Skip to Content

Det Krävs Ett Otroligt Mod Att Lämna Någon Man Älskar

Det Krävs Ett Otroligt Mod Att Lämna Någon Man Älskar

När man pratar om uppbrott och ett avslutat förhållande fokuserar man alltid på personen som blivit lämnad.

Alla är alltid bekymrade över hur den här personen mår och om deras känslomässiga smärta, då man att det är enkelt att avsluta ett förhållande.

Alla antar att lämna någon och avsluta ett förhållandet är det lättaste man kan göra.

Alla antar att personen som tog steget inte har några känslor och att de inte känner någon smärta. Hade det varit annorlunda så hade de inte gjort slut, eller hur?

Men, situationen är den totalt motsatta om du lämnar någon som du fortfarande har starka känslor för. Det är något helt annat om du lämnar någon du fortfarande älskar.

Du vet helt enkelt att det är det enda valet du har och det enda beslutet du kan ta för att rädda dig själv, eftersom ni helt uppenbart inte har någon framtid tillsammans. .

Ibland räcker inte kärleken till.

Ibland älskar du din partner så att det gör ont, men du vet att det nu är dags att börja älska dig själv ännu mer.

Ibland är du väl medveten om hur starka dina känslor är för någon, men du måste helt enkelt välja dig själv före den personen.

blond kvinna med vit topp och långt hår

Det enda sättet att göra det är att lämna personen som gör ditt liv svårare, trots all kärlek som existerar mellan er två.

Det kommer att komma en tid då du känner att du håller på att förlora förståndet i närheten av någon. Du ser att du håller på att förlora kontrollen över dig själv på grund av den där andra personen.

Och det viktigaste av allt – du inser att du håller på att förlora dig själv om du stannar kvar med den här personen vid din sida.

Du ser att det här förhållandet medför mer dåliga saker än bra.

Du ser att det får dig att vara olycklig och må dåligt över dig själv, och du har upptäckt att du tillbringar mer tid med att vara ledsen än att vara lycklig tillsammans med den personen.

Det är inte så att du inte har försökt att kämpa för det här förhållandet, för det har du definitivt gjort.

Du anstränger dig för att få saker och ting att fungera men det visade sig att vissa personer inte är kompatibla och att vissa människor helt enkelt inte fungerar tillsammans, hur mycket de än försöker och vill.

Du insåg att vissa människor och förhållanden helt enkelt inte är ämnade för varandra, hur mycket man än försöker.

kvinna med vit hatt ensam på stranden

Efter mycket ältande fram och tillbaka kom du fram till slutsatse att du helt enkelt var tvungen till att lämna det destruktiva och skadliga förhållandet innan du totalt förstörde din mentala och psykiska hälsa.

När du äntligen gjorde det kom skuldkänslan.

Du frågade dig själv hela tiden om det fanns någonting du kunde ha gjort för att rädda förhållandet, och om du hade gett upp alldeles för lätt.

Du undrade om det fanns någonting mer du kunde ha gjort för den här killen, och du fick skuldkänslor för att du var den som gick din väg.

Du kände dig skyldig för att ha lämnat den här killen och för att du inte kämpat tillräckligt.

Du tyckte att du var svag och självisk.

Du stod helt enkelt inte ut att vara kvar i förhållandet längre och du tyckte inte att du klarade av att ta itu med alla problem. Du kände dig slagen och som att du inte kunde vinna ditt livs viktigaste strid.

Du valde dig själv före personen du älskade, och för första gången någonsin tänkte du på dina egna behov och för ditt eget bästa.

Skulden överväldigade dig för att du gjort detta, även om det var den bästa tänkbara lösningen.

ung flicka på kaffebaren tittar på fönstret

Nå, låt mig säga en sak—du är allt annat än svag.

Att lämna någon man fortfarande älskar är det modigaste man kan göra.

Det betyder att du var tillräckligt stark att bortse från dina egna känslor, även om de var starka.

Det betyder att du var tillräckligt stark att inte lyssna till ditt hjärta eftersom du visste att det inte kunde föra med sig något gott.

Det betyder att du var tillräckligt stark att välja det som var rätt för dig i det långa loppet, även om du visste att det beslutet skulle krossa ditt hjärta.

Det betyder att du var tillräckligt stark att krossa ditt egna hjärta för ditt eget bästa.

Det betyder att du var tillräckligt mogen att göra det enda rätta som behövde göras, om du ville rädda dig själv.

Och därför behöver du vara stolt över dig själv.

Det Krävs Ett Otroligt Mod Att Lämna Någon Man Älskar