden av kärlek.

Vad hände med män som faktiskt uppvaktade kvinnor? Vad hände med män närmar sig kvinnor på gatan, stoppar dem och berättar att de är vackra?

Jo, Tinder hände, tillsammans med Bumble och alla andra ändlösa bufféer som våra sociala medier har att erbjuda.

Vi har tagit bort den kommunikation som en gång gjordes ansikte mot ansikte, och har nu ersatt den med några tecken bakom kulisserna.

Så varför skulle vår generation ensam vilja lova sig till en sann kärlek när de har tillgång till ett oändligt utbud av möjligheter som överöser dem?

Varför skulle någon man av vår generation, när han gick ner för gatan, känna behovet av att stoppa en kvinna och berätta för henne att hon är vacker?

Han kan göra det på nätet, med en oändlig katalog med foton och bios att välja mellan. Han kan ge flera online komplimanger med några enkla klick och tangenttryckningar.

Modet verkar vara så mycket större när det gömmer sig bakom en skärm.

Kvinna som bär ett klänningssammanträde

Jag har lidit konsekvenserna av att dejta i denna tid. Alltför ofta slutar dessa relationer eftersom de saknar det “någonting”, den “förståelsen”, som överensstämmer med sann kärlek och riktiga karlar.

Studier har visat att män har större sexdrift än kvinnor. Kvinnor har större kontroll över sig själva. Män tycker om att de genetiskt har ett “djurisk instinkt” för sex med flera partners.

Dagens internet, med alla sina fällor, ger män med sin “mitt i prick” när det finns små hinder i relationsvägen.

Snarare än att stanna och arbeta på relationen öppnar de sin bärbara dator eller telefon och söker bland mängder av webbplatser som framhåller den perfekta kvinnan, den perfekta “sexpartnern” utan några band. Han kan söka igenom dessa platser som min mormor sökte igenom Ellos postorderkatalog.

Han kan lägga upp sin order för en middag och ännu en order för sena drinkar. Låt oss vara ärliga mot oss själva, män som är på webben är inte riktigt ute efter kärlek men söker snarare byten.

Förutom att söka “relationer” på nätet, saknar dagens generation möjligheten att kommunicera i realtid, ansikte mot ansikte.

Hur ofta ser du par som sitter i en restaurang med sina telefoner framme och inte pratar med varandra?

När problem uppstår i ett förhållande är det alltför lätt att gömma sig bakom skärmen och skicka en text eller e-post.

Ung eftertänksam kvinna som ser horisonten med hopp under loppsemester

Jag levde med en person i ett år, som jag var tvingade att berätta om sina känslor, att prata med mig. Efter att flera gånger ha försök ta reda vad som pågick i hans huvud, fick jag reda på via ett textmeddelande att vi var “slut”.

Bakom den magiska skärmen som ger individerna makt att vara hänsynslös och avskärmade, kan den plats där fegisar inte lyssnar på andras sårade känslor eller ilska, de kan helt enkelt skriva, klicka och skicka.

De kan sedan ta bort dig från telefonen, deras bärbara dator och deras liv.

För många i vår generation har kärlek ersatts av sex. Det verkar som om sex är viktigare och är den stabiliserande faktorn i relationer. Jag kan bara beklaga för männen i vår generation, men jag säger det högt!

Möjligheten att ha galet passionerat sex, i varje tänkbart läge, är viktigare än medkänsla och intellektuell intimitet?

Borta är dagarna då man lärde sig att älska varandra emotionellt och fysiskt. Dagens generation vill ha en fulladdad, helt sexig modell.

Jag blev övergiven som en trasdocka eftersom jag inte kunde utföra dessa galna handlingar. Jag skulle inte tro det. Mina önskningar och mina känslor spelade ingen roll. Allt som spelade roll var ett par minuters sex.

Att vara en bra person, en medkännande, kärleksfull person, spelade ingen roll – vad som var viktigt var några minuters sex.

tankeväckande lugn eftertänksam ung kvinna som tittar genom fönstret

Missförstå mig inte, sex är väldigt viktigt i relationer men det borde vara något sprunget ur kärlek och det borde vara ömsesidigt tillfredsställande och borde vara något som ett par bygger upp med tiden.

Dagens generation, tänk på det här: När du sitter i din länsstol, med grått hår, löständer, och du har kissat ner din vuxenblöja, vem ska byta den åt dig?

Är det den sexiga tjejen från dina yngre dagar eller kvinnan som älskade och brydde sig om dig?

Män känner sig inte ansvariga för den smärta de skapar i relationer dessa dagar. Jag är inte säker på att “inte bry sig ett jävla dugg” nu kodas in i deras DNA, men när det är en bula i vägen, är det snabbaste och enklaste sättet att gå upp i rök – bokstavligen försvinna.

Det spelar ingen roll hur länge ni har varit tillsammans, de flesta i vår generation anpassar sig nu bara till den så kallade metoden.

De förväntar sig att allt ska vara perfekt och i det ögonblick det inte är det, går de bara tyst sin väg.

Idag bestämmer sociala medier om ert förhållande är värdigt eller inte. Hur många “likes” och “shares” man får är viktigare än äkta känslor för varandra.

Selfies, som har förbättrats tack vare en av de många tillgängliga apparna, översvämmar Internet. Verkliga relationer ersätts av fiktiva bilder av oss själva och orealistiska förväntningar.

Beautyful fält för klänning för sammanträde för unga kvinnor rött

Det är ledsamt att säga, men om och om igen ser vi oss själva bli insorterade i en förhållandekategori som vi tillåter sociala medier att definiera. Ärligt talat, hur dumt är inte det!

Sedan har begreppet att vara i ett förhållande faktiskt behöver godkännas av andra som du sällan talar med eller ens ser?

Jag skrev knappt på sociala medier, helt enkelt av den anledningen att jag njöt av stunderna och bilderna jag delade med min partner privat.

Jag hatar ärligt talat de par som ständigt skriver om sina relationer eftersom de par som var #SoInLove var samma par som ständigt bråkade eller samma par som ständigt var otrogna mot varandra.

Aldrig bör någon söka bekräftelse på sociala medier, än mindre basera framgången för deras relation på det!

Så tills den riktiga saken kommer, är det enda jag vill ha den kärleksfulla kärleken från den gamla goda tiden. De handskrivna kärleksbreven, de handplockade blommorna.

Jag väntar. Jag väntar för att jag vet att jag förtjänar en legendarisk kärlekshistoria.

Ge Mig Lite Gammal Hederlig Kärlek