Skip to Content

13 Anledningar Till Att Bra Tjejer Lämnar

13 Anledningar Till Att Bra Tjejer Lämnar

Bra tjejer är det ultimata materialet för ett förhållande. De är de som fortfarande tror på kärlek och romantik.

De älskar idén om kärleken och de är världens största anhängare av kärlek.

Vi pratar om de tjejer som står fast vid de människor de älskar oavsett vad som händer, om de som inte lämnar när det blir tufft, som alltid sätter andra framför sig själva och som stannar och kämpar för dem som de älskar.

De som hittar hopp på platser där ingen trodde att det var värt att leta och som stannar även när andra skulle ha lämnat för länge sedan.

Men även bra tjejer har gränser. Ibland, även om det de inte vill någonting mer än att stanna, så måste de gå.

Trots att de hatar att ge upp, för att rädda sig själva, måste de ibland göra vad ingen skulle förvänta sig att de ska göra – ibland lämnar också bra tjejer.

1. De förväntas alltid vara tillgängliga och att alltid sätta sina liv på andra plats för någon.

brunhårig kvinna med gröna ögon

Men det kan vara tröttsamt ibland. Särskilt när allt som de gör blir taget för givet.

När ingen uppskattar dem för vad de gör men fortfarande blir arga när de försöker säga nej, blir det svårt att vara snäll.

Eftersom de hatar bråk och inte riktigt kan gå som vinnare från en kamp med toxiska människor, lämnar de bara och visar hur det känns att vara kvar utan dem.

2. Bra tjejer lämnar när de inser att de bara används.

vacker kvinna

När de hela tiden för tas givna, när de gör alla dessa saker för andra och ingen är där för dem när de behöver någon, tänds glödlampan ovanför huvudet på dem och det går till slut upp för dem att de bara används för att tillfredsställa andra människors behov.

Det här är något som sårar dem mest och i stället för att låta andra skada dem mer och använda dem ännu mer, så väljer de att lämna.

3. Bra tjejer lämnar när de märker att de manipuleras.

kvinna med solglasögon i gul skjorta

Det finns människor som bara väntar på att bytet ska falla i deras armar och när de får det, släpper de inte.

När bra tjejer har det svårt i toxiska människors liv, kommer de toxiska människorna att utnyttja dem så mycket som möjligt.

Men det värsta är att de kommer att manipulera dem för att få vad de vill ha.

Och även om bra tjejer kan behöva lite tid att räkna ut att de manipuleras och används för att uppfylla andras behov, packar de då sina saker och lämnar.

4. Bra tjejer lämnar när de märker att de är sist på listan hos någon som är deras prioritet.

kvinna med röd klänning

Det är sant att bra tjejer stannar längre än någon annan skulle och att de kämpar för kärleken till den sista atomen av deras styrka, men när de inser att de kämpar för fel person, kommer de också att lämna.

De kommer inte ständigt att placera någon på toppen av sin prioriteringslista om de alltid ligger längst ner på den andra personens.

När de ser skillnaden i prioriteringarna, är det enda du ser ryggen på dem, när de lämnar dig.

5. Bra tjejer lämnar när de hatar att ständigt kämpa för uppmärksamhet.

ledsen kvinna under solnedgången

De är inte de som kommer att vara i centrum av din uppmärksamhet hela tiden.

De kommer inte att få raseriutbrott och de kommer aldrig att vara så själviska som att be dig att glömma världen och fokusera bara på dem.

Men de tröttnar så småningom om de ständigt måste kämpa för din uppmärksamhet.

Om de måste be dig att lägga märke till dem, då är det du som inte är värd det, och när de räknar ut det, är de också ute.

6. Bra tjejer lämnar när de känner att de inte spelar någon roll.

kvinna med solglasögon tittar upp

Om du visar dem med dina handlingar att de inte spelar någon roll men fortsätter att prata om hur de är viktiga för dig så börjar de småningom se att du inte gör vad du säger.

När bra tjejer känner att de inte spelar någon roll, kommer de inte slåss för att bevisa att du har fel, de kommer att lämna och ge sin tid till någon som tycker att de betyder något. Så enkelt är det.

7. Bra tjejer går bort när de inser att de är den enda som försöker.

brunhårig kvinna i naturen

Vad är meningen med att ge ditt allt till någon som inte bryr sig om att lyfta ett finger åt dig? Tja, milt uttryckt – det finns ingen mening.

Om bra tjejer ser att de är de enda som försöker, kommer det inte ta lång tid förrän de upptäcker att det är bättre att lämna och försöka med någon som faktiskt vill hjälpa dem att bygga upp ett hälsosamt förhållande.

8. Bra tjejer lämnar när de ser att de inte har någon framtid.

brunhårig kvinna med grönt paraply i naturen

Varje normal person skulle lämna när de ser att det ni två inte verkligen passar ihop eller att det inte finns någon framtid för er.

Om du inte gör plats för dem i ditt liv, om de ständigt undrar var de står med dig, betyder det att du inte har några planer på att dela din framtid med dem.

Och varför ska de kämpa för en plats i din framtid när det finns någon som är mer än gärna vill göra plats för dem utan att behöva bli tillfrågad?

9. Bra tjejer lämnar när deras ansträngningar inte uppskattas.

ledsen kvinna vid vattnet

De kommer att försöka för mycket och de kommer att försöka för länge. Även när andra skulle ha gett upp för länge sedan, fortsätter de bra tjejerna och slåss.

De fördubblar sina ansträngningar och de försöker ännu hårdare, men när de ser att deras ansträngningar inte uppskattas, när de ser att allt det de har gjort försvinner obemärkt och undervärderat, det är deras röda flagga som säger att det är dags för dem att gå.

Och de lämnar medvetna om att de gjorde allt de kunde, men det var helt enkelt inte menat att vara.

10. Bra tjejer lämnar när de inte får den kärlek de förtjänar.

sorglig kvinna gråskala

De största striderna de utkämpar är om de ska lämna dem som de älskar. Eftersom de människor som de älskar inte älskar dem tillbaka. Och ibland får de inte den kärlek de förtjänar.

Människor som älskas av bra tjejer tar ofta deras kärlek utan att någonsin ge tillbaka och när bra tjejer har gett varje atom av sin kärlek och fortfarande inte har fått någonting i gengäld är det enda de kan göra att lämna.

11. Bra tjejer lämnar när de är såras för djupt.

kvinna med paraply

Ibland ger de all sin kärlek till fel människor. Ibland är alla deras förhoppningar och drömmar splittrade när de ser att all den kärlek de ger bara är enkelriktad. När det händer dem blir de trasiga.

När den person de älskar bara orsakar smärta, när de ständigt såras i sitt hjärta, när kärleken de känner gör för ont, packar de sina saker, tar kärleken med sig och lämnar.

12. Bra tjejer lämnar när de känner att de inte är tillräckligt bra.

sorgliga kvinnors ansikte i vattnet

I de flesta fall är bra tjejer medvetna om sitt värde. De vet vad de förtjänar och de vet att de är bra för andra.

Men ofta händer det att människor behandlar dem som de inte förtjänar att bli älskade.

Ofta gör människor att de känner att de inte är tillräckligt bra och att de inte förtjänar att vara varken älskade eller behandlade rätt.

Och när deras huvud skriker en sak och du fortsätter att berätta för dem hur de inte är tillräckligt bra, kommer de att lämna för att inte drivas till vanvett.

13. Bra tjejer lämnar när de har fått nog.

kvinna som ligger i gräset

Det är sant att bra tjejer slåss hårdast. Det är sant att de är de som slåss längst och att de trotsar alla normer och regler om hur mycket smärta någon kan klara av.

Men de är också de som ser den röda flaggan högt och tydligt och agerar därefter.

Deras kärlek till trots, om de används, manipuleras, misshandlas, tas för givet eller undervärderas, lämnar de.

Och även om vägen bort kan göra ont så in i helvete, kommer de aldrig ångra det för att de vet att de gjorde allt de kunde – men för de rätta människorna är inte ens de bästa av de bra flickorna helt enkelt tillräckliga.

13 Anledningar Till Att Bra Tjejer Lämnar