Skip to Content

Hur Ofta Bör Man Träffas När Man Precis Börjat Dejta?

Hur Ofta Bör Man Träffas När Man Precis Börjat Dejta?

Om du är singel och precis börjat dejta en person, kan det vara svårt att veta om ni bör träffas varje dag eller bara någon gång i veckan.

När en person kommer in i ditt liv är allting nytt och spännande, vilket gör att det lätt kan bli så att man umgås med den personen all vaken tid man har, trots att det oftast innebär att man glömmer att träffa sina vänner och sin familj.

Psykologer påstår att trots att man mår bra av att träffa sin nya dejt varje dag, så borde man inte lägga ner all tid man har på honom.

Det är viktigt att hålla sig till ca: två dagar i veckan, så att dina djupaste känslor har tid till att komma upp till ytan från ditt undermedvetna.

Dessa känslor är extremt viktiga, eftersom de hjälper dig att se eventuella problem med din nya dejt.

Detta för att man inte ska rusa in i ett förhållande och senare i livet upptäcka en massa saker man stör sig på och inte tycker om hos personen, bara för att man var alldeles för ivrig och kär.

par som håller hand medan du har kaffe

Psykologerna menar även att om du och din nya dejt träffas alldeles för ofta i början, så kan det leda till att någon av er blir väldigt upphetsad över situationen, vilken kan göra att den andra personen blir avskräckt och väljer att avsluta allt.

Det bästa är att träffa någon två gånger i veckan, då det ändå leder er framåt, samtidigt som ni har tid till er själva och era tankar och känslor.

Om ni endast träffas en gång varannan vecka, så är det nästan som att ni får börja om vid varje dejt, detta leder ingenstans. 

En annan anledning till att ni inte bör träffas allt för ofta är för att du ska känna säkerställa att han är den personen han utger sig vara.

Nedan följer fem tecken på att ni går alldeles för fort fram, och borde ta ett steg tillbaka och ta det lite lugnare fram.

1. Ni planerar att träffas flera gånger samma vecka

par dricker kaffe och ler

Att dejta i början är ett perfekt sätt för att lära känna varandra bättre, men att gå på flera dejter i veckan, ger er ingen tid för att reflektera över situationen och ingen möjlighet att känna efter, vad du/ni egentligen tycker.

Det är viktigt att låta sakerna sjunka in och möjlighet att tänka på personen, samt sakna honom lite.

2. Du kan inte hålla dig från att sms-a honom

blond kvinna som håller hennes telefon

Om ni har intensiv kontakt med varandra när ni inte träffas, det vill säga, att ni pratar i telefon eller sms-ar med varandra, är ett tecken på att ni går fram för fort.

Om du sms-ar honom konstant, för att du är rädd för att han ska tappa intresset för dig, eller glömma bort dig, om du inte hör av dig, så är det på tiden att du tar dig en funderare på om han egentligen är en person för dig.

Det är inte farligt att dra ner på skrivandet om du känner dig överväldigad.

3. Du har redan träffat hans föräldrar

ung man och kvinna med leende föräldrar

Precis som det är ett varningstecken att du inte får träffa hans familj, så är det även ett varningstecken om er tredje träff är tillsammans med hans föräldrar.

Om han redan de första gångerna frågar dig om du vill träffa hans föräldrar, så är det definitivt för tidigt. Oftast brukar det vara okej att träffa föräldrarna efter att ha dejtat ca: tre månader.

Anledningen till att man bör vänta med att introducera varandra för sina familjer är för att det ger er tid att definiera er relation med varandra.

4. Du har precis gjort slut med ditt ex

kvinna som sitter vid fönstret

Det finns ingen gräns för hur långt det bör gå från att du gjort slut med ditt ex tills det att du ger dig in i en ny relation.

För att du ska kunna ge din nya relation en ärlig chans så är det viktigt att först och främst ge dig tid till att komma över ditt ex och reflektera över ert förhållande samt varför det tagit slut. Detta är dock inte så lätt alltid. 

Det är viktigt att du tar den tid du behöver. Du måste vara medveten om att om du ger dig in i en ny relation, så kan det ta slut. Börja med att ställa dig frågan om du är så pass stabil just nu, att du kan hantera det.

5. Ni har stora framtidsplaner ihop

par som sitter på golvet och pratar och dricker kaffe

Det är väldigt normalt att titta på personen man är nyförälskad i och tänka att han är personen du vill ha barn med, flytta ihop med och resa jorden runt med. 

Det är relativt okej att veta att man vill dessa saker och har de som mål, men man bör inte säga det till den personen man just har träffat. Detta innebär att man sätter i en högre växel i relationen.

Om du märker att din nya dejt är snabb med att berätta allt han vill göra och uppleva med dig i livet, så som giftermål, barn, husköp osv, är det dags att dra sig tillbaka och tänka om lite, hur väl känner ni varandra egentligen?

När du precis börjat dejta någon ny, är det viktigt att vara ärlig och våga berätta hur du känner. Om du tycker att det går för fort fram eller något annat som inte passar dig, så bör du säga det direkt.

Att vara tillbakadragen och hålla sig undan kommer bara att göra honom mer förvirrad och i värsta fall sårad. Han kanske är beredd på att ändra på dessa saker som du tycker inte är rätt, men han måste få veta vad det är.

Oftast är man rädd för att skrämma iväg sin dejt genom att vara ärlig om vissa saker, men om han inte kan acceptera att du tycker att ni går för fort fram, så är han nog ingen person för dig.

Om ni ses alldeles för ofta kommer ni tillslut att bli uttråkade båda två.

När man är nykär vill man oftast hitta på saker tillsammans så mycket som möjligt, men om ni försöker dra ner på ert dejtande kommer de gångerna ni ses, vara mer speciella än om ni träffas varje dag.

Att själva träffas kan vara både intimt och intensivt. Om ni vill ses, men minska intensiteten, kan ni bjuda med dina eller hans vänner när ni ses.

par sitter utomhus och pratar

Detta är även perfekt för att du ska kunna se hur han beter sig när ni är bland andra människor. Vågar han visa att han tycker om dig, eller väljer han istället att ta avstånd från dig? 

Se till så att era dejter inte är allt för långa till en början. De första dejterna kommer att kännas perfekt om det finns en gnista mellan er. Då är det lätt att en kort fika leder till en middag, några drinkar och långa, djupa samtal in på småtimmarna.

Om ni håller det tempot kommer ni tillslut båda två att känna er proppmätta och efter några dejter, till och med, uttråkade. Försök att korta ner dejterna lite, två till tre timmar kan vara alldeles lagom till en början.

Om du inte vet hur du ska säga det till din dejt på ett trevligt sätt, kan du planera in någonting direkt efter, då har du en ursäkt till varför du måste hålla tiden och gå ifrån vid en viss tidpunkt.

Precis som det är viktigt att inte ses allt för ofta, är det lika viktigt att inte ha konstant kontakt via telefon. Det är lika lätt att sms-a bort hela dagarna som det är att prata bort nätterna.

Alla ny älskade par tycker det är underbart att ha konstant kontakt med varandra och lära känna varandra, men om ni fortsätter att hålla den kontakten dagligen, så finns risken att ni tröttnar, båda två.

Hör endast av dig om du har någonting viktigt att säga. Det kommer att finnas dagar då du inte har någonting viktigt att höra av dig om, då bör du försöka begränsade dig till ett ex antal meddelanden per dag.

par dricker te och sitter

Detta ger er båda lite utrymme till era egna intressen och vänner.

Det är härligt att ha starka känslor i början av en relation, och det ska man absolut njuta av.

Men om magkänslan säger att ni går för fort fram bör du lyssna på den och om du känner dig osäker i början av ert förhållande bör ni ta ett steg tillbaka, dra ner farten och ta det lugnare framåt.

Om du känner att du kan vara ärlig mot personen du dejtar bör du säga det du känner, på så sätt kan ni dra ner farten på ett sätt som känns okej för både dig och honom.

Förhoppningsvis kommer han att förstå dig och tillslut kanske det blir nu två, just tack vare att du var ärlig.

Skulle det istället sluta med att ni går åt varsitt håll bör du inte känna dig nere och tro att det är ditt fel. Det kanske inte var meningen att ni skulle bli ett par, kanske var ni inte menade för varandra.

Försök istället att se det ur det positiva perspektivet, bättre att gå ifrån varandra i början, när ni fortfarande dejtar, än efter några år tillsammans, när du börjar tala om vad du känner, tycker och tänker.

Är han kär i dig, kommer han acceptera dina känslor och göra allt han kan för att du ska må bra och vara lycklig.

Hur Ofta Bör Man Träffas När Man Precis Börjat Dejta?