Skip to Content

Jag Vet Att Du Har Ont I Hjärtat Men Fokusera På Lärdomen, Inte På Besvikelsen

Jag Vet Att Du Har Ont I Hjärtat Men Fokusera På Lärdomen, Inte På Besvikelsen

Jag skulle kunna slå vad om att det inte finns någon person i den här världen som inte har gjort några misstag i sitt liv. Det finns ingen människa vid liv som inte har gjort några fel val de nu ångrar.

Det spelar ingen roll om du släpper in fel personer i livet, om du gjort ett eländigt omdöme om din karriär, eller om du nu skulle ändra några beslut du tagit tidigare. Slutsatsen är att du på något sätt får hjärtat brutet.

Någon kanske lekte med dig. Kanske någon som du helt litade på högg dig i ryggen eller övergav dig när du behövde dem mest.

Du kanske känner att du har slösat bort hela ditt liv. Det kanske slutade med att hjärtat är förkrossat.

Hur som helst, det finns en enkel sanning: allt detta är en del av livet.

Oavsett om du gillar det eller inte, smärta, förbittring och ånger är allt du kommer att uppleva under resans gång.

Jag hatar att behöva säga det åt dig men det finns inget du kan göra för att förändra dessa saker.

Foto av kvinna som står i mitten av en väg nära träd

Människor kommer att fortsätta att göra dig besvikna och såra dig och ditt hjärta kommer att fortsätta bli trasigt, hur mycket du än försöker förhindra det.

Det finns också några goda nyheter. Du är den enda som kan kontrollera din reaktion på saker som händer omkring dig.

Du har ingen kontroll över andra människors handlingar. Men du har full kontroll över dina egna tankar och känslor.

I grund och botten, vad jag försöker säga är att det är upp till dig att bestämma vad du ska fokusera på: besvikelsen eller lärdomen som ditt brustna hjärta bär med sig.

Om du fortsätter att fokusera på smärtan kommer du bara att producera mer smärta. Du kommer att producera mer ilska, bitterhet, irritation och önskan om hämnd.

Inga av dessa negativa känslor kommer att skada dem som har skadat dig. De kommer varken att påverka dem eller få dem att ändra sig.

Så i slutet av dagen, när du fokuserar på de dåliga sakerna, gör du bara dig själv illa. Så enkelt är det.

Kvinna som bär glasögon och sitter utanför ensam

Å andra sidan, om du väljer att fokusera på de lärdomar du har fått, tack vare alla dessa negativa upplevelser, kommer du att göra dig själv en tjänst. Du kommer att fortsätta växa tills du äntligen blir den person du vill vara.

Du kommer alltid stöta på hinder längs vägen. Det kommer alltid att finnas oväntade utmaningar och svårigheter.

Men beroende på hur du reagerar på dem, är det som avgör ditt livs gång. Det är det som bestämmer din mentala och emotionella hälsa.

Låt oss prova ett litet experiment. Om någon dyker upp med en magisk pinne och ger dig en möjlighet att radera alla dina misstag och felaktiga val, vad skulle du göra?

Vad skulle du göra om du hade chansen att radera var och en av de tårar du har gråtit, alla dina hjärt krossningar och alla trauman du har haft?

Jag slår vad om att du omedelbart skulle ta emot erbjudandet utan att tänka till. Vem skulle missa möjligheten att radera allt dåligt som någonsin har hänt dem i livet?

Men jag ber dig att stanna där och överväga detta: vilken typ av person skulle du vara idag om det inte vore för detta?

Kvinna som bär randig långärmad skjorta

Vad skulle hända med alla svåra men extremt värdefulla lärdomar du har fått? De skulle också raderas och försvinna, eller hur?

Därför skulle du förbli helt ovetandes om livet. Du skulle inte ha den visdom, bedömning, perspektiv och klarsynthet som du har idag.

Du skulle inte veta hälften av sakerna du vet nu. Du skulle inte kunna avgöra vad som är bra för dig eller läsa av människor, och din intuition skulle inte vara lika utvecklad.

Viktigast av allt: om det inte vore för dessa hjärtverk, skulle du inte ha den styrka du har idag. Du skulle inte uppskatta alla de goda saker som händer dig.

All glädje du upplever nu skulle vara värdelöst om du inte kunde jämföra det med tårar. All lycka skulle inte ha samma betydelse om du inte kunde jämföra den med den sorg du gick igenom.

Du skulle inte se värdet på kärleken i ditt liv om det inte var för allt det du tidigare upplevt.

Så jag antar att allt helvete du gått igenom var värt det, trots allt.

Jag Vet Att Du Har Ont I Hjärtat Men Fokusera På Lärdomen, Inte På Besvikelsen