Skip to Content

Vad Kvinnor Vill Ha – För En Lycklig Relation

Vad Kvinnor Vill Ha – För En Lycklig Relation

Är vi egentligen så olika?

ett kärleksfullt par som sitter på golvet i rummet och pratar

Man säger att kvinnor är från Venus och männen från Mars, men betyder detta i själva verket att vi är så olika? Ibland känns det omöjligt att förstå sin partner.

För att en relation ska fungera och vara lycklig måste vi förstå vår partner för att det inte ska bli onödiga missförstånd och för att få kärleken att blomma.

Lär er att kommunicera med varandra och förstå vad kvinnor önskar. Vi har samlat lite tips på saker som är viktigt för varje kvinna när hon söker kärlek.

Oavsett om detta är sant eller inte eller om det faktiskt ligger lite sanning i det hela kan lite hjälp vara bra på vägen. 

Lyssna och kom ihåg

en man och en kvinna sitter i soffan och pratar

Att lyssna och faktiskt minnas vad kvinnan säger är betydligt viktigare än du tror.

Kvinnor vill, precis som alla människor, känna sig hörda och du kanske tycker att detaljerna på porslinet ni ska ha hema är oviktigt, men för henne är det viktigt. 

Män ska lyssna på när kvinnor pratar, och kom ihåg att om män vill kalla sig gentleman så är respekt och omtanke en av de viktigaste punkterna. 

Kommunikation

ett vackert leende ungt par som sitter i naturen och pratar

Allra överst på kvinnornas önskelista hittar vi kommunikation, kvinnor vill ha en man som är bra på att kommunicera, på att säga som han känner och inte är rädd för att öppna upp.

Kommunikation är A och O i varje framgångsrik relation. Det är avgörande att kunna lyssna på och leva med sin partner varje dag.

Dålig kommunikation är trots allt vad som får majoriteten av alla förhållanden att spricka, så det känns som en rimlig punkt.

Välklädd

en stilig man i en jacka sitter på en stol

Att klä sig väl betyder inte nödvändigtvis att mannen alltid ska gå runt i kostym och slips, nej, att se välklädd ut handlar som bekant inte om att ha dyra märkeskläder, utan till störst delen om passform och att ha någon röd tråd genom allt.

Killen ska ha en klädstil som passar honom och som han trivs med.  

Känslomässigt stöd

en sorglig kärleksfull kram

När man behöver stöd som mest måste man kunna få det av den man delar sitt liv med. Det här är precis som punkt nr 1, en essentiell del av ett fungerande förhållande.

Så kom ihåg, var lyhörd för hur hon känner sig och lyssna på vad hon har att säga.

Om ni varit med om något traumatiskt tillsammans så är det också viktigt komma ihåg att bara för att du känner att du gått vidare så betyder inte det att hon gjort det.

Ta hand om kropp och knopp

en man springer genom parken

Här handlar det inte om att vara vältränad och muskulös, utan att behandla sin kropp väl. Motionera lagom, inte äta en massa skräpmat och se till att få frisk luft, solljus och vila.

Kvinnor uppskattar män som tar hand om sig själva, det visar på självrespekt och långsiktighet.

Hushållsarbete

le kärleksfulla par som förbereder lunch i köket

För en kvinna är det viktigt att mannen kan ta hand om sig själv. De vill ha en partner som är oberoende och kapabel att fatta sina egna beslut.

Det kan vara enkla vardagssysslor som att betala räkningar, laga middag och andra hushållsgöromål.

En av sakerna i ett förhållande som kvinnor tycker är viktigt, är vetskapen om att du kan ta vara på dig själv i en relation. En partner som är i ständigt behov av hjälp, motivation, påtryckning m.m är en börda.

Nu kanske Sverige är det mest jämställda landet i världen, men något kvinnor verkligen avskyr är när män förväntar sig någon slags förutbestämd fördelning i hemmet.

Dela på det basala hushållsarbetet och hjälps åt att få det tråkiga ur vägen, då får ni mer tid till allt roligt. Ingen kvinna vill vara en mamma till sin partner (förutom din egen mamma naturligtvis). 

Men kom ihåg, jämställdhet betyder också att mannen kan förvänta sig att kvinnan gör hälften av allt annat. Det är viktigt att man inte missförstår jämställdhet med att ”det är kvinnornas tur att bestämma”.

Kräver hon att du skall göra hälften av all disk, tvätt etc. så kan du lugnt och stillsamt kräva att hon rensar avlopp, målar om, snickrar etc. Alla kan lära sig grundläggande hemmaunderhåll, så okunskap är ingen ursäkt.

Humor

ett porträtt av ett lyckligt leende älskande par i en omfamning

Något som verkligen imponerar på kvinnor är humor. Det är verkligen en av de viktigaste egenskaper kvinnor letar efter hos sin partner.

En känsla för humor är inte bara effektivt när det gäller att klara av första dejten, utan de är även en bra grund för att bygga en långvarig relation på.

Det finns nog ingenting viktigare än att kunna skratta tillsammans! Livet handlar inte om romantiska resor och lata sovmorgnar på helgerna.

Vad kvinnor önskar är en partner som kan se saker från den ljusa sidan. Finns det något bättre än att kunna skratta tillsammans varje dag?

Kvinnor vill vara tillsammans med män som får dem att skratta och som vet hur man har roligt. 

Jämställd partner

porträtt av ett älskande par

Alla förtjänar att sätta ribban högt och stäla krav på både partner och relation. Det finns många olika sätt att hitta en partner för alla som ä ute efter en långvarig och seriös relation.  

För kvinnor är intelligens en viktig faktor i en relation. Intelligens påverkar inte bara hur en partner lyckas i sin omgivning och arbete, utan även för att kvinnor ska kunna ha en meningsfull konversation med sin partner.

Killarna behöver inte vara Einstein för att få kvinnan de vill ha, men du bör kunna visa förståelse och ha allmännbildning. Därför är det ganska viktigt att kunna träffa andra likasinnade med ambitioner och livsmål. 

Personlig hygien

mannen tvättar händerna

Din personliga hygien är kanske en självklar sak, men det kom tyvärr upp allt för ofta när vi frågade våra utvalda kvinnor, så tänk en extra gång på den.

Händiga killar

en stilig man snyggt klädd på en båt som tittar på havet

Den här punkten kanske går lite emot det vi tidigare pratat om jämställdhet men vad skall man göra.

Även om jämställdhet är extremt viktigt för alla i samhället så kan inte kvinnor rå för det, de gillar helt enkelt män som är lite händiga och kan laga saker, öppna burkar och slänga på ett nytt däck om man får punka.

Mjuk eller tuff kille

ett porträtt av en stilig leende man

Ingen kvinna vill dejta en dörrmatta som säger ja till allt hon säger, men de älskar heller inte tuffingar som inte har ett hjärta av guld.

Det är få saker som är så avtändande som någon som uppfattas egocentrisk och nästan lite ond. Kvinnor uppskattar en partner som är jordnära och som kan ge trygghet i svåra tider.

En bra dejt vet ofta både en och två saker om romantik. De flesta kvinnor gillar uppvaktning både under den dejtingperioden som under relationens gång.

Filmen 

Det är nog många som försökt sig på att komma underfund med vad kvinnor vill ha, och det finns många artiklar, böcker och filmer på det temat.

Vissa riktar in sig på kvinnor medan andra riktar in sig på det manliga könet. Man kan läsa hur mycket som helst i böcker och artiklar utan att egentligen få en helhetsbild av könen.

Vad de inte gillar, vad de tycker om, vad de hatar, missuppfattningar m.m.

En som dock utmärker sig och prickar in nästan allt är filmen “Vad kvinnor vill ha” med Helen Hunt och Mel Gibson.

Vad kvinnor vill ha med Mel Gibson och Helen Hunt

mel gibson och helen hut

Nick Marshall (Mel Gibson) är en typisk machokille och höjdare i reklambranschen och tycker själv att han är Guds gåva till kvinnorna.

Efter en olycka i badkaret märker Nick att han plötsligt kan höra alla kvinnors innersta tankar. Först vill han bli av med sin nya förmåga men en psykolog övertygar honom om att han kan vända den till sin fördel.

Hans första mål är Darcy, som fick jobbet som han själv borde ha fått. Men just när hans plan börjar fungera, kommer kärleken i vägen…

Vi får se superstjärnan MEL GIBSON (Patrioten, Million Dollar Hotel, Payback) i denna charmiga, roliga och helt oemotståndliga komedi.

Här spelar han den ovanliga rollen som den irriterande självgode Nick Marshall som plötsligt blir mycket känslig.

I rollen som Darcy McGuire, vars gunst Nick försöker vinna, ser vi vackra HELEN HUNT (Cast Away, Skicka vidare). En helt underbar film med skrattgaranti!

Vad Kvinnor Vill Ha - För En Lycklig Relation