Skip to Content

En Stark Kvinna – En Kvinna Som Finns Där För Att Stötta Andra

En Stark Kvinna – En Kvinna Som Finns Där För Att Stötta Andra

Kvinnor har länge stämplats som de svaga individerna i samhället. Lika länge har de fått kämpa för att visa motsatsen.

Tack vare alla dessa kvinnor som kämpat för att ta bort den stämpeln, finns det idag många duktiga kvinnor som driver företag, hushåll och värden.

En stark kvinna är även en självsäker kvinna. Det innebär att hon har gått igenom mycket i livet för att bli den hon är idag.

När en kvinna är självsäker innebär det att hon alltid tror på sig själv och accepterar fel.

Var därför aldrig osäker på hur en stark kvinna kommer att bemöta dig om du gjort något fel, förmodligen kommer hon att ge dig tips och råd för hur du ska lösa problemet och ta dig framåt.

En svag och osäker kvinna kommer däremot att trycka ner dig ännu mer för att få dig att må dåligt, vilket kommer göra att hon får bättre självkänsla och höjer sitt ego på det sättet.

En stark och en svag kvinna kan man lätt skilja på genom dennes beteende.

Vi frågar oss själva ofta om just Jag är en stark kvinna?

Ibland känner vi oss riktigt starka och att vi kan ta världen med storm, medan vi ibland känner oss som den svagaste människan på hela jorden. Nedan kommer 12 saker som beskriver en stark kvinna.

1. Hon uppmuntrar dig

en kvinna står ovanför en man som beräknar något och undergräver det

En stark kvinna kommer alltid uppmuntra dig till att säga din åsikt och stå för saker du tycker och tänker.

Hon vet att du har rätt till dina åsikter och att de är värda lika mycket som andras åsikter, vad det än handlar om.

2. Empati

en ung kvinna med ett leende hjälper en äldre man att använda en bärbar dator

Starka kvinnor kommer alltid visa empati för andra människor. Det spelar ingen roll om den personen är starkare eller svagare än hon själv.

Att känna och visa empati gör dig till en ännu starkare kvinna, och visar att ditt självförtroende är på toppnivå.

3. För människor samman

två kvinnor och en man arbetar tillsammans på en bärbar dator

En stark kvinna är väl medveten om att hon inte är starkast ensam. Hon vet att flera människor kan utföra en sak mycket bättre än hon själv kan, och uppskattar allas tankar och åsikter.

4. Visar och tror på andra

en kvinna kramar en kollega som stöd

En stark kvinna visar andra runt omkring att det är viktigt att stå på egna ben, lita på sig själv och vara självständig och oberoende av andra.

Hon kommer alltid att pusha dig framåt och vara vinden i din rygg som får dig att våga lita på dig själv.

5. Gör dig säker

en kvinna hejar på en man när hon arbetar på en bärbar dator

Ser hon att du är osäker på något kommer hon alltid att övertala dig om att göra det ändå. Hon är medveten om att man måste våga göra saker för att klara dem och vinna.

6. Misstag är lärdomar

vacker brunett med bruna ögon sitter

Hon är medveten om att misstag måste göras i livet och att alla människor kommer att råka ut för dem, även de allra bästa.

Hon är tydlig med att förklara att alla misstag i livet egentligen är lärdomar. Hon menar att misstag blir till lärdomar om vi hanterar dem på rätt sätt.

7. Uppmuntrar dig

kvinnan håller sin mans hand när hon sitter

Hon är medveten om att tiden i livet rullar på allt för fort, och saker man inte försökte göra eller gjorde kommer man senare att ångra.

Eftersom tiden inte går att spola tillbaka kommer hon alltid att uppmana dig till att gå din egen väg, följa dina egna drömmar och finnas till stöd hela tiden.

Skapa en väg till dina drömmar, även om det inte finns en färdig stig dit.

8. Uppmuntra dig till att reflektera

ett lyckligt par som sitter i en fåtölj

En stark kvinna kommer alltid att uppmuntra dig till att reflektera över saker, och skapa dina egna tankar eller åsikter.

Att hålla med om saker någon annan tycker är ingen lösning, tänk till själv. Tycker jag verkligen så? Varför tycker jag just så?

9. Stå upp för dig själv och andra

paret sitter i soffan efter ett argument

En stark kvinna är medveten om hur viktigt det är att kunna säga nej.

Även om det känns läskigt måste du kunna säga nej och stå upp för dig själv, men även för andra som har ett annorlunda tänk än du själv.

10. Kunskap är makt

en kvinna med glasögon sitter och läser en bok

Kunskap är makt. Kan du kombinera det med passion också är det en extrem fördel!

Detta tyckte förmodligen inte många av oss under skolåren, men med livet inser vi att utbildningen är viktig, och ju mer vi kan, desto starkare känner vi oss.

11. Jämför dig inte med andra

en vacker le kvinna som tittar i spegeln

Hon påstår att de bästa resultaten i livet uppnås om du endast ser dig själv som din största konkurrent. Livet är ingen tävling i sig, och ingen kommer att vinna, då det inte finns någon vinnare.

Tävla alltid emot dig själv, istället för att jämföra dig med andra. Då kommer du att må som bäst och känna dig som en vinnare.

12. Lever inte som hon lär

en kvinna i shorts med hängslen sitter på piren

En stark kvinna är precis som alla andra, bara en människa. Även hon är ibland osäker och gör fel – men hon är medveten om att det är okej.

Att göra fel och hamna på botten är okej, men inte att ligga kvar på botten. Jobba dig uppåt och sträva för att göra något bättre i framtiden.

Det är viktigt att veta att även starka kvinnor är sårbar. Dessa kvinnor är dock medvetna om att det är okej att vara ledsen, att det är viktigt att acceptera sig själv, och att ingen är bäst på allt.

Men du duger ändå. De starka kvinnorna följer sina drömmar utan att vara rädda för att inte uppnå dem.

De är medvetna om att varje steg de tar i livet gör de eftersom de själva tagit det beslutet, vilket förmodligen gjordes för att uppnå någonting i livet.

Deras mål är att hela tiden förbättra sig själva och slå eget rekord.

En stark kvinna kommer aldrig:

1. Låta en man styra över henne, vad hon ska ha på sig, göra för val eller bete sig.

2. Låta någon misshandla henne, varken psykiskt eller fysiskt.

3. Bry sig om standarder. Hon kommer inte att bry sig om hur saker ”bör” vara i livet. Hon kommer istället att följa sina egna drömmar, även om det inte är så samhället ser på just den saken, t.ex. kommer hon att raka av sig håret, om hon känner för att vara flintskallig just då.

4. Hon kommer aldrig att trycka ner en annan kvinna, även om den kvinnan är mycket svag eller om hon inte delar samma åsikter som hon själv.

en kvinna med krusigt hår står utanför i en svart topp

5. Hon kommer aldrig att neka alla sina misstag, utan snarare erkänna dessa först och främst för sig själv, men även för andra. Hon bryr sig inte om någon kommer att skratta åt henne eller se henne på ett annat sätt. Hon ser istället sina misstag som lärdomar för andra, för att inte göra samma sak.

6. Hon skulle aldrig vara nöjd med ett förhållande som inte gör henne lycklig fullt ut. Ett förhållande fullt av bråk skulle hon inte stå ut med. En stark kvinna skulle hellre vara singel i flera år tills att hon hittar den rätta, istället för att vara med en man bara för att fördriva tiden.

7. En stark kvinna skulle aldrig klä sig på ett sätt någon annan tycker om eller föredrar.

Det spelar ingen roll vart hon är ska, eller vem hon ska med. Hon kommer alltid att ta på sig det hon själv känner för och känner sig bekväm med.

Ofta hör vi påståenden som ”En stark kvinna behöver en ännu starkare man”. Detta påstående är inte sant, då en stark kvinna behöver en man hon kommer känna sig älskad av.

En man som kommer stötta henne i hennes val. Hon kommer inte att utnyttja hans kärlek på ett negativt sätt, hon kommer istället att stötta honom i hans val och göra honom till en starkare individ tillsammans med henne.

Många gånger har starka kvinnor gått igenom många olika saker i sitt liv som gjort dem till den personen hon är idag.

Därför är det viktigt att veta att den starka kvinnan inte är den typen som samhället påstår att hon är, en kvinna som kör över allt och alla och inte bryr sig om andras åsikter.

Snarare tvärtom. Just för att hon gått igenom alla hinder i livet som gjort henne till den hon är idag, kommer hon att behandla dig med mer respekt än någon annan.

Om du har kvinna i ditt liv som stämmer överens med texten ovanför, älska henne. Oavsett om det är din fru, väninna, mamma, mormor eller dotter.

Oavsett relation, så kommer en stark kvinna alltid att finnas vid din sida, och stötta dig till att bli en bättre människa, bli en stark kvinna, en stark man, eller helt enkelt, en stark individ.

En Stark Kvinna - En Kvinna Som Finns Där För Att Stötta Andra