Skip to Content

9 Anledningar Bakom Varför Kvinnor Lämnar Män Som De Älskar

9 Anledningar Bakom Varför Kvinnor Lämnar Män Som De Älskar

Kvinnor är starka och fantastiska och kommer alltid att kämpa till deras sista andetag bara för att rädda ett förhållande.

Men inte ens de starkaste av oss kan klara av att bli behandlade av någon vi älskar mest som om vi inte spelar någon roll.

Ingen kan överleva känslan av ensamhet bredvid någon som bör få oss att må bra. Här är orsakerna till att kvinnor lämnar män som de älskar.

1. Hon känner att hon inte kan vara sig själv

vacker ensam tjej som sitter på taket

Om hon känner att hon måste ändra på sig själv för att bli accepterad så finns det inget sätt för henne att vara lycklig i ett sådant förhållande.

Om en man ständigt drar ner henne på grund av hur hon agerar, skrattar eller känner, hur kan hon vara sig själv? Kärlek handlar inte om att förändra dig själv för att göra någon annan lycklig.

Det handlar om att bli accepterad som du är och arbeta igenom problemen – tillsammans.

2. Det finns inget uppskattning

Upprörd kvinna och man som pratar i kafé om problem i relationer

Om hennes ansträngningar inte uppskattar kommer hon att sluta försöka. Ingen kvinna förtjänar att tas för givet och låt dig inte bli lurad, hon kommer att lämna oavsett hur mycket hon älskar dig.

Eftersom hon försöker göra sitt bästa för att göra sin partner lycklig bara för att bli försummad så tappar hon sin styrka. När hon får slut på det så kommer hon helt enkelt att gå iväg.

3. Förhållandet känns som en känslomässig börda

besvikna par som sitter tillsammans på soffan hemma med upprörd look

Om allt hon gör kräver tidigare planering och oro över hur den andra personen kan agera så blir förhållandet snart en börda.

Om en man ständigt klagar på att hon göra saker fel, drar ner henne och får henne att be om ursäkt, oavsett om hon har gjort något fel eller inte, kommer hon snart att vara utmattad under tyngden av att ha och göra med en känslomässig igel.

4. Hon är trött på att bli jämförd med andra kvinnor

Upprörd kvinna som sitter i kafé med mannen

Hur kan hon vara säker på om hennes man älskar henne om hon ständigt blir jämförd med andra kvinnor?

Hur kan hon vara säker på hennes självvärde om hon hela tiden får höra hur andra kvinnor är smartare, snyggare och roligare?

Om någon som bör vara ditt största stöd är den som drar ner dig så är den personen inte värd att stanna kvar med. Den personen är inte längre värd din kärlek.

5. Det finns ingen respekt

vackra unga par konflikt sitter på en soffa

Kärlek utan respekt betyder ingenting. Han kan sjunga de finaste låtarna, säga de sötaste orden, men om det inte finns någon respekt betyder de ingenting.

En kvinna som inte respekteras i sitt förhållande är en olycklig kvinna. Hon kommer definitivt att gå iväg eftersom att bli behandlad utan respekt är det värsta möjliga sättet att bli behandlad på.

Hon är så mycket mer än bara en partner, flickvän eller fru. Hon är fantastisk, häftig, stark, mjuk och den mest omtänksamma personen i ett. Och om det inte förtjänar respekt så vet jag inte vad som gör.

6. Sexlivet saknas

Frustrerade par med allvarliga problem i sängen

Ett icke-uppfyllande sexliv är ett problem vi läser mest om. Det är som om allt kretsar kring sex. Men brist på sex är inte något problem. Sex utan känslor eller sex utan omtänksamhet eller kärlek betyder ingenting.

Om hon är den enda som anstränger sig i förhållandet men han rullar över så fort han är klar så betyder det att han inte bryr sig om henne tillräckligt för att tillfredsställa henne.

Låt oss vara ärliga, om vi ville ha sex utan att korsa mållinjen så skulle vi fortfarande ligga med killar som går på högskolan.

7. Kommer inte överens om långsiktiga mål

Närbild av den olyckliga kvinnan med mannen som lutar sig på väggen i bakgrund

Det här är faktiskt den främsta orsaken bakom att långsiktiga förhållanden tar slut. Allt är frid och fröjd medan vi är unga och fortfarande inte tänker på att slå oss ned.

Men vad händer när en person är redo att jobba på sin karriär och den andra är redo för ett barn? Vad händer om en person vill flytta iväg medan den andra är bunden till platsen där de bor just nu?

Hon kommer att avsluta allt om hon är den som förväntas göra uppoffring, kärlek handlar om kompromisser. Att förvänta sig från henne att ge upp sina drömmar bara för att dina ska förverkligas är riktigt själviskt.

8. Det finns ingen ansträngning i förhållandet längre

Om hon är den enda som anstränger sig så blir hon snart trött på den skiten.

När hon slutar anstränga sig i förhållandet så är det dött för gott.

9. Hon känner som att hon är den enda som bryr sig

woman upset with man in restoraunt

Om hon börjar känna att hon är i ett ensidigt förhållande, hur förväntar du dig att hon ska stanna kvar och kämpa? Hur kan du förvänta dig att hon jobbar på något som hon inte längre är säker på att det finns.

Hon har ingen anledning att tro att det är något som är värt att stanna kvar för eftersom du inte har gett henne någon.

9 Anledningar Bakom Varför Kvinnor Lämnar Män Som De Älskar