Skip to Content

Om Han Har Dessa 10 Egenskaper, Kan Du Bli Offer För Hans Narcissistiska Övergrepp

Om Han Har Dessa 10 Egenskaper, Kan Du Bli Offer För Hans Narcissistiska Övergrepp

Saga. Du lever i en saga. Det är så vackert. Mannen du är med är allt du någonsin ville ha hos en man. Han är en gåva som skickats från himlen. Han är mannen du har väntat på i hela ditt liv.

Vet du att vi alla känner så här medan allt fortfarande är bra? Vad du att varje man verkar felfri och perfekt?

Fall inte för det enklaste tricken i en bok.

Missförstå mig inte, det är okej att ha en smekmånadsfas. Du är fortfarande kär som en dåre, vilket gör dig blind för hans brister. Senare kommer dessa ”brister” till utan och i ett normalt förhållande så lär du dig att leva med dem.

När du ser dig omkring är inte du heller perfekt. Det finns säkert saker hos dig som gör honom galen.

Men jag pratar inte om vanliga vardagliga konflikter som alla har. Jag pratar inte om vanliga tjafs varje par har.

Jag pratar om riktigt psykiska och känslomässiga övergrepp.

Du förstår, narcissister är likadana som alla andra vid första ögonkastet. Ännu mer är narcissister charmiga och fascinerande. De är ännu mer tilltalande än psykologiskt friska människor.

ledsen ung kvinna som tänker på balkongen

Narcissister är som rovdjur fast i människornas värld. I djurens värld har rovdjur fysiska egenskaper som definierar dem som rovdjur. De har stora tänker, skarpa klor osv.

Våra rovdjur har inga tecken på att vara jägare. De ser ut och agerar precis som alla andra. Men det är fångsten. Det är deras största vapen mot oss. Det är så de fångar oss.

Narcissister passar perfekt i en värld av ärliga och kärleksfulla människor. De smyger sig in i vårt liv och börjar mata sig av vår energi och vårt liv, tills de lämnar ss helt tömda.

Det sorgligaste är att de fortsätter att göra det tills det är för sent för oss att springa iväg, utan några allvarliga konsekvenser.

Men, nog med deras terror nu! Jag kommer inte att observera och inte göra någonting, medan så många kvinnor leder sina livs strider.

Jag ska hjälpa dig att känna igen en narcissist medan det inte är för sent, medan det fortfarande finns en chans för någon att rädda sig själv.

Det här är vad varje narcissist gör. Det här är deras dolda egenskaper som kan säga dig så mycket. Du behöver bara öppna dina ögon och lägga dina känslor åt sidan.

1. Varje narcissist är en person hemma och en helt annan när ni är ute.

grupp vänner skrattar

Narcissister har två sidor i sin personlighet. En är speciellt för dig och den andra är för alla andra.

Eller, bättre sagt, den ena är vem de egentligen är och den andra är vad de vill att folk ska se.

Utanför är din narcissist charmig och helt enkelt perfekt. Människor skrattar åt hans skämt och tar åt sig av varje liten sak han säger. Hans berättelser är otroliga och han verkar vara perfekt.

När du kommer hem, förvandlas den perfekta mannen till en krävande och kvävande manipulator. Han blir omöjlig att hantera. Om hans villkor inte uppfylls, blir han ännu värre.

2. De kritiserar, men klarar inte av att bli kritiserade.

man visar något till kvinna på pc

De är tunnhåriga, vilket innebär att de inte kan hantera kritik, inte ens konstruktiv kritik. De tror omedelbart att du hoppar på dem, när du egentligen bara försöker påpeka några saker för att hjälpa dem att bli en bättre person.

Men när det gäller dig är reglerna olika. Han dömer dig vid varje tillfälle han får. Han observerar varje steg du tar och om du gör det minsta misstaget, kommer han att vara på dig som en blodtörstig vildhund.

3. De är besatta av sig själva och ignorerar dig helt.

svartvitt foto av mannen som står framför spegeln

De pratar om sina prestationer och sina talanger vid varje tillfälle de får. Allt du kan göra, hävdar de att de gör bättre.

De visar det aldrig, men deras historia är otroligt sanningsenlig. Människor tror på varje lögn de säger.

När du gör något som är riktigt prisvärt, undervärderar de omedelbart din framgång, eller så gör de allt, bara för att du inte ska vara i rampljuset.

Så, dina prestationer går obemärkt förbi, medan hans ”försök” (även om han aldrig gjorde något märkbart) hyllas.

4. De är inte kapabla till att ha en meningsfull relation.

par efter avbrottet sitter på bänken

Även om du och alla andra tror att han har massor av vänner, så är varje narcissist egentligen helt ensam.

De har bekanta, människor de kan prata med om ytliga saker, men deras relationer går inte längre än så.

Anledningen till det är att de saknar empati, därför är de inte kapabla till att skapa ett förhållande med en annan människa.

Det enda de vet, är hur man gör för att fånga någon i sin fälla och låtsas att de bryr sig om denne, så länge den personen ger dem deras narcissistiska utbud.

5. De livnär sig på makten, men de är rädda för att misslyckas

man står utanför i solnedgången

Det finns en bild som följer dem, en bild som de skapade för sig själva. Nästan varje narcissist är omgiven av makt och uppenbar ”framgång”.

Egentligen är de inte så framgångsrika och kraftfulla. De kan bara presentera sig som det.

Det som egentligen går runt i deras hjärna är en enorm rädsla för att misslyckas. Det är därför en narcissist aldrig kommer att erkänna att han gjort något fel. Han kommer aldrig att be om ursäkt för någonting.

I sådana situationer kommer han att rikta in dig på något annat, oftast något som du gjort fel, eller byta ämne på er konversation, så att han inte ska vara i rampljuset.

6. De visar kärlek, endast när det passar dem

man och kvinna kramar i solnedgången

Livet kan vara vackert med en narcissist – i några dagar. Ärligt talat, när du gör allt han vill, kommer han att ge dig all den kärlek du behöver. Jag menar, det är inte riktig kärlek, det är tillgivenhet.

Narcissister kan inte älska någon, men de kan visa tillgivenhet om det gynnar dem på något sätt.

Så snart han inte behöver något från dig, tar han tillbaka den tillgivenheten. Han kommer att bete sig som om du inte är någon, som om du inte är värd att andas och ännu mindre, något annat.

7. De tycker om konflikter

man och kvinna som har argument i park

En narcissist kommer att komma till dig, han kommer att provocera dig tills du förlorar och inte har något att säga till honom. Det är ett perfekt sätt att starta en konflikt. Och tyvärr så är det precis vad han vill.

När ert förhållande är i fullständigt kaos och när du sakta faller sönder i flera bitar, är det, det paradis som de har drömt om. I dessa ögonblick är de på topp. De är absoluta härskare.

Om du går tillbaka till dem och går på dem verbalt med legitima argument, blir de defensiva.

Du kan inte avbryta dem, oavsett hur mycket du försöker, eftersom deras manipulerande taktik är oklanderlig. I slutändan är du den som är trasig, medan de är starkare än någonsin.

8. Narcissister är besatta av ordning

En man sitter på en bärbar dator i ett mörkt kontor

 

Som tidigare nämnts, så saknar narcissister empati. På grund av detta kan de inte se något annat än svartvitt.

Om du kunde se världen i deras ögon, skulle du bara se saker så enkla som de är. För en narcissist finns det ingenting mittemellan. Antingen är det så eller så är det inte alls.

Några av dem är besatta av renhet och ordning och om något faller ur dess plats, förlorar de kontrollen och tar ut sin ilska på den första personen de ser. De behöver inte ha någon anledning till det.

9. De är beroende av den uppmärksamhet de får

le man och kvinna som håller vin

Deras drog är att njuta av att vara i rampljuset. Andra människors uppmärksamhet är vad som får dem att gå loss. Och vet du vad? Det finns ingen plats på scenen för någon annan än en narcissist.

Deras behov av uppmärksamhet går så långt att när dina vänner pratar om någon annan på ett positivt sätt, ser en narcissist det som en personlig attack.

Vid just det ögonblicket måste konversationen och rampljuset komma tillbaka till dem.

10. De är känslomässigt utmattande och helt otydliga

ledsen kvinna som kramar en kudde

De har ingen aning om att de är källan till alla problem. De drar känslomässigt ner människorna omkring dem och de väljer konflikter vid varje tillfälle de får.

Smärtan som de orsakar dagligen, är enorm och de är helt omedvetna om att människor känner den smärtan. Eftersom de är känslolösa, kan de heller inte förstå andras känslor.

Faktum är att när man tittar lite djupare på deras beteende, när du sitter och analyserar varför någon agerar som de gör, så blir det inte så oklart länge till.

Narcissister saknar empati eftersom de förmodligen aldrig haft någon i sitt liv som visar dem vad empati är och hur människor bör behandlas.

Narcissister kan inte hantera kritik och måste presentera sig på bästa möjliga sätt, eftersom de är osäkra i sig själva.

Tyvärr går de motsatt väg när de gäller att hantera deras rädslor. De gör de värsta sakerna som är möjliga för människor runt omkring dem, och i slutändan även för sig själva.

Om Han Har Dessa 10 Egenskaper, Kan Du Bli Offer För Hans Narcissistiska Övergrepp