Skip to Content

7 Saker Du Kan Göra Om Han Varken Vill Engagera Sig Eller Släppa Taget Om Dig

7 Saker Du Kan Göra Om Han Varken Vill Engagera Sig Eller Släppa Taget Om Dig

Det mest förvirrande som kan hända i en relation är när en man inte vill engagera sig samtidigt som han inte vill släppa taget om dig.

Du undrar varför han blir tillbakadragen helt plötsligt och du kan inte hitta några orsaker till det som händer. Du tänker konstant på vad du ska göra angående detta och allt du försöker är förgäves.

Men du ska veta att det finns en lösning till varje problem, och att detta kan lösas om du anstränger dig lite. Här är vad du kan göra åt det faktum att din man inte vill engagera sig eller släppa taget om dig.

1. Prata öppet med honom

man och kvinna prata utanför på bordet

Jag vet att du egentligen inte vill göra detta och jag vet att det är smärtsamt, men om du vill veta vad som pågår så är det bättre att du frågar honom öppet.

Berätta att du inte mår bra, och att du vill lösa detta problem, att det har stört dig ett tag. Förklara för honom att en riktigt relation handlar om att engagera sig, inte sitta på två olika stolar samtidigt.

Och viktigast av allt, berätta att du kommer att lämna honom om han inte ändrar på sig.

2. Visa honom att du kommer att gå iväg

tjej bryter upp med sin pojkvän och lämnar honom

Du ska veta, en man vet inte vad han har haft förrän han förlorat det. Så varför inte visa honom att du har andra alternativ, och att du kan gå iväg?

Låt honom inte tro att han är den enda för dig, för det finns män som skulle kyssa marken du går på och som skulle engagera sig utan att tvivla.

Visa honom vad han kommer att förlora om du lämnar honom och ge honom tid till att fundera över det.

3. Låt honom att tänka igenom allting en gång till

man ser tankeväckande i vardagsrummet

Om du är på honom för mycket och kväver honom så kommer han att lämna dig med direkt. Men om du visar honom att du är en kvinna av hög kvalitet och att du vill ge honom lite tid till att tänka på er två så kommer han att agera annorlunda.

Kanske kommer han att se hur mycket du gör för att er relation ska fungera och att du ger honom tillräckligt med tid till att tänka över allt ännu en gång.

Det kommer att få honom att komma tillbaka till dig, bara för att prova hur saker kommer att fungera om han bestämmer sig för att engagera sig.

4. Berätta att du inte kommer att ta ifrån honom hans frihet

par som pratar på café

Kanske är din man bara rädd för att engagera sig, men å andra sidan är han för feg för att släppa taget.

Han spelar ett spel med dig som ber dig vara där för honom när han vill det, men inte vara där för dig när du behöver honom. Det är varför du måste lösa några saker med honom så fort som möjligt.

Berätta för honom att han inte behöver vara rädd för att förlora sin frihet i en relation med dig.

Berätta att han trots allt inte kommer förlora sina manliga styrka, eftersom att detta är vad folk tror kommer hända, om en man engagerar sig.

Om han inser att han kommer att ha ett liv precis som han hade utan dig, så kommer han kanske att ändra sig.

5. Prioritera dig själv

Kvinna som ler framför kedjelänkstaketet under solnedgång

Visa honom att du prioriterar dig själv, och att du inte låter honom stoppa dig längre. Visa honom att du kan leva utan honom och att du inte har planer på att vänta på honom längre.

När han ser att du är helt säker på vad du tycker och tänker kommer han att stanna upp en sekund och tänka på det. Han kommer att inse vilken typ av person han förlorar och kommer kanske behandla dig bättre än tidigare.

I slutändan, att prioritera honom kommer aldrig ge dig samma nöje som när du prioriterar dig själv.

6. Sätt gränser

Olycklig arg kvinna som pratar med sin pojkvän

När du inser att du inte kommer dit du vill vara med din man, sätt gränser. Du måste gå över gränsen för att få honom att förstå att du också har rättigheter.

Han kan inte bara stoppa dig, manipulera dig och kontrollera dig och inte ge dig någonting tillbaka. Det är inte kärlek och det är verkligen inte en hälsosam relation.

Så du bör berätta för honom att han borde bestämma sig för vart han vill komma med dig. Om ni två inte har samma syn på livet är det dags att gå skilda vägar.

7. Sätt ett stopp på allt

Kvinna som bär blåa inramade solglasögon för kattöga med vatten i bakgrund

Ibland tror killar att dina hot är förgäves eftersom att de kommer att hitta ett sätt att ta sig runt detta. De tror att du bara säger att du kommer att avsluta relationen och att detta aldrig kommer att hända.

Men, det bästa sättet att skaka om allting är att lämna honom. Visa honom att han förlorade dig på grund av hans beteende och att du inte planerar att spendera ditt liv med killen som inte kan bestämma sig för vad han vill.

När han ser att du är allvarlig kommer han definitivt att försöka få dig tillbaka.

7 Saker Du Kan Göra Om Han Varken Vill Engagera Sig Eller Släppa Taget Om Dig