Skip to Content

Ex-pojkvänner Är Där För Att Påminna Dig Om Hur Mycket Du Har Utvecklats

Ex-pojkvänner Är Där För Att Påminna Dig Om Hur Mycket Du Har Utvecklats

Ibland är det svårt att acceptera det faktum att varje upplevelse i vårt liv har en plats och mening, speciellt när det gäller brustna hjärtan.

Romantiska känslor är ett mycket känsligt ämne och det går inte att förneka att de påverkar våra liv avsevärt.

När det kommer till romantiska förhållanden kan man ena stunden vara på toppen men redan i nästa på botten.

De kan förgylla eller förstöra ditt liv på några sekunder.

Det är dock sant att varje moln har en guldkant men vi behöver tid för att se det.

Detsamma gäller ditt ex. Du kanske tänker på honom med ilska och bitterhet i ditt hjärta men när tiden går så kommer du att inse vad han tog med in i ditt liv och du kommer att vara tacksam på något sätt.

Du behöver inte vara tacksam för honom som en person i sig utan för en upplevelse som gjorde dig till en starkare och bättre person.

kvinna i fält av gula blommor

Dessutom kan du följa dina egna personliga framsteg baserat på de lektioner som ditt ex har lärt dig, avsiktligt eller inte.

Du kanske har svårt att se de goda sakerna i så smärtsamma och förvirrande upplevelser. Det är därför jag vill dela det jag har lärt mig och hoppas att du känner igen några av dessa saker i din egen erfarenhet.

Det första jag lärde mig från mitt ex är att människor ibland skadar dig utan avsikt att göra det. Jag, det är möjligt och det händer ofta.

Nu betyder det inte att de inte borde ha några konsekvenser men det är lättare att förstå vad de har gjort när du tänker på det ur ett annat perspektiv.

Var och en av oss har en annan förståelse av samma saker och ibland betyder det att en person kommer att bli skadad över något som en annan person inte tycker är viktigt alls.

Detta hjälpte mig att utvecklas till en mer förstående och mogen person som går tillbaka och tänker innan jag tar allt personligt.

Den andra mycket viktiga saken jag lärde mig att känna igen är missbruk i alla dess former.

kvinna med långt lockigt hår och solglasögon

När vi tänker på missbruk har vi vanligtvis en mental bild av fysiska övergrepp men det är inte det enda sättet som dåliga människor skadar andra på.

Det finns mer subtila sätt att förstöra någon på, till exempel mentalt övergrepp som också finns i alla andra sorter: namn kallande, passivt-aggressivt beteende, restriktivt beteende och gasbelysning.

Även fast min upplevelse sög så lärde jag mig att stå upp för mig själv och inse min egen styrka.

Jag lärde mig att inte offra mitt eget välbefinnande för att fixa något som inte är värt det. Ingenting som ständigt tar ner dig är värt det.

Så snart som jag implementerade den enkla formeln i mitt liv så blev det bättre. Jag skulle aldrig ha insett det så tydligt om det inte vore för mitt olyckliga ex.

Den tredje saken jag lärde mig är att du alltid måste vara dig själv och leva ditt egna liv, ha dina egna hobbyer och vänner oavsett din relationsstatus.

Det värsta du kan göra är att tappa dig själv i ett förhållande och i slutändan bli eländig i det av samma anledning.

Ingen människa har rätt att begränsa dina behov eller uttryck på grund av sin egen rädsla och ingen kärlek är kärlek om du inte kan vara den du är i den.

vacker kvinna med näsan utanför

Ironiskt nog, att ge mig själv till en annan person lärde mig till slut att jag måste komma tillbaka till mig själv och omfamna mig själv först.

Endast du kan verkligen läka dig själv och genom läkning kommer tillväxt och personlig utveckling.

Slutligen förstod jag att alla mina relationer var en återspegling av hur jag såg mig själv i den perioden av livet och det säger mycket.

Det finns ett citat av Stephen Chbosky som säger att vi accepterar den kärlek som vi tror att vi förtjänar och jag håller med om det.

Det var det som fick mig att tänka på mitt förhållande med mig själv och inse att varje förhållande är en chans att lära mer om mig själv eftersom allt som vi saknar hos oss själva blir överdrivet när vi är i ett förhållande.

Ta en titt tillbaka på alla dina relationer och se hur långt du har kommit, hur saker gör dig mindre förbannad och hur gladare du känner dig i din egna hud.

Ju mer du blir medveten om din egen tillväxt desto mer kommer du att inse hur konstigt tacksam du är för ditt liv och alla människor du träffade på vägen oavsett smärtan eftersom smärta är något som kan förvandlas och utvecklas, precis som du.

Ex-pojkvänner Är Där För Att Påminna Dig Om Hur Mycket Du Har Utvecklats