Skip to Content

Stjärntecken Som Är Blyga Men Egentligen Tuffa På Insidan

Stjärntecken Som Är Blyga Men Egentligen Tuffa På Insidan

Inte alla stjärntecken är sociala varelser. Det finns stjärntecken som är blyga. Vissa av dem är reserverade och tysta men det betyder inte att de inte har något att erbjuda. Tvärtom, det är varför de har mycket att erbjuda.

Introverta människor är vanligtvis fulla av överraskningar eftersom de ofta är mycket bra observatörer. Det betyder att de märker många saker som andra inte gör och kan använda den kunskapen till deras fördel.

Blyghet innebär inte svaghet. Det betyder bara att personen inte är bekväm med att dela för mycket av sig själv.

Men om någon gå för långt så är de redo att slå tillbaka. Det är då de visar sin tuffa sida (som de definitivt har) även om de inte gillar att göra det.

Om du är intresserad av att veta vilka som är de blygaste men mest intrigerande och vad som får de att vara sådana, här är listan som du letade efter.

1. Kräftan

kvinna som sitter ensam på stranden

“Mina känslor är för höga för ord och för blyga för världen.” – Dejan Stojanovic

Kräftan. Horoskopets kungar och drottningar av blyghet.

Kräftor är som krabbor. De gillar att vara säkra under skalet och springa iväg snabbt när de känner att de är i fara.

Om du aldrig har sett en krabba röra på sig så bör du veta att de rör sig i sidled. Ibland ser de ut som om de vill lämna oavsett var de befinner sig, ungefär som Kräftan.

Det här tecknet gillar inte folkmassor, de gillar inte att tala inför människor, de gillar inte att prata i telefon och de gillar inte att träffa nya människor.

För de flesta är dessa saker inte något som de tänker på men för Kräftor är det ibland en väldigt stor grej.

De är väldigt privata och gillar att hålla saker för sig själva. De styrs av månen (det är också deras motsvarande tarotkort) och månen är en mycket hemlighetsfull satellit.

Månen är allt dolt, mystiskt, oklart och tyst och ibland är det till och med bedrägligt. Det styr också känslor och det undermedvetna.

Kräftor är väldigt känsliga och känslomässiga av samma anledning och det förklarar också varför de inte gillar folkmassor. De kan känna andras energi intensivt på grund av deras naturliga empatiska egenskaper.

Ibland är det vad som överväldigar dem och varför de kan verka “nere” eller blyga i sociala situationer. Det är därför de hellre föredrar tysta och mysiga nätter med Netflix på och deras favoritperson vid deras sida.

De är kardinala vattentecken vilket innebär att de har initierande energi men de är också drömmare och en soffpotatis vilket ibland gör dem passiva eftersom de vill så mycket men inte kan tvinga sig själva att göra det.

De kan drabbas av osäkerhet om de är obalanserade och det är en annan anledning till att de är blyga. Men när de är runt människor som de verkligen gillar och känner sig säkra med (vilket är mycket viktigt för dem) så blir de verkligen upphetsade.

Kräftor är MYCKET beskyddande över sina nära och kära och de människor som de känner behöver skydd. Det är då de inte gör några kompromisser utan slår tillbaka eller till och med startar en fight först.

Människorna de älskar är nummer ett i deras liv och det är det vackraste och ibland det mest skrämmande med dem.

2. Jungfrun

kvinna i vatten dykar ut

“Djupa floder flyter tyst.” – Haruki Murakami

Jungfrun är det enda jordtecknet bland vattentecken i den här lilla listan. De andra två jordtecken, Oxen och Stenbocken, är kända för sitt självförtroende.

Jag skulle inte säga att Jungfrun inte är självsäker, jag skulle hellre säga att deras tystnad och introversion kommer från deras introspektion.

De är perfektionister och det betyder att de tänker på många saker samtidigt. Detta gör dem oftast lite bedömande enligt andra människor. Sanningen är dock att de bara förväntar sig samma kvalitet som de ger till andra.

De tänker ofta till den punk där de bestämmer sig för att inte säga någonting. Detta beror på deras rädsla för att göra ett misstag.

Till skillnad från vattentecken som lätt uttrycker sina känslor så vet inte Jungfrun när och hur man öppnar upp sig.

De förstår saker på ett praktiskt sätt och det är därför de ibland är förvirrade över saker som de inte kan sätta ord på.

Människor ser dem ofta som blommor, reserverade och smarta människor som håller sig för sig själva. Ändå är Jungfrur faktiskt badass inuti för de har så mycket kunskap och motståndskraft i sig och de talas aldrig om på rätt sätt.

Jungfrun har en oöverträffad mängd tålamod som bara extremt mentalt starka människor kan ha.

Det är därför det också är viktigt att INTE testa deras tålamod för när de känner sig respektlösa är de färdiga med dig och du inte vill ha en Jungfrun som din fiende.

Stjärntecken som är blyga kan vara tålmodiga men när deras goda vilja missbrukas så kommer de inte bara att gå iväg och låtsas som att ingenting har hänt.

3. Fiskarna

kvinna sitter på logga in skogen

“Sinnet talar högre än rösten.” – Erin Forbes

Fiskarna är också ett av de blygaste stjärntecknen och detta är förmodligen ingen överraskning för dig. Alla vattentecken är något blyga men Skorpionen är annorlunda på grund av sitt Mars härskare.

Fiskarna styrs av drömmande Neptun och deras hem är det tolfte huset. Bara det här ger många ledtrådar till varför de är så blyga.

Neptuniska personlighetsdrag är väldigt drömmande, mjuka och ömtåliga. De får en person att verka som om de inte kommer från den här världen.

Det tolfte huset är huset för sömn, död, kloster, fängelser och isolerade utrymmen i allmänhet. Det är därför det inte är svårt att förstå varför detta tecken har svårt med att vara festens puls.

De är naturligtvis introverta och blyga människor. De gillar människor men de verkar bara inte passa in med de flesta av dem.

Men på grund av sin unikhet älskar människor dem. De älskar deras äkthet och den lilla stänken av något annat världsligt som de tillför med i ett vanligt liv.

Detta känsliga tecken är mest mottagligt för energier runt dem eftersom deras hem är det tolfte huset (som nämnts ovan, död, liksom andra dimensioner, drömmar, undermedveten kommunikation, spöken och mer).

Deras introversion i kombination med fantasi gör det ibland svårt för dem att skilja fantasi från verkligheten. Men ibland gör det dem till lysande artister.

En hälsosam Fisk har mycket kraft eftersom de lättare kan använda sin äkthet och kreativitet än andra tecken och det är det som gör dem orörliga.

När de är på sin väg kan ingenting hindra dem eller övertyga dem om att det de gör inte är tillräckligt. När de hittar något de tror på av hela sitt hjärta så kan du vara säker på att de kan starta en revolution.

Det är också därför det finns så många andliga ledare och guruer som är Fiskar.

Stjärntecken som låtsas vara tuffa men egentligen är mjukisar

Bortsett från vilka stjärntecken vi ser som känsliga så finns det tecken som anses vara coola och tuffa badboys och tjejer i zodiaken.

Naturligtvis, precis som med stjärntecken som är blyga och faktiskt tuffa inuti så har vi tuffa stjärntecken som har en hemlig känslig sida.

1. Väduren

grupp kvinnor dricker kaffe och pratar

“Att vara sårbar är en risk vi måste ta om vi vill uppleva anslutning.” – Brené Brown

Först på listan är Väduren. Väduren är zodiakens barn, full av energi, undring och ambition.

Väduren är den typ av person som initierar en konversation. De är alltid redo att gå utanför sin komfortzon, ibland till den punkt där det blir för mycket.

En vanlig Vädur är en extrovert som gillar att vara i närvaro av olika människor. De är inte elitister. De älskar att bredda sina horisonter och se vad de kan lära av varje person.

Ändå är de ibland för hänsynslösa och hetlevrade. Ibland har de alltför intensiva reaktioner på saker som inte förtjänar den typen av svar men det är förståeligt med tanke på att de har rå, elektrisk energi. Som zodiakens metaforiska barn speglar de några av spädbarnets egenskaper.

Till exempel vet de ofta inte hur man kontrollerar känslor. Korg sagt, oavsett hur coola de ser ut att vara så är de faktiskt extremt känslomässiga.

Men de är också redo att gå vidare snabbt, på ett väldigt Vädur sätt.

2. Skorpionen

man och kvinna dricker vin på datum

“Jag kan förändras av vad som händer med mig. Men jag vägrar att reduceras av det.” – Maya Angelou

Skorpionen är det mest ökända tecknet av dem alla. De är intensiva, förföriska och påstås vara farliga. Jag säger påstås eftersom enligt min erfarenhet så är många av dessa rykten falska.

Om du går på första dejten med en Skorpion så kan det vara skrämmande men efter en tid kommer du snabbt att märka att de faktiskt är mycket känsliga och snälla människor. De vill bara veta för mycket för snabbt och de är främst intresserade av saker som de flesta anser vara för personliga.

Det är precis så de är. När allt kommer omkring så är de ett vattentecken och de MÅSTE vara emotionella och längta efter djupt.

Det som förklara Skorpioner och deras “farliga” stereotyp är att de faktiskt är motståndskraftiga; det är vad som skapar den “farliga” atmosfären med dem. De faller och de står upp. De brinner och sedan föds de på nytt. Kasta vad du vill på dem så hittar de ett sätt att hantera det.

De är ofta bästa vänner med andra vattentecken. Deras kompatibilitet är utmärkt eftersom det är de som förstår dem väl, de förstår deras djupa känslor och känslighet utan att de behöver förklara sig själva.

Skorpioner kan se skrämmande ut men de är faktiskt sååå söta när du kommer nära dem. De är den typen av människor som skulle göra vad som helst för uppmuntra dig eller få dig att känna dig trygg.

3. Lejon

grupp vänner skrattar och umgås

“Sårbarhet är födelseplatsen för innovation, kreativitet och förändring.” – Brené Brown

Lejon gillar att vara i centrum för uppmärksamhet. De älskar att se coola ut och ha saker under kontroll.

Även om de inte nödvändigtvis döljer att de är tillgivna så gillar de när människor arbetar lite hårdare för att få uppmärksamhet. Detta kan ibland skicka fel meddelande och få dem att se arroganta ut. De söker uppmärksamhet men det behöver inte alltid vara fel, allt beror på hur de gör det.

I sitt hjärta så bryr de sig djupt om andra människor och de bryr sig om vad människor tycker om dem även när de agerar större än livet.

Lejon är mycket generösa människor som bara behöver lägga lite extra arbete på att lugna sitt ego. Trots allt styra Lejon av solen och solen handlar om auktoritet, självuttryck, dominans och självrättfärdighet.

Det låter och är djärvt. Men deras inhemska femte hus berättar att de också är lekfulla och kreativa. Det femte huset är kreativitetshuset, huset för underhållning och barn. Alla dessa saker innebär känslor och känslighet.

Det finns ingen stor underhållare utan sann empati. Det är så vi vet att de faktiskt är känsliga under all sin stolthet.

Slutsats

kvinna som dricker kaffe och tittar utanför fönstret

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig lite mer om ditt favorit stjärntecken än vad du normalt skulle lära dig i ditt dagliga horoskop.

Du märkte förmodligen att det inte finns några lufttecken bland de ovan nämnda. Lufttecken (Tvillingar, Vattumannen och Vågen) är ganska neutrala när det gäller detta ämne eftersom de är välsignade med god kommunikationsförmåga och ett stort intresse för allt som omger dem. Detta ger dem en bra grund för interaktion med andra människor och de är sällan blyga.

De är definitivt inte de mest emotionella tecknen heller och de undviker all form av konflikt. Till exempel kan Vattumän verka blyga eftersom de är tysta men de är faktiskt inte blyga. De är mycket meningsfulla och ibland hänsynslösa med sina ord.

De är mer observanta och analytiska och därför tysta och till synes blyga. Men om du känner till dem så vet du att de definitivt inte är blyga.

Den Venus-styrda Vågen är för mycket av en medlare och sällskaplig för att passa den blyga eller tuffa berättelsen medan Skytten är allt annat än blyg men definitivt inte bryr sig om att verka tuff heller. Stenbockarna är också ur bilden tack vare deras självförtroende och dominerande personlighet.

För att avsluta den här roliga iakttagelsen vill jag bara påminna er ännu en gång om att stjärntecknen som är blyga är mycket coolare än de tror att de är. Om du är en av dem så har du tur. Det finns mycket skönhet i undertryckande och med en rik inre värld och det inte är mindre viktigt än uttryck.

Att vara blyg är inte något att vara orolig för, det är bara en del av din komplexa och vackra personlighet och det är det som gör dig till dig.

Stjärntecken Som Är Blyga Men Egentligen Tuffa På Insidan