Skip to Content

Att Älska Dig Var Rena Tortyren

Att Älska Dig Var Rena Tortyren

Närhelst jag tänker på dig får jag rysningar i hela kroppen av skräck. De påminner mig om hur någonting som jag ansåg var fantastiskt kunde sluta som det gjorde.

Hur kunde jag vara så blind? Var det verkligen mitt fel? Nej, jag skulle inte tycka det.

Att älska dig var rena tortyren. Himla inte med ögonen åt mig nu eftersom du vet att jag berättar sanningen.

Att du hela tiden lekte med mig förvirrade mitt hjärta och min själ på ett sådant sätt att jag aldrig visste om du älskade mig eller om du föraktade mig från djupet av ditt hjärta.

Att älska dig var förvirrande. Du vaknade upp på morgonen och kastade dig över mig med en otrolig kärlek och uppmärksamhet som någon levande varelse kan skänka någon annan.

Jag var din enda kärlek på morgonen. Du ägnade timmar åt att berätta för mig om hur tacksam du var för att du hade mig, hur lycklig du var över att ha träffat mig. Men innan kvällen så hade allt det förändrats.

På kvällen visste jag aldrig var du var. Mina samtal nådde bara fram till din röstbrevlåda och mitt hjärta krossades i tusen små bitar när du inte kom hem när du sa att du skulle.

kvinna sitter på trappan och gråter

Själva problemet där var att jag trodde att du skulle ändra dig, eller rättare sagt att den personen du var på morgonen var ditt rätta jag.

Det tog mig en stund att inse att morgnarna var tiden då du tog tillfället i akt att få mig på kroken, att få mig till att förlåta dig och få mig att minnas varför jag förälskade mig i dig i första taget.

Att älska dig var aldrig enkelt. Jag kände aldrig att jag räckte till, även om jag konstant övertygade mig själv om att jag gjorde det.

Jag sa till mig själv att allt jag hade sett i dina ögon var hur värdefull jag var och att hans handlingar var någonting helt annat.

Nu inser jag att jag helt enkelt var förblindad av kärleken till dig. Jag kunde inte se det som stod mitt framför näsan på mig.

Att älska dig var kortvarig flykt. Vid ett tillfälle trodde jag att jag hade erövrat världen och att du var min speciella person.

Jag trodde verkligen vid ett tillfälle att du var “den rätta” som skulle hjälpa mig att läka alla mina sår och aldrig krossa mitt hjärta igen.

ledsen kvinna som står nära bilen

Men när du bröt mina vingar och jag kraschade, såg jag äntligen att ingenting jag hade trott på var sant.

Jag hade blivit utnyttjad. Min kärlek betydde ingenting för dig. Du ville helt enkelt bara ha mig där, så att du inte längre behövde känna dig så ensam.

Men kära du, låt mig säga dig detta: att älska dig var ingenting annat än ett rent helvete.

Mitt hjärta höll på att krossas bit för bit medan jag försökte övertyga det om att det inte var något dåligt att älska dig och jag vet inte om jag någonsin kommer att förlåta mig själv för att jag varit så blind.

Att älska dig lärde mig en läxa. Det lärde mig att kärleken inte är ensidig. Kärleken involverar alltid två personer som är redo att engagera sig i någonting magiskt.

Den ska aldrig att vara smärtsam och sorgsen. Kärleken förväntas vara enkel och aldrig låta någon lida för den. Kärleken ska fylla våra lungor med glädje när vi ser varandra och det är någonting jag aldrig fick av dig.

Jag fick aldrig den där enkla sortens kärlek.

Ung kvinna som bär den gröna tröjan i ull som går i staden

Det låter grymt men låt mig vara ärlig: Jag förtjänar långt mycket mer än obesvarade sms eller telefonsamtal. Jag förtjänar förklaringar. Jag förtjänar din tid.

Det verkar kanske vara en lång lista med saker, men jag är en kvinna som vet vad hon vill och jag vet hur mycket jag gav av mig själv i det här förhållandet. Därför har jag rätt att kräva det jag förtjänar.

Men det är över. Alla de nätter jag tillbringat ensam med att vänta på att du ska komma hem, alla de gånger jag bett dig att prata med mig och säga vad jag gjort för fel, alla de gånger jag känt mig otillräcklig – allt det är över.

Mitt helvete är över.

Titta på mig nu, när jag packar mina saker. Kan du inte se vad det är du har förlorat?

Du har förlorat någon som var redo att erövra världen för dig. Du förlorade någon som älskade dig helhjärtat. Du förlorade mig.

Du förlorade mig för dina lögner och för dina fula spel. Du förlorade mig för att du inte visste hur man behandlar en kvinna på rätt sätt. Åtminstone vet jag när leken höll på att gå överstyr och därför lämnar jag dig nu.

Att Älska Dig Var Rena Tortyren