Skip to Content

Lojalitet I Ett Förhållande, Vad Det Betyder Och Hur Viktigt Det Är

Lojalitet I Ett Förhållande, Vad Det Betyder Och Hur Viktigt Det Är

Lojalitet är en kraftfull sak. Även själva ordet kan väcka glödande känslor hos människor. När vi ser på vårat liv som en berättelse så vill vi att karaktärerna runt oss, nära och kära, ska vara sådana som vi litar på.

Lojalitet är enligt ordboken en stark känsla av stöd eller trohet. Det är att veta att någon har dina bästa intressen framför sig, även när dessa intressen går rakt emot vad du tror att du vill men egentligen inte.

I ett romantiskt förhållande så betyder lojalitet mycket mer än bara trohet eller till och med kompatibilitet.

När en person vet att den andra är riktigt lojal så kan de förbli vänner även fast de inte längre är romantiska. Det är för att de kan lita på varandra med deras tankar och känslor långt efter att de romantiska känslorna har svalnat.

Tänk på det som om den andra personen håller en bit av dig och du av dem och ingen av er, oavsett vad som händer, tillåter någon av bitarna bli skadade.

Det finns en hel del självuppoffring när det kommer till lojalitet som ofta går obemärkt, som det borde. Lojalitet söker inte efter uppenbart erkännande.

Sann lojalitet är som ett tyst avtal om respekt. Det är att veta att det inte finns något någon nära dig säger eller gör mot dig som inte är gjort av kärlek.

Men hur manifesteras lojalitet i ett förhållande?

Ärlighet

ett kärleksfullt par framför huset som står i en omfamning

En lojal partner kommer att vara ärlig mot dig även när det gör ont för en eller båda att vara det. Det här är inte “brutal” ärlighet, det är ärlighet som kommer från själen.

När din partner vet att det som kommer ut ur munnen är tillräckligt kraftfull för att flytta på berg om det måste så vilar känslan av säkerhet och lojalitet i förhållandet på mycket solid grund.

En oärlig person är endast lojal mot lögnerna som de måste hålla uppe.

Ge en del av dig själv

det kärleksfulla paret njuter av natten vid lägerelden

I ett förhållande betyder lojalitet “du tar tid för mig och jag tar tid för dig”. Det betyder att fritt ge en del av dig själv för att uppfylla behov som den andra kanske aldrig vet att de har eller så har de bara inte uttryckt de behoven.

Det betyder “jag ger mig själv till dig” med hjälp av handlingar och inte bara ord.

Beviset på lojalitet är kvaliteten av behandlingen mot varandra eftersom lojalitet som ord blir uttalat snabbt och enkelt av många människor som hoppas kunna använda det som en distraktion från deras egna brister.

Ansträng dig mer

ute nära vattenfallet kysser en man en leende kvinna i ansiktet

Det finns tillfällen när ni måste stå bredvid, eller till och med framför någon, för att försvara dem när de är oroliga eller bara allmänt svaga.

Om detta görs utan någon tvekan eller ett öppet krav på att personen ska betala tillbaka på något sätt så har du ett förhållande där lojalitet kan ses som ett kärnvärde.

Det betyder också att ni har något speciellt mellan er. Lojalitet innebär att du kliver fram när någon behöver dig, att du är där när de har det tufft och tar hand om de med hjälp av kärlek och stöd.

Uppoffring

utanför står en man i en leende kvinnas armar

Lojalitet är inte blindhet. Det handlar inte om att vara på den mest kraftfulla eller vinnande sida.

Det handlar om att ge.

Det handlar om att vara öppen för möjligheterna till verklig anslutning mellan två personer. Rena motsatsen till de fejk versionerna som de flesta har sin lojalitet knutna till.

Var realistisk

ett älskande par vid floden som matar svanar

Det finns väldigt få saker som du kan vara helt säker på i livet men du kan alltid lita på en sak: ingen är perfekt. Din partner har styrkor och svagheter, beundransvärda egenskaper och fel.

Förvänta dig inte att de ska vara något annat än mänskliga. I sin tur, förvänta dig inte att vara något annat än mänskligt.

Acceptera din partner för vem de är, både bra och dåligt. Våra brister definierar oss lika mycket som våra styrkor gör. Att visa att du accepterar allt villkorslöst stärker ömsesidiga lojalitets känslor.

Ta in allt

på kvällen sitter ett ungt par i ett fält framför en bil med lampor på och kyssar

För att vara lojal så måste du veta hur du tar emot lojalitet.

Lojalitet gör faktiskt många människor obekväma.De känner att någon som är lojal mot dem en en börda för visst beteende mot dem. Istället för att hantera detta obehag så stänger de av sig själva från att känna sig värda.

De blir eländiga i grund och botten och hoppas att andra kan vara nöjda med deras elände men lojalitet betyder inte att stanna kvar för att se hur eländet kommer att sluta.

Lojalitet utvecklas graciöst i ett fullt förverkligat förhållande. Precis som lojaliteter mot den yttre världen skiftar och förändras konstant så upplever intima lojaliteter nya tillstånd på konstant basis.

Det är grymt om du kan dansa med dessa tillstånd istället för att bli utlöst av dem.

Sexuell och emotionell lojalitet

ett halvnaken kärleksfullt par i omfamning står på terrassen

Det finns många olika smaker när det kommer till interpersonella relationer, speciellt när det handlar om den sexuella biten.

Monogami, polygamt, polyamoröst – alla de har sin egen syn när det gäller lojalitet och det bästa sättet att vara lojal inom var och en är att prata om lojalitet för att se vad som passar dig och vad du känner dig mest bekväm med.

Även känslomässig lojalitet måste diskuteras inom detta område eftersom en relation kan vara ganska öppen när det gäller fysiska möten men automatiska gränser kommer att dras när det handlar om känslor av längtan och bindning.

Andra kan anse att det är helt acceptabelt att ha så många nära och kärleksfulla relationer som möjligt, enda förutsättningen är att de är platoniska.

Nyckeln till att upprätthålla sexuell och emotionell lojalitet är kommunikation såklart. När gränser har diskuterats mellan partners så kommer också lojalitets kraven att komma in i bilden. Kom ihåg, kommunikation är nyckeln bakom varje lyckat förhållande.

Förmågan att säga nej

en kvinna i misstro ser en man säga något till henne när de sitter på ett kafé

Lojalitet i ditt förhållande kommer att kräva det här ordet rätt ofta. Nej till frestelser som kommer från hjärtat, köttet och egna intressen,ibland även din partners intressen.

Eftersom en person som verkligen är lojal inte bara är en ja-sägare för andra eller sig själv så uppvisas en hel del styrka av dem som med rätta kan hävda att de är en lojal vän, älskare eller en person av förtroende.

“Nej” är inte alltid lätt, ibland är en omedelbar belöning väldigt frestande och distraherande. Det är dock inte heller lätt att svänga en riktigt lojal person med snabba och omedelbara belöningar. Den lojala personen vet att livet är en historia, kanske episk, kanske intim.

Med andra ord så vet de att genom att säga nej till distraktioner så säger de ja till en lojal och god kamrat och sådana vänner är extremt viktiga i dagens samhälle.

Behandla din partner som du själv vill bli behandlad

i parken i en kram sitter ett leende ungt älskande par

När du väl vet vad lojalitet betyder för dig så vet du också hur du förväntar dig att bli behandlad. Det berättar i sin tur hur du behöver behandla din partner.

Om du till exempel vill kunna lita på din partners stöd så bör du visa din partner att du stöder honom eller henne både känslomässigt och ekonomiskt, i goda och dåliga tider.

Det finns en anledning till varför du älskar din partner. Påminn dig själv om det regelbundet och ta din tid att förstärka vad din partner betyder för dig.

Detta gör det mycket lättare att vara engagerad i ett förhållande och att vara lojal mot din partner.

Att ha regelbundna dejtkvällar, att ta sin tid för att prata om varandras dagar och bara visa varandra uppskattning är ett väldigt bra sätt att förstärka ett förhållande.

Lojalitet I Ett Förhållande, Vad Det Betyder Och Hur Viktigt Det Är