Skip to Content

Sluta Jaga Efter Honom Och Se Vad Som Händer – 6 Tänkbara Resultat

Sluta Jaga Efter Honom Och Se Vad Som Händer – 6 Tänkbara Resultat

Du vet, det lustiga är, att jag ofta skriver om hur vi behöver vänta på att män ska jaga oss, hur vi förtjänar att jagas.

Men så tittar jag på mig själv och ser att jag ger allt för att få mitt förhållande att fungera och för vad? Fem minuter av hans tid? För fem minuters kärlek?

Åt helvete med det!

Vi förtjänar att jagas, så varför är vi de som jagar? Varför är vi de som ger allt, försöker vårt yttersta att få saker att hända? För att våra relationer ska fungera?

Jag ska berätta varför – för att vi är fostrade så och vi lärde oss att vi ska ta hand om vårt förhållande. Men det krävs två för att älska, det krävs två för ett förhållande.

Det finns ingen mening med att vara den enda som försöker och kämpar. Så, den här artikeln är för dem som har fått nog att ge allt för männen i sina liv.

Sluta jaga honom och se vad som händer. Vilket som helst av de sex tänkbara resultaten är fortfarande bättre än det du och jag båda har just nu.

1. Han saknar dig

person i svart hoodie som sitter på tågbänken

Du vet aldrig vad du har förrän du förlorar det, det är vetenskapligt bevisat. Och det finns en stor chans att den här kommer att gå upp för honom.

När du börjar sätta dig själv först och all den energin du slösat bort på honom ger du istället till dig själv, så kommer han att inse att han saknar dig.

Han åtnjöt den uppmärksamhet du visade honom, han tyckte om att vara den som jagades och nu är allt borta, han saknar det.

Han kommer sakna ditt skratt, ditt leende, din otroliga energi som höll honom i balans. Men ta en bra titt på ditt liv före och i ditt liv nu.

Om du njuter av det sätt du får vara ditt eget centrum, så är du verkligen värd att ge allt till dig själv, och du förtjänar att bli behandlad som en drottning.

Om han fortfarande förväntar sig att du ska jaga honom, efter att i veckor ha visat dig minsta möjliga uppmärksamhet, måste han vara knasig.

Och jag vet att det är svårt att gå ifrån något du lägger så mycket möda på, jag vet att det är svårt att sluta jaga någon du verkligen är intresserad av.

Men det är dags att han börjar jaga dig. Det är dags att han ger dig den typ av kärlek du förtjänar. Om han inte gör det, dumpa honom!

2. Färre dåliga dejter, så mer ledig tid

silhuett av kvinnan njuter av ögonblicket

Saken med män som vill bli jagade är att de inte heller är intresserade eller de behöver en egoboost. Och du är den som ger den till honom.

Den kärlek du har för honom gör det lättare för dig att komma med många ursäkter för hans beteende, för att göra så många kompromisser och offer som du normalt inte skulle göra.

Men är han värd dem alla, eller?

Varje gång ni två var tillsammans hade du en känsla av att det var lånad tid, att det var i grunden den enda stunden han hade i sitt schema som var ledig istället för att han skulle göra tid åt dig.

För det är det du gör när du gillar någon, det är det du gjorde för honom. Och nu går du inte längre på alla dåliga dejter, du har mycket mer ledig tid för dig själv.

All den tiden du tillbringade med att vänta på honom, kan du nu använda till att göra dina drömmar sanna.

All den tiden du spenderade besatt över honom, undrande vad i helvete pågick i hans huvud, kan du ägna dig åt dina lustar och ditt liv.

Du har en chans att hitta vad som gör dig lycklig, för att ta reda på de många fördelarna med singellivet. När du väl blir kär i ditt liv faller allting på plats. Även ditt kärleksliv.

3. Han börjar jaga dig

man sätter på sig slips och pratar i telefon

Det är nu som han börjar tänka själviskt. Han kommer att tänka på hur bra det är att vara med dig, hur mycket det betydde för honom att få ha dig vid sin sida.

Han kommer att tänka på alla dessa tider när ni hade en bra tid tillsammans och han vill naturligtvis återuppliva dem igen. Men du finns inte där längre, så nästa steg är att börja jaga dig igen.

Män är jägare eller något åt det hållet, men i grunden tycker de om att både jaga och jagas. Den perfekta kombinationen är då att ge honom möjlighet till båda.

Du har gjort din andel av jakten, du visade honom att du var intresserad, du visade att ni två passar bra ihop och att det finns massor av saker ni har gemensamt.

Du visade honom att vara med dig är bra och att skicka sms hela dagen är inte alls är tråkigt. Nu är det dags för honom att återgälda tjänsten.

Sluta texta honom och ringa till honom, sluta dela med dig av ditt liv och, låtsas som om ni två bara är bekanta.

Det kommer att aktivera panikknappen i hans hjärna och han kommer att tro att han förlorar dig och hans jaktläge kommer att aktiveras.

Tyvärr hittar jag inte på den här skiten. I den här fasen när du utesluter honom kommer han att börja texta dig och göra tid för dig.

Han kommer att skicka dig de mest random grejerna som finns att skicka, bara för att starta en konversation med dig.

Han kommer att överösa dig med komplimanger och varje gång du tar dem bra, känner han sig uppfylld av stolthet. De älskar att de måste jobba hårt och att arbetet blir uppskattat.

Så, när han lämnar dig mållös med sina “förföriska färdigheter”, tar han det som en belöning. Och voila, du har fått en man precis när du slutade att jaga efter honom och du har samtidigt fått en massa fritid.

4. Du börjar lägga märke till män som faktiskt är intresserade av att jaga dig

passar leende idrottskvinna i gymmet

Det finns inte en chans att du kan märka någon omkring dig medan du jagar någon annan. Det är så som det fungerar. Du har bara ögon för honom så att du inte ser en annan man som är helt förälskad i dig.

Du har öron bara för honom, så du kan inte höra kärlek från någon annans röst. Eftersom kärleken till honom tog över dig, kunde du inte se män som skulle känna sig hedrade av att ha dig vid deras sida.

Och nu ger du dig själv en chans att göra exakt det. Bara för att du drog dig undan betyder det inte att din kärlek tagit slut. Utan istället för att tänka på att klippa av det helt, tänk på att helt enkelt lägga till mer.

Du har inte givit upp honom helt, du tar bara en paus. Och var inte rädd för att öppna upp inför andra män medan du gör det. Du behöver inte släppa in dem eller leta efter kärlek, ta bara en andra chans att ha roligt.

Låt någon annan få en chans att vara en del av ditt liv, kanske som en vän eller den söta killen i baren som får dig på gott humör. Eller kanske något mer.

Du vet aldrig vad livet kan ge dig och du kommer aldrig att göra det om du håller dig för dig själv. Var inte rädd för att ta risker och var inte rädd för att träffa nya människor. Du kan bli glatt överraskad till slut.

5. Du får återuppliva dina relationer med dina vänner

 

fyra personer som står på klippan vid solnedgången

Ibland tenderar vi att gå vilse i kärleken så mycket att vi sakta glider bort från våra närmaste, från våra vänner och vår familj. Det behöver inte vara något stort men det är fortfarande tillräckligt att känna sig avlägsen när man äntligen träffar dem.

Det behöver inte ens märkas men du kan fortfarande känna det – på det sättet du inte kan öppna upp om de strider du går igenom, och i det sättet är du rädd för att de ska döma dig för det. Men de är dina närmaste, de kommer aldrig att döma dig.

De är de som såg dig fulgråta och ändå älskar dig efter det. De är de som höll upp ditt hår medan du kräktes och de älskar dig fortfarande.

De är de som var vid din sida medan du gick igenom uppbrott och de är de som hjälpte dig att laga ditt krossade hjärta. Och de kommer alltid att vara de som kommer att ha ditt bästa i åtanke.

Och det här är ett utmärkt tillfälle för dig att återuppta dessa relationer. Planera en weekendresa och gå på vinprovning med dina vänner eller sov bara över hos varandra en helg med en massa dumma filmer och skräpmat.

Gå på klubbarna och hitta på nya äventyr, något du kommer att berätta för dina barnbarn om. Tänk på den här tiden som ett perfekt tillfälle att låtsas som om det inte finns någon morgondag och i kväll är den sista natten.

Så, få det att räknas. Och efter det varje natt och varje morgon som följer. Tänk på detta som en chans att göra ditt liv till något extraordinärt.

6. Du börjar njuta av ditt liv

kvinna i vit skjorta som lyfter händerna mot himlen

Detta är förmodligen det bästa resultatet av dem alla. Det här är när du blir kär i ditt liv istället för att vara kär i något rumphål som inte vet hur man uppskattar dig.

Detta är resultatet där du äntligen ser att det var han som dämpade ditt ljus, att det var han som tog bort din gnista.

Inte speciellt för att han är en skitstövel men bara för att han tog bort delar av dig och aldrig gav någonting tillbaka.

När du ger delar med dig av dig själv till någon, när du lägger så mycket ansträngning, så mycket vilja och så mycket kärlek på någon som aldrig ger någonting tillbaka, lämnas du ihålig.

Du är tom och dränerad, bara för att du aldrig fått något av det tillbaka. Och det är hur enkelt som helst.

Men när du en gång lär dig att vara ensam, när du börjar njuta av att bara vara med dig själv och när du bemästrat den svåra konsten att älska dig själv kommer du att bli slagen av hur fantastiskt livet kan vara.

Och du kommer att njuta av varje sekund av det! Oavsett resultatet av detta är det fortfarande bättre än att fastna i ett ensidigt förhållande.

Och du kan vara rädd för att göra det här, för han är den du älskar, han är den du bestämde dig för att släppa in och han sjabblade bort det.

Du kan vara dödsrädd för att försöka vara singel, nu när du är så van vid att ha honom i ditt liv, även om du vet att han inte borde vara där längre. Men det här är en risk som du måste ta.

Sluta jaga honom och se vad som händer – du kommer antingen att förlora någon du aldrig har haft eller så kommer du att få någon som kommer att vara värd dig. Hur som helst är det en win-win-situation. 

Sluta Jaga Efter Honom Och Se Vad Som Händer - 6 Tänkbara Resultat