Skip to Content

4 Skillnader Mellan En Genuin Gemenskap Och En Giftig Sammanhållning

4 Skillnader Mellan En Genuin Gemenskap Och En Giftig Sammanhållning

Det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur många förhållanden du haft, faktum är att många människor har problem med att veta vad äkta kärlek är.

Våra hjärtan och våra hjärnor spelar oss ett spratt och övertygar oss om att våra felaktiga val i själva verket är helt och hållet rätt.

Oroa dig inte, det här är inget ovanligt. Men, det betyder inte att du inte ska lära dig se skillnaden mellan en giftig sammanhållning och ett genuint förhållande med en partner.

Vid första anblicken kanske du tycker att det inte finns någonting gemensamt mellan dessa två. Oavsett vilket, så är det sorgligt nog enkelt att missta sig mellan de två.

Därför är vi här för att ge dig information om fyra viktiga saker som gör all skillnad i världen.

1. Självisk vs egocentrisk

man och kvinna efter slagsmål i sovrummet

När du har ett sunt band till någon finns det inte plats för själviskhet.

Nej, det här betyder inte att du ska älska den här personen mer än du älskar dig själv. Men, hans behov är också viktiga.

Du vill att han ska vara lycklig och du skulle aldrig ha ett leende på läpparna när han gråter.

Ni två är ett team och ni delar allting gemensamt. Det finns kompromisser och ni är båda redo att göra vissa uppoffringar för att den andra personen ska må bra.

Å andra sidan, när man pratar om en giftig förbindelse, är du självcentrerad. Det enda som är viktigt för er båda är dina egna behov.

En giftig partner bryr sig inte det minsta om konsekvenserna av hans handlande. Han skiter fullständigt i om hans beteende sårar dig, så länge han är okej och lycklig.

Han prioriterar alltid sig själv medan du inte ens finns med på hans priolista. Istället för att stötta dig tävlar den här mannen mot dig. Istället för att njuta av dina framgångar, känner han sig hotad av dem.

2. Ro vs fjärilar i magen

olyckliga grälade unga par i sitt vardagsrum

“Buddisterna säger att om man träffar någon och hjärtat slår, händerna skakar, knäna känns svaga, är det inte den rätte. När du möter din ‘själsfrände’ känner du dig lugn. Ingen ångest, ingen oro.” Monica Drake

Nå, det citaten summerar ganska väl en av de största skillnaderna mellan en genuin gemenskap och en giftig sammanhållning. Sorgligt nog tar många människor fel här.

Du tror att du funnit din själsfrände när du känner dig yr varje gång han tittar på dig och när du känner att fjärilarna i magen spelar dig ett spratt. Du känner den här outhärdliga exalteringen du inte kan kontrollera, hur du än försöker.

Men, det här är troligtvis ett tecken på en giftig sammanhållning. I själva verket åtföljs alla dessa känslor ofta av obehag, tvivel och ingen lugn och ro.

Å andra sidan, när du möter ditt livs kärlek känner du en frid. För första gången någonsin känner du dig helt och hållet lugn.

Du kommer att veta att du funnit din stilla hamn och ditt hem. Du kommer att veta att det är här du hör hemma.

3. Uppmuntran vs medberoende

orolig kvinna som tänker medan mannen sover

Att vara tillsammans med en giftig man innebär känslomässigt beroende. Det känns som att du inte kan leva utan den här personen vid din sida, som att ditt liv skulle kännas helt meningslöst om du råkade förlora honom.

När allt kommer omkring är det vad din partner vill. Han vill att du ska tro att han är den ende som ger ditt liv en mening och att han är ditt enda mål i livet.

I motsats till det, när du mött den rätte, behöver du honom inte vid din sida. Men, du kommer medvetet att välja honom som en del av ditt liv och du vill ha honom där.

Han kommer att vara din största beundrare och vinden under dina vingar. Den som kommer att inspirera dig till att bli bättre och den som kommer att pusha dig mot självständighet.

Den här mannen kommer inte att känna sig hotad när han ser att du håller på att bli oberoende. Istället kommer han att vara stolt över din styrka och makt.

Han kommer inte att anstränga sig för att göra dig beroende av honom, som en giftig pojkvän med all säkerhet kommer att försöka göra.

Istället kommer ni två att växa er starka tillsammans och bli två sunda individer som kompletterar varandra, utan något ömsesidigt medberoende.

4. Lycka vs sorg

Trött olyckliga par som sitter isär på soffan och inte pratar

Man behöver kämpa för äkta kärlek – ingen tvekan om saken. Vem som än säger att det inte krävs någon ansträngning och energi ljuger troligtvis.

Faktum är att alla delarna i ert pussel kan inte falla på plats med en gång, utan att någon lyfter ett finger. Äkta kärlek handlar inte heller hela tiden om rosor och fjärilar i magen. Alla förhållanden har sina med- och motgångar.

Oavsett hur mycket du och din partner älskar varandra går det inte att undvika de dåliga dagarna då och då.

Icke desto mindre borde ett genuint förhållande med en annan människa göra dig lycklig. Å andra sidan, ett giftigt förhållande får dig att må dåligt nästan hela tiden.

Du känner dig obehaglig, du mår dåligt och du lider mer än du känner någon glädje över huvud taget.

Så, om du fortfarande har någon tvivel om vilken relation du har, ställ bara den här enkla frågan till dig själv: Är jag för det mesta lycklig eller ledsen? Bara så där, får du alla svar du behöver.

4 Skillnader Mellan En Genuin Gemenskap Och En Giftig Sammanhållning