Skip to Content

Skriver Ditt Ex Fortfarande Till Dig? De 8 Vanligaste Orsakerna Till Det

Skriver Ditt Ex Fortfarande Till Dig? De 8 Vanligaste Orsakerna Till Det

Efter otaliga nätter av gråt, så börjar du äntligen känna att det börjar bli lättare och att såren läker. Just i det ögonblicket får du ett meddelande från ditt ex och det tar dig tillbaka till början.

Dina känslor kommer igen. Din hjärna kör miljontals olika scenarier i huvudet. Du är väldigt glad, men samtidigt för det ont som fan.

Du vet inte vad du ska göra, skriva tillbaka eller inte. Du undrar vad han kommer att tänka om du antingen gör det eller om du inte gör det och du vet inte vad han försöker uppnå med att skicka sms till dig.

Varför gör män det? Varför skickar de meddelanden när du äntligen har accepterat att det är över? Varför dyker de upp igen, när du minst förväntar dig dem?

Varför har de en vana att kontakta dig ett eller flera år efter att du kommit över dem?

Förhållandet är slut. Era vägar skildes. Han kanske till och med var tydlig med att han aldrig skulle ringa eller sms-a, och ändå gör han det. Det aär inte logiskt, eller hur?

Vi ville komma till botten med den här situationen och ta reda på varför våra ex skickar meddelanden helt plötsligt.

Tänk på att skälen som gäller just ditt ex beror på anledningarna till att ni gjorde slut och det som hände mellan er två.

1. Han känner sig skyldig för hur allt tog slut

en sorglig jägare tittar ut genom fönstret

Om ditt ex gjorde något fel som fick ert förhållande att ta slut, äter hans samvete honom levande. Han kan inte låta bli att be om ursäkt och försöka få några pluspoäng hos dig igen.

Om du fortfarande har känslor för honom, var riktigt försiktig – allting ska inte förlåtas och alla förtjänar inte en andra chans. Tänk på det rationellt och fatta ett beslut som passar dig bäst.

2. Han har för vana att skicka sms till dig

sorglig man med skägg skriver sms

Han vet att förhållandet är över, men vanan är så stark att han inte kan låta bli att skicka sms till dig.

Han är van att höra från dig, önska dig god morgon och dela saker med dig. Han saknar den vännen han hade i dig. Detta händer vanligtvis när långvariga relationer upphör.

3. Han vill komma in innanför dina byxor

ett kärleksfullt par i regnet i en bil som har sex

Tyvärr är detta en av de vanligaste orsakerna, oavsett vilken anledningen är till att förhållandet tagit slut. Han känner dig och din kropp. Han saknar dina stön och hur ni rör vid varandra, känns bekvämt för honom.

Om ni brukade dela stark kemi och hade gnistor mellan er av all sexuell spänning, blir det svårt att motstå.

Försök att vara starkare än dina önskningar. Sex med ett ex är aldrig en bra ide, och du kommer att känna dig dålig på morgonen när han lämnar dig igen och du inser att han inte kommer tillbaka.

Du hade precis sex för en natt med någon utnyttjade dig.

4. Han behöver ett ego-boost

en leende svart man i en vit skjorta går ner på gatan

Vissa män, särskild de som är självupptagna – till exempel narcissister – får en kick av att se att de kan få dig tillbaka när de vill det. De känner sig stora och kraftfulla på grund av det.

Ge dem inte det nöjet. Låt inte någon tro att denne kan komma och gå till dig som de vill. Ditt hjärta förtjänar mer.

5. Han är ensam

en man sitter vid en sjö och tittar på solnedgången

Ensamhet kan vara en kraftfull utlösare för ditt ex att kontakta dig. Om han har vänner som är i förhållande kommer han att sakna den känslan av att ha någon att vända sig till och tillbringa sina dagar att kramas med.

Kärlek ska vara det som håller er ihop, inte ensamhet. Låt honom inte komma in i ditt liv med falska ursäkter.

6. Han håller dig på bänken

en man sitter på en stock och skriver sms

Han skickar meddelanden några dagar i rad. Sedan försvinner han eller så hör han av sig då och då. Han vill behålla kontakten och ha dig som ett alternativ, när han behöver dig.

Det är bättra att inte ha kontakt än att fortsätta sms-a en kille som håller dig på bänken tills att han inte har något annat på gång i sitt liv.

7. Han har hört att du har ett nytt förhållande

ett leende par som går i parken

Det svåraste för ditt ex är att se dig lycklig tillsammans med någon annan. Han blir medveten om allt han hade i dig och allt han har förlorat.

Faktumet att all kärlek, uppmärksamhet och tillgivenhet som vet ett tillfälle var hans, nu är någon annans, kommer att göra honom galen av svartsjuka.

Om han inte visste hur han skulle värdera dig när ni var tillsammans, behöver han inte göra det nu heller. Det är för sent och det är dags att låta någon annan göra dig lycklig, som han aldrig kunde.

8. Han saknar dig och vill ha dig tillbaka

en sorglig man som sitter på en dubbelsäng

Tyvärr vet vissa män inte vad de har förrän de förlorar det. Han tog dig för givet och din frånvaro fick honom att inse vad ni kunde haft om han hade vetat bättre.

Om du känner detsamma och om han har gjort något som du kan förlåta, tänk efter och ge honom en andra chans.

Kom ihåg att varje chans efter den andra, är för mycket, och att det finns killar som inte förtjänar någonting från dig, efter att de förstört den första chansen.

Se till att han anstränger sig extra för att få dig tillbaka och inte bara skickar några få sms. Han måste vara värd risken.

Skriver Ditt Ex Fortfarande Till Dig? De 8 Vanligaste Orsakerna Till Det