Skip to Content

4 Grundläggande Principer Varje Förhållande Borde Vara Byggt På

4 Grundläggande Principer Varje Förhållande Borde Vara Byggt På

Trots modern uppfattning och pessimism finns det många lyckliga par i vår omgivning. Par som lyckats med att utveckla sin romans på rätt sätt och som njutit av livet tillsammans med personen de älskar.

Par som håller, trots tiden de lever i.

Även om vi alla är olika och vi alla har olika dynamik i förhållandet, finns det vissa saker som är gemensamt med alla dessa partnerskap.

De håller sig till vissa grundläggande principer som deras förhållande bygger på från allra första början.

1. Villkorslös närvaro

man som håller händerna på en kvinna som sitter på soffan inomhus

Du är ingen trollkarl och ingen förväntar sig att du ska vara det heller. Därför har du heller ingen trollstav för att lösa alla dina partners problem, oavsett hur gärna du än skulle vilja det.

Du kan göra ditt bästa men det finns helt enkelt vissa situationer där du inte kan hjälpa dem, hur du än vill. De måste ta tag i och vinna vissa strider själva, utan att du hjälper dem på något sätt.

Men ibland räcker det mer än väl med att bara finnas till hands och hålla varandra i handen.

Detta är precis därför som en av de första grundläggande principerna för varje förhållande borde vara villkorslös närvaro.

Det betyder att ni aldrig kommer att överge varandra, oavsett vad som händer, att ni kommer att finna till hands för varandra och bara säga att allt kommer att ordna sig.

Du ser, det värsta du kan göra mot din älskade är att inte vara i närheten när de har det svårt. Det får dem att känna sig ensamma när de behöver dig som mest.

2. Kategorisk imperativ

Unga lyckliga par som tillsammans talar sammanträde på en soffa

Immanuel Kant har sagt: “Handla endast efter den maxim som du önskar att alla andra rationella människor följde, om vilken du samtidigt kan vilja att den upphöjdes till allmän lag.”

Förenklat uttryckt, det betyder att du borde aldrig behandla någon på ett sätt som du inte skulle vilja bli behandlad på själv. Istället ska du bete dig på ett sätt som du skulle bli glad över om de behandlade dig.

Även om detta är en ett råd du bör följa i alla dina relationer är den speciellt viktig i ett romantiskt förhållande.

I princip innebär det att varje gång du säger eller gör någonting mot din partner, sätt dig in i deras situation. Fråga dig själv hur det skulle kännas om situationen var den ombytta och du befann dig i deras ställe.

När du följer den här principen utvecklar du en otrolig medkänsla mot din partner. Du förstår dem bättre och med tiden förändras ert förhållande till det bättre.

3. Självkärlek

Ungt härligt kvinnasammanträde på säng hemma

Varje råd gällande relationer kommer att säga att villkorslös kärlek mellan partners är ett måste om förhållandet ska fungera.

Även om detta är helt och hållet sant är det en sorts kärlek som är viktigare – den kärleken du har mot dig själv.

När du för första gången läser om detta kan det tyckas vara ganska själviskt. Men, du kan inte göra någon annan lycklig om du själv inte är lycklig, eller hur?

Du kan aldrig vara lycklig förrän du lär dig att älska dig själv först och främst, utan att äventyra någon annan. Du kan inte bygga upp ett sunt förhållande med någon annan förrän du har ett sunt förhållande till dig själv.

I grund och botten, vad jag försöker säga är att det inte är din plikt att göra någon annan lycklig. I själva verket har ni båda en enda uppgift – att uppnå ett inre lugn och inre glädje som inte är beroende av ert förhållande.

Summan av kardemumman, när man har två tillfredsställda, lyckliga människor som älskar sig själva, vad kan man få ut av det? Är det ens möjligt att det här paret har ett destruktivt förhållande?

4. Fullständig frihet

ungt par som bakar kakor i köket

Det främsta misstaget människor vanligtvis gör när det gäller romantiska förhållanden är att de försöker binda sin partner, till varje pris. Nå, låt mig säga en sak. Du kan aldrig förlora någon som verkligen är din.

Följaktligen, vad är meningen med detta? Vad är meningen med rädslor, svartsjuka eller possessivt beteende?

En viktig princip i varje förhållande borde vara villkorslös frihet. Det är en uppfattning där båda partnerhar fullständig frihet att i princip göra vad de vill.

Nej, jag säger inte att ni ska ha ett öppet förhållande. Istället ska ni ha en gemensam överenskommelse om det ni anser vara acceptabelt i ett förhållande och det ni absolut inte kommer att tolerera.

Nu är däremot ert jobb avslutat. Det sista du bör göra är att slösa din energi på att försöka kontrollera din partner.

I princip försöker jag säga att du inte kan förhindra någon från att lämna dig eller vara otrogen. Om de vill göra det kommer de att vara otrogna ändå.

Förutom det, om du försöker binda din partner, kommer de att känna sig fångna och kvävda. Med tiden kommer de att öka chanserna att du förlorar dem.

Så, låt varandra vara ifred. Ditt undermedvetna kommer att besluta vad som är rätt och vad som är fel.

Istället för att tvinga varandra att stanna kvar i förhållandet, skulle du inte vara lyckligare över att veta att de väljer att stanna för att de vill det, även om ingen tvingar dem?

4 Grundläggande Principer Varje Förhållande Borde Vara Byggt På