Skip to Content

5 Saker Narcissister Säger För Att Vinna Dig Tillbaka

5 Saker Narcissister Säger För Att Vinna Dig Tillbaka

Du vet känslan av oro i magen och den form av rädsla som äter upp dig inifrån, men du väljer att ignorera det? Ja, det är det som matar din narcissist och håller honom levande.

Det är det som ger honom styrkan att fortsätta utnyttja och missbruka dig.

De flesta empatiker och djupt känsliga människor känner känslorna av oro och rädsla. Det är deras intuition som berättar för dem att dra så långt därifrån som möjligt.

Men på grund av deras extremt känsliga personlighetstyp väljer de att ignorera sin intuition och de lurar in i en narcissistens i sitt nät.

De fortsätter tänka att de kan ändra på sin narcissist. De fortsätter att tänka att om de försöker tillräckligt mycket, om de försöker förstå dem, kommer de att hitta en lösning och dra tillbaka dem från den mörka sidan.

Tyvärr fungerar det inte så. När du har fastnat i ett narcissistiskt förhållande är det nästan omöjligt att komma ur. Du blir beroende av din narcissist. Du känner en konstant rädsla och han är den som orsakar det.

Du är rädd för att lämna eftersom han ser till att du känner att du inte kan lämna. Han ser till att du känner dig mindre värd. Han ser till att du tror att du är omöjlig att älska. Han ser till att du tror att du är problemet.

Men när du hittar modet att lämna honom, när du inser att det inte finns något annat sätt och att du inte ens bryr dig om vad som kommer att hända med dig om du lämnar, kommer han att göra allt för att få dig tillbaka.

Han kommer att sätta på masken som han hade på sig första gången du träffade honom. Han kommer ta hand om dig. Han kommer övertyga dig om att han håller dig om ryggen, oavsett vad.

Han kommer även att be om ursäkt för alla de hemska saker han har gjort mot dig.

Han låtsas att han bryr sig för att han inte vill förlora dig. Tyvärr vill han inte förlora dig på grund av dig. Han vill inte förlora dig för att han kommer att förlora sitt perfekta lilla offer.

Han kommer att förlora elixiren som håller honom vid liv – du. När du lämnade honom trodde du att mardrömmen var över.

Men nej, den fortsatte. För det första finns det en strid inom dig. Du måste plocka upp dina krossade bitar och försöka sätta ihop dem igen. Du måste intala dig själv att du är värdig och att du förtjänar bättre.

Du måste försöka ta tillbaka ditt självförtroende och din självrespekt. Han tog allt detta från dig. Han lämnade dig tom och trasig och du vet att din kamp för överlevnad just har börjat.

Inte bara att du måste hantera dig själv och läka dig själv, men du måste också hantera honom. Han kommer att ropa efter dig och fånga dig när du tar ner garden. Han kommer attackera när du är som mest utsatt.

Han kommer försöka övertala dig med sentimentalitet i ditt svagaste ögonblick. Du kommer inte se honom komma.

Han kommer att leka med dina känslor och försöka förenas med dig. Han kommer försöka locka dig tillbaka. Det kallas hoovering.

Hoovering är en teknik som känslomässiga psykopater, sociopater och narcissister använder för att suga livet ur dig och för att suga dig tillbaka i det förhållande du knappast kom ifrån genom att visa ett önskvärt beteende.

Så här är några av de vanligaste nackdelarna som narcissister säger till kvinnor som de vill återförenas med:

1. “Jag vill verkligen att vi ska vara vänner”

känslomässig kvinna och man pratar

Detta händer om det skett otrohet, om du kommer på honom med att vara otrogen mot dig, eller att de erkänner det själva. Oroa dig inte, de kommer att lämna och komma på tusentals anledningar till varför det inte fungerade mellan er två.

De kommer försäkra dig om att ni inte var menade för varandra och att du inte kunde ge honom den kärleken han behövde. Du kommer nog inte att känna dig skyldig eftersom det var deras taktik hela tiden.

Efter en tid kommer de tillbaka och säger att de inte kan leva utan dig, att de har gjort ett stort misstag, men de kommer att pausa på grund av de saker de tidigare sagt om att inte älska dig.

Men de kommer att försäkra dig om att de inte kan leva utan dig och att de vill ha dig i sitt liv, åtminstone som vänner.

Det som verkligen händer är att de är rädda för att någon annan kommer komma in i ditt liv och vinner ditt hjärta, vilket får dem att se ut som förlorare, och det kan inte hända.

Så de fångar upp dig med repliken “Låt oss vara vänner”, vilket aldrig är sant. Ni kommer att bli vänner med fördelar och på det sättet kommer han att vara ständigt involverad i ditt liv och du kommer inte kunna gå vidare.

Det finns även ett annat scenario där de kommer berätta för alla att de blivit vän med dig eftersom de tyckte synd om dig, medan du går och säger att han är en våldsam idiot.

Men det är inte deras fel, absolut inte. De är de som ser ut att vara den större människan. Det är så som de vill presentera sig själva.

2. “Jag vill gå i parterapi”

par på terapi

När du har fått nog, och du är på väg att lämna honom, efter all tyst utfrysning du gett honom, kommer han komma med ett sista knep för att lura dig till att stanna.

Han kommer låtsas vara ledsen och trasig och han kommer erkänna att han behöver hjälp, att han kommer gå i terapi.

Självklart är det bara en charad för att manipulera dig – ett omsorgsfullt konstruerat knep för att förstöra för dig.

Nej, han vill inte få saker att fungera, han vill inte bli en bättre person eftersom han inte tror att det är något som är fel på honom från första början.

Han gör bara detta för att köpa lite mer tid. Han kommer till och med att gå i terapi med dig och han kommer att få sig själv att se bra ut. Han kommer på något sätt att vända dig till den skyldiga personen.

Han kommer att göra sig till den som var villig att stanna hos dig trots alla problem du orsakat honom.

3. “Jag sprang in i henne senast vi gjorde slut”

man och kvinna som pratar i park

Han kommer komma med ursäkter när du kommer på honom med att vara otrogen. Han kommer försöka övertyga dig om att han träffade en tjej när ni gjorde slut och nu lämnar hon honom inte ifred.

Han kommer berätta att han försökt allt och hon ger fortfarande inte upp.

Eller så kommer han skylla på dig igen och säga att han var med den personen eftersom du inte gav honom uppmärksamhet, så han kände sig ensam och skadad.

Detta är bara en ursäkt för att du kom på honom med att vara otrogen. Han kommer framstå som en hjälplös människa som bara behövde någon som älskade honom, eftersom du inte gjorde det.

Han kommer använda dessa möjligheter till att psykiskt misshandla dig, för att få dig att tro på saker som inte är verkliga och förstöra din självkänsla. Han vill att du tvivlar på dig själv.

Hans mål är att få dig att känna att du inte försöker nog och att du är oönskad, och det är därför han bedrar dig. Han kommer få dig att tro att det inte är hans fel. Du kommer ifrågasätta dig själv.

Du kommer att vara störd av det faktum att hon var med honom och inte du.

Det betyder förmodligen att det finns något fel med dig. Du kommer faktiskt tro på att denna narcissist inte är sådan och att du missar din enda chans till sann lycka.

Det här är en taktik som han kommer att använda om och om igen. Han kommer hjärntvätta dig så många gånger som det passar för honom.

4. “Jag är en idiot för att ha skadat dig”

Olyckliga par som har ett argument hemma

Alla slags narcissister älskar det här knepet. Han kommer till din dörr med blommor och ber dig om förlåtelse. Han kommer erkänna att han betett sig dåligt mot dig och att du förtjänar så mycket bättre.

Han försäkrar dig om att han aldrig kommer låta sig själv behandla dig så illa igen. Han kommer även gråta om det behövs.

Då, medkänslig som du är, faller du för hans skitsnack och ingen tycker mindre om dig för det. Han är en perfekt skådespelare. Ingen kan förfalska känslor så som narcissister kan.

De ljuger så bra att de till och med köper sina egna lögner för ett ögonblick. Du glömmer allt han någonsin har gjort mot dig och ger honom en chans eftersom du är säker på att ni kommer bli gamla tillsammans.

Du tror verkligen att allt som hände är bakom er nu. Du tror att han har förändrats. I verkligheten ser narcissister på detta från ett helt annat perspektiv.

Så snart du kräver lite respekt, kommer de att försöka klara upp saker genom att agera mänskligt runt dig i några dagar, bara för att du ska glömma bort vad som hände.

Så snart de kommer tillbaka till rätt spår (deras spår), kommer de att vända tillbaka till den vidriga versionen av sig själv igen.

5. “Jag har äntligen insett att du är den rätta”

man tigger kvinna att förlåta honom

De kommer ljuga om att de har haft en uppenbarelse. De kommer berätta att plötsligt, när de kom hem från jobbet, insåg de att de vill spendera resten av sitt liv med dig. De har insett att ni är menade för varandra.

Faktum är att de vill gifta sig med dig, ju fortare desto bättre. Det här är bara löjligt. Det är bara en av många taktiken som tvingar dig att inte se vad som händer.

De kommer att försöka allt som står i deras makt för att få dig att tro på saker som inte finns där. De kommer att förblinda dig när det gäller deras beteende. De kommer få dig att tro att allt är ditt fel.

5 Saker Narcissister Säger För Att Vinna Dig Tillbaka