Skip to Content

Det Här Är Hur Den “Rätta” Relationen Kommer Kännas Efter Alla Giftiga

Det Här Är Hur Den “Rätta” Relationen Kommer Kännas Efter Alla Giftiga

Vi stannar i giftiga relationer främst eftersom vi inte är medvetna om att vi är i ett giftigt förhållande.

Vi tenderar att vara omedvetna om vad vår giftiga partner gör mot oss och vårt känslomässiga tillstånd, och att finna ursäkter i kärleken bara för att stanna lite längre.

Vad vi behöver förstå är att stanna och tro att något kommer att förändras så småningom bara är naivt och vi fortsätter att skada oss själva genom att göra det.

Saken med giftiga relationer är att de är beroendeframkallande eftersom de får dig att känna att du har någon att lita på.

De är utmanande eftersom du tror att du kan få det att fungera och du tror att du måste jobba väldigt hårt för att vara glad i ett förhållande, när giftiga relationer faktiskt handlar om rädsla.

Du är fångad i en giftig relation eftersom du är skapad att tro att det är bättre att stanna i ett dysfunktionellt förhållande än att vara ensam.

När du är i ett giftigt förhållande finns det ett protokoll där du håller reda på vem som gjorde vad mot vem.

Du fortsätter att argumentera om vem som är den som ger mest till det här förhållandet, och du fortsätter att få skulden för allt dåligt som hänt i förhållandet.

Allt som hände är nedskrivet någonstans och din giftiga partner väntar bara på en möjlighet att spela det kortet.

lyckliga paret ler

När du är i ett giftigt förhållande hintar din partner och gör andra passivt aggressiva saker.

Han (eller hon) kan inte kommunicera med dig på en “normal mänsklig nivå” och istället för att tydligt säga vad han vill, drivs du med hintar mot den riktning där din partner vill att du ska vara.

I stället för att berätta vad som verkligen stör honom väljer han att irritera dig och då har han en legitim ursäkt till att bete sig som en idiot mot dig och säga högt vad han ville säga från första början.

När du befinner dig i ett giftigt förhållande, känns det som om du hålls gisslan, eftersom det vid varje liten svacka pratas om uppbrott.

När något inte passar din partner, säger han att han inte kan stanna i ett sådant förhållande.

I stället för att fråga dig varför du är kall, väljer han att säga, “Jag kan inte vara med någon som är kall mot mig hela tiden”.

När du är i ett giftigt förhållande, får du skulden för din partners känslor.

Om din partner hade en dålig dag men inte nämnde det för dig och du bestämmer dig för att gå ut eller gå på bio istället för att stanna hemma och krama och trösta din partner, blir du anklagad för att vara okänslig och självcentrerad.

Du förväntas faktiskt passa upp på hans känslor och anpassa dig till vad som händer med din partner hela tiden.

man bär brun skinnjacka

Men så småningom kommer du att bli fri från ett giftigt förhållande.

Du låter dig inte knyta ditt liv till en sådan person och livet kommer att belöna dig med en bra kille på något vis – det “rätta” förhållandet som du inte har fått chansen att se ofta i ditt liv.

Först kommer du inte att vara medveten om att du är på rätt plats eftersom allt kommer att vara nytt för dig.

Du får plats att lära dig och du kommer att få stöd för den du verkligen är. Ingen kommer försöka ändra på dig och det kommer inte att klagas på din karaktär.

Du kommer att accepteras för den du är och du kommer att älskas som sådan.

Så småningom börjar du komma ihåg vad du verkligen ville ha i ditt liv för du ville definitivt inte spendera ditt liv med att tillfredsställa någon som aldrig skulle kunna vara nöjd.

Du kommer att bli den du verkligen är.

Du kommer konstant att övertänka saker och du tänker fem, tio eller till och med tjugo steg framåt.

Du kommer försöka skapa ett manus för varje enskild dejt, men allt kommer att bli bättre än du föreställer dig för att du förväntar dig samma historia som du har levt en gång tidigare, men du får något helt annat.

man och kvinna ler

Du fortsätter tänka att det är för bra för att vara sant och du fortsätter att vänta på att något ska hända för att bevisa att du har rätt.

Känslan att något dåligt kommer hända snart följer dig hela tiden, men du måste förstå att han inte väntar på en “perfekt storm”.

Det kan vara så att i dina tidigare relationer kom bråk från ingenstans, men du måste komma ihåg att du har brutit dig fri dessa kedjor för länge sedan.

Så tillslut börjar du lita på din partner.

Ni börjar göra saker ni (båda) njuter av. Inget mer gör saker bara för honom; Din dag kommer inte att kretsa kring någon annan än dig.

Ni kommer upptäcka saker ni båda tycker om och ni spenderar tid på att göra de sakerna.

Efter ett bråk kommer du inte känna att hela din värld faller isär och att du är skyldig till det. Din erfarenhet säger dig att endast giftiga relationer har bråk, men det är inte sant.

Varje relation har svackor, men där “bra” och “dåliga” relationer skiljer sig åt är vad bråken leder till.

I “rätt” förhållande kommer du inte att känna dig som skit efter ett bråk, för det var inte det din partner ville få ut av bråket.

brudgummen kysser bruden halsen

Du och din partner kommer leta efter en lösning på problemet och själva rötterna till var allt började, så ni kan lösa det vid källan, istället för att ge dig hela skulden.

Ni kommer göra allt för att komma över problemet eftersom ni vill vara tillsammans, ni vill inte göra slut.

Folk kommer gilla att se er tillsammans eftersom ett hälsosamt förhållande lyser – och jag menar bokstavligt talat glödandes.

Ni kommer att gå nära varandra och ni håller varandra i hand offentligt. Ni kommer le ofta och lyckligt och kärleken ni känner för varandra kommer att reflekteras på utsidan också.

Du kommer inte vara rädda för att vara oense eftersom när du väl har accepterat att du har en kille som är där för att han älskar dig, inte för att han är rädd för att vara ensam eller för att han behöver någon, någon som fungerar, hittar du utrymmet att säga vad du tycker utan rädsla.

Du kommer kunna säga högt vad det är du vill ha och inte vill ha och vad det är som du gillar eller ogillar, istället för att ständigt kompromissa och göra saker som din partner vill.

Ni kommer att dela en passion för framtiden tillsammans. Det kommer inga hot om att göra slut och du kommer inte att ha den där rädslan att du kan förlora honom vilken sekund som helst.

I stället kan ni planera er framtid tillsammans och ni går tillsammans mot er destination.

Ni kommer njuta av att göra vardagssysslor tillsammans som att handla eller laga mat och det är kul.

Du kommer inte vara den som gör allt arbete och inte får något erkännande för det, istället gör ni det tillsammans och du ser fram emot det.

foto av leende man och kvinna

Du vet att du fungerar utan din partner, men du kommer vägra att gå igenom livet utan honom. Haken är att du inte känner dig beroende av honom eller angelägen att lämna honom.

Du väljer honom att gå tillsammans genom livet med eftersom det är vad den “rätta” relationen får dig att göra.

Den får dig att känna att du har hittat din “eviga” person och du vill hålla fast vid det. Skillnaden mellan det giftiga förhållandet och det “rätta” är att det kommer att speglas i din lycka.

Du börjar känna dig som en anständig människa och det här är något du glömde bort ett tag. Det är vad giftiga relationer gör mot oss.

Du kommer njuta av tiden du spenderar med människor du älskar utan rädsla för att det kan orsaka problem efteråt.

Du behöver inte rättfärdiga dina handlingar och du kommer kunna göra något av ditt liv eftersom du inte kommer ha någon som håller dig nere. Du mår bra. Som du inte har känt på många år.

Du kommer känna dig älskad och uppskattad, du kommer att känna dig nödvändig och du kommer känna att du är på rätt ställe och dina ögon kommer fälla tårar.

När du äntligen accepterar den kärlek du faktiskt förtjänar över den du tror du förtjänar, ser du att du bara gick igenom en läxa i livet och du tackar Gud för det giftiga förhållandet eftersom det lärde dig att aldrig nöja dig med mindre och att veta skillnaden mellan den “rätta” killen och den “felaktiga” när du träffar honom. 

Det Här Är Hur Den “Rätta” Relationen Kommer Kännas Efter Alla Giftiga