Skip to Content

4 Meningar Som Narcissistisk Män Säger För Att Du Ska Känna Dig Instängd

4 Meningar Som Narcissistisk Män Säger För Att Du Ska Känna Dig Instängd

När en tredje part ser ett offer bredvid hennes narcissiskta partner i flera år, trots allt han utsätter henne för, är den första frågan som uppstår: varför?

Varför skulle någon vara kvar med någon som förvandlar dennes liv till ett helvete, i en minut till?

Det som de flesta inte vet är att narcissisk man använder uppsättningsstrategier för att hålla sina offer bredvid dem, så länge som möjligt.

Delar av dessa strategier är vanligtvis några vanliga meningar som de använder, för att du ska känna dig instängd i relationen med dem.

1. ”Jag kommer att förändras”

Kvinnan står med korsade armar medan mannen pratar med henne

Den första och vanligaste lögnen som alla narcissiska män säger är att de kommer att förändras. När du är i relation med en sådan kille och när du börjar inse hans destruktiva beteende, vill du självklart lämna honom.

Men han tillåter dig inte att bli av med honom så lätt. I själva verket, får han dig att stanna kvar i detta skadliga förhållande, genom att ge dig många falska löften.

Enligt honom är detta sista gången han behandlade dig dåligt. Han har äntligen märkt sina misstag och han är redo att förändras.

Du tror att den kärlek han känner för dig är så stark att han är redo att ändra sitt beteende på grund av dig. I grund och botten vill du tro på honom, eftersom du bryr dig om honom.

Du är mer än glad över att ge honom en ny chans. Men med tiden ger du honom oändligt många chanser.

Trots dina förväntningar förändras han aldrig. Det värsta är att han aldrig egentligen planerat att göra det.

Istället var allt detta en del av hans plan. En del av hans plan, för att hålla dig kvar så länge som möjligt.

Ja, efter ett tag inser du vad han har gjort. Men den gången har du redan begravts i hans manipulationer så pass djupt, att du inte ser en väg att ta dig ut.

2. ”Jag skulle gå förlorad utan dig”

man ber om ursäkt för sin flickvän efter gräl

Vissa kvinnor har ett undermedvetet behov av att rädda alla omkring sig. Om du är en av dem, måste du tänka på dig själv som den superkvinnan.

Du antar att du har förmågan att öppna upp en mans hjärta för kärlek, och förmågan att vänta hans liv upp och ner.

Låt mig säga en sak: narcissisk man känner av detta. De väljer sina offer klokt, och denna man visste att du var en person med empati som han kunde fälla med sin sorgliga livshistoria.

Det är exakt varför han håller kvar dig vis sig, genom att säga att han skulle gå förlorad utan dig.

Varje gång han säger något liknande det här, pressar han dig känslomässigt. Du tror att du inte kan lämna honom, för att han behöver dig.

3. ”Du behöver mig”

man lugnande gråtande kvinna med näsduk i händerna

Å andra sidan finns det också en annan typ av konstiga människor, som tror på det faktum att du behöver dem, och inte tvärtom.

När du är instängd med den här typen av man, gör han allt som står i hans makt, för att övertyga dig om att du aldrig skulle kunna leva utan honom.

Han kommer att göra sitt bästa för att göra dig beroende av honom, både känslomässigt och ekonomiskt. Den här killen hjärntvättar dig genom att få dig att tro att du inte har någon annan, förutom honom.

Även om han inte bryr sig om dig alls, kommer han att övertyga dig att tro att ingen person förutom honom, skulle kunna älska dig som han gör.

Efter en tid får den här mannen dig att tro att du inte kan bli älskad. Så, du är kvar hos honom för att du tror att u inte har någon annanstans att ta vägen.

4. ”Du är för känslig”

Två unga älskare grälar medan de sitter på soffan

En lista med vanliga meningar som narcissister använder är: ”Du överreagerar”, ”du är för känslig”, ”det jag gjorde var inte en så stor sak.”

Genom att säga dessa meningar, minimerar din narcissistiska partner din smärta. Han försöker vänta situationen till hans fördel.

Enligt honom är inte han den som anledningen till de problem du går igenom. Han är inte den som gör fel och du är inte hans offer – du är bara alltför känslomässig och tar allt för personligt.

Detta är faktiskt ett av sätten för att göra dig blind. Medan du går igenom allt detta, börjar du ifrågasätta ditt eget förnuft. Du kan inte låta bli att undra om han egentligen har rätt. Överdriver du verkligen?

4 Meningar Som Narcissistisk Män Säger För Att Du Ska Känna Dig Instängd