Skip to Content

Tecken På Otrohet Och Möjliga Orsaker Som Leder Till Detta

Tecken På Otrohet Och Möjliga Orsaker Som Leder Till Detta

Att misstänka att din partner är otrogen kan vara anledningen till att ert förhållande förstörs. Men det är heller inte rätt, om du ska låtsas att allting är bra mellan er, om du inte kan undvika den jobbiga känslan.

Det kan vara minst lika farligt. Du ska inte behöva låtsas att allting är bra mellan er. Om du börjar misstänka att din partner är otrogen eller intresserad av någon annan, lägg lite extra vikt på nedanstående tecken.

Glöm dock inte att dessa tecken inte är självklara bevis på att din partner har någonting på gång, men de kan vara indikatorer på att allting inte är så perfekt och bra som det varit tidigare.

Ibland kan du få en känsla av att din partner har svikit ert förhållande eller varit otrogen mot dig. Det kan också dyka upp små ledtrådar som gör att du tänker till, även om han gång på gång förnekar att någonting är fel.

Just din känsla av att någonting inte står rätt till kan orsaka en enorm stress. Men frågan är då, vilka tecken är det som visar att din partner är otrogen?

Det kan vara riktigt svårt att veta, med full säkerhet om han varit just otrogen, särskild om han nekar det gång på gång och vägrar erkänna det.

I denna artikel kommer vi försöka att hjälpa dig se ljuset i den mörka tunneln och ge dig några tips över vilka saker du bör hålla en extra utkik efter, för att ta reda på vad som egentligen händer i hans liv.

Det är dock viktigt att du är medveten om att ingenting som beskrivs i denna artikel bör ersätta en ärlig diskussion mellan dig och din partner.

Det är också viktigt att du är noga med att inte dra för snabba och ogrundade slutsatser angående detta. Om det visar sig att du har fel, kan det istället medföra problem i er relation.

11 tecken på att din partner är otrogen

1. Han lämnar rummet för att prata i telefon

Din partner har hittills alltid pratat i telefon när ni är tillsammans, men helt plötsligt börjar du märka att ha lämnar rummet eller vägrar svara när telefonen ringer.

Om du märker att denna förändring har börjat ske alltmer, kan det vara ett tecken på att han har någonting som han döljer för dig.

2. Han jobbar sent

Om hans jobbtider har börjat ändras, så kan det självklart vara på grund av något nytt projekt eller mer jobb att genomföra, självklart beror det på vilket jobb han har.

Det kan också endast vara en ursäkt som han använder sig av för att spendera mer tid med en kollega eller för att gå ut och träffa någon annan.

Detta kan vara svårt att avgöra, och det är viktigt att du inte drar några snabba slutsatser. Försök istället att visa mer intresse för hans yrke, för att komma fram till om hans ursäkter är realistiska eller inte.

3. Han blir vag

Om din partner är otrogen på riktigt så är det detaljerna som är avgörande.

Om han tidigare varit öppen och ärlig mot dig och sedan ändras till att vara en person har svårt för att tala om vem han har pratat med eller har dåliga förklaringar till vart han har varit och vem han har varit med, så kan det vara tecken på att han inte är så ärlig mot dig som han bör vara och tidigare varit. 

4. Han undviker att prata om era framtidsplaner

Att inte vilja binda sig med någon är ett av de starkaste tecken på tvekan.

Om han blir allt mindre entusiastisk än han tidigare varit kring till exempel en semester som ni har planerat i förväg, eller om han försöker att skjuta upp era gemensamma planer som att flytta ihop eller köpa en bil.

Dessa tecken kan vara värda en diskussion där du frågar varför och får reda på vad det är som får honom att vilja backa undan.

5. Han börjar få behov av att vara själv

Att vara tillsammans med någon innebär en viss mängd intimitet och att vara tillsammans som ett par.

Om du märker att din partner börjar distansera sig mer och mer, oavsett om det är känslomässigt eller fysiskt, så kan det vara för att det finns något han vill dölja.

Självklart behöver alla få lite tid för sig själva, men om du börjar märka drastiska förändringar, så är det oftast ett tecken på att någonting händer i hans liv, som du inte är medveten om. 

6. Han beter sig på ett osammanhängande sätt

Här bör du använda dig av din intuition. Om du tycker att din partner börjar bete sig annorlunda eller konstigt, så kan det finnas anledningar till att börja vara misstänksam.

Ursäkter som att inte ha några pengar kvar, trots att du vet att det precis varit löning, eller ursäkter om att han sovit över hos en kompis, trots att krogen ligger 5 minuter från eran bostad.

Du bör lita på din känsla och ditt omdöme. Om någonting får dig att känna dig orolig och misstänksam, så kan det vara dags att ta tag i det och vara ärlig mot honom. Du bör säga vad du tror och tycker samt fråga honom om dina misstankar. 

7. Han börjar ändra smak och värderingar

En av de underbara sakerna med att vara ett par är att ha någon att upptäcka nya saker tillsammans, tycka om samma aktiviteter och ha samma intressen.

Om din partner helt plötsligt börjar utveckla en passion för nya aktiviteter, tv-program eller intressen som du aldrig sett tidigare eller hört honom prata om kan det vara en alarmklocka som ringer.

Detsamma gäller om han börjar få värderingar som du aldrig har hört honom prata om. Fråga då vart dessa intressen eller värderingar kommer ifrån och när han började bli intresserad av detta.

Håll både ögon och öron öppna för om det finns någon tredje person inblandad i det hela.

Det kan dock vara vanligt att en person börjar få nya intressen, men om er relation är hälsosam så kommer han förmodligen börja få med dig i hans intressen och få dig att följa med honom på alla nya aktiviteter.

8. Han anstränger sig, mer än vanligt

Oftast brukar man uppskatta sin partners nya intressen om hans utseende, men ställ dig frågan om det kom från ingenstans? Många gånger kan kärleken göra en blind, men många mysiga kvällar kan också sätta sina spår.

Om din partner från början varit extremt lat, men helt plötsligt förändras till att börja vara intresserad av nya kläder, hänga på gymmet eller börja boka in tider på skönhetssalonger, så kan en av anledningarna till det vara, för att imponera på en tredje person.

9. Börjar komma med presenter

Akta dig för presenter som du får utan någon speciell anledning. Självklart kan det vara så att din partner tänkt på dig hela dagen och ville överraska dig med någonting du länge velat ha eller bara med en fin bukett rosor.

Men, det kan också vara ett tecken på att han har dåligt samvete på grund av någonting och vill köpa dig något för att lätta på sitt samvete.

10. Han börjar lägga ner mindre tid på sina vänner och sin familj

Om din partner börjar ställa in planer som ni har med respektive familjer eller gemensamma vänner, så bör du vara på din vakt. Detsamma gäller om han börjar hitta på ursäkter för att inte träffa dem.

Det kan vara tecken på att han inte är intresserad av att investera i människor i ditt och ert gemensamma liv, vilket är riktigt hemskt. Det kan också vara för att hans dåliga samvete ökas när han umgås med folk som älskar dig.

11. Fläckar av läppstift, hårstrån eller parfymdoft på hans kläder

Fysiska bevis är de allra starkaste vid misstanke om otrohet. Om du skulle hitta någon av dessa tecken på din partners kläder eller i hans bil, så kan det ge dig det du behöver för att kunna konfrontera honom om dina misstankar.

Det är mycket lättare att konfrontera honom om du har några bevis om misstanke, som dessa, än om du bara går på din magkänsla. Magkänslan kan han alltid neka, medan han kommer behöva ha en mycket bättre förklaring för detta.

Som vi tidigare nämnt, så måste du vara försiktig när du konfronterar din partner. Om det skulle visa sig att du har fel, kan istället förstöra er relation i framtiden.

Det finns många faktorer som är involverade vid just otrohet. Vi har samlat några av dem, så att du har mer information som kan hjälpa dig att förstå situationen om det skulle bli aktuellt och din partner skulle vara otrogen. 

Möjliga orsaker till otrohet:

–  Brist på kärlek. Det är vanligt att om kärlekens glöd slocknar med tiden, även om man fortfarande bryr sig och tycker om personen. Detta kan leda till att man letar efter någon annan, medan fortfarande är kvar hos sin partner.

–  Rutin och tristess. Att konstant göra samma saker, om och om igen, gör att spänningen förloras med tiden och att man ger sig ut på jakt efter nya stimulanser. Nyfikenhet och sexuellt eller känslomässigt missnöje kan också vara en av orsakerna för otrohet

–  Behovet av förförelse. Vissa människor är riktigt fåfänga och narcissistiska. De tycker om nya erövringar och att få bekräftelse för sin attraktionskraft. 

–  Falska eller själviska föreställningar som motiverar otrohet. Att säga ”bara den här gången”, ”Det är bara sex” eller ”Jag har aldrig varit med någon annan, så jag förtjänar det här”

–  Värderingar. Först och främst, värderingar som tillåter otrohet.

–  Dolda eller olösta kommunikationsproblem. Dessa kan leda till att bitterhet skapas och byggs upp i en relation.

Tecken På Otrohet Och Möjliga Orsaker Som Leder Till Detta