Skip to Content

Låt Inte Någon Behandla Dig Illa Bara För Att Du Älskar Dem

Låt Inte Någon Behandla Dig Illa Bara För Att Du Älskar Dem

Alla har vi ett sunt förnuft som säger oss att vi inte ska tolerera att någon behandlar oss illa.

Om din vän var i ett dåligt förhållande med en kille som behandlade henne illa skulle du vara den första att säga till henne att göra slut.

Det spelar ingen roll hur mycket hon älskade honom, du vet att hon inte borde vara tillsammans med honom.

Varför är det så svårt att lägga märke till att personen du älskar behandlar dig illa och varför är det ännu svårare att inte tillåta det?

Kärleken kan göra oss blind, det är sant. Att älska någon kan få oss att försköna allt bra de gör.

Och när de gör någonting fel så slutar det med att vi hittar på ursäkter för deras beteende.

Du föddes inte för att ödsla din energi, ditt goda hjärta och kärlek på någon som inte uppskattar dig.

Börja älska dig själv och ta hand om ditt välmående och saker och ting kommer att börja ljusna.

ledsen kvinna tittar på telefonen

Låt oss ta bort ögonbindeln kärleken har dolt våra ögon med och försök se saker och ting tydligare för en gång skull.

Om de inte svarar när du ringer och aldrig ber om ursäkt, är det inte okej. Om du väntar i timmar innan han svarar på ett enkelt sms, är det inte okej.

Om de aldrig finns till hands för dig, oavsett vilken orsak du har, är det inte okej. Om de inte har tid eller energi att vara närvarande i ditt liv, är det inte okej.

Om personen du är tilsammans med inte verkar kunna respektera, stötta och älska dig på det sätt de borde – är det säkerligen inte okej.

Vi vill inte tycka illa om personen vi gett så mycket. Vi vill att det ska vara goda, oskuldsfulla och perfekta i våra tankar.

Det är orsaken till att vi aldrig erkänner för oss själva att de faktiskt behandlar oss illa.

Att inse och erkänna att någon sårar dig med sitt beteende är det första steget i till att lösa det här stora problemet.

Det spelar ingen roll hur mycket du älskar någon, du kan inte låta honom bryta ner dig.

Kärleken kan inte vara ensidig. Om du älskar dem borde de återgälda din kärlek, eller hur? Om de älskar dig, skulle de såra dig? Självklart inte.

trevlig kvinna som står vid fönstret

Personen som verkligen älskar dig kommer alltid att se till ditt bästa. Någon som verkligen bryr sig skulle aldrig avsiktligen såra dig.

Om någon fortsätter att behandla dig på ett sätt som du aldrig skulle behandla dem, och du fortsätter att förlåta dem, är det nu dags att bryta den onda cirkeln.

Ingen kommer att få såra dig, oavsett hur mycket de betyder för dig.

Skulle du någonsin behandla illa någon du älskar? Säkerligen inte. Varför låter du då någon göra det mot dig?

Jag vet att du hittar många ursäkter för att rättfärdiga deras beteende på ett sådant sätt att deras handlingar förminskas och som att det inte ens är deras fel.

Det är inte bara att deras avskyvärda handlingar är av betydelse, de är också viktiga för ditt självförtroende och framtida lycka.

De missbrukar ditt förtroende och din ärlighet på ett sådant sätt att du förvandlas till den mindre viktiga personen i förhållandet.

Jag undrar hur de skulle känna sig om du gjorde samma sak mot dem?! Skulle de förlåta dig? Jag är ganska säker på att de inte skulle göra det.

sorglig kvinna som sitter på golvet i rummet

Jag är ganska säker på att de hela tiden ber om ursäkt, ber om din förlåtelse.

Nå, låt mig berätta en sak för dig: En ursäkt som inte leder till ett förändrat beteende är bara tomma ord.

Jag gissar på att om du av någon anledning väljer att stå fast och visa att du inte längre kommer att tolerera hans skit, kommer de att få dig att må dåligt för att du varit arg på dem.

Det här är den sortens giftiga person du inte vill ha i ditt liv. De kanske har fått dig att tro att de kommer att ändra sig, men det gör de inte!

Du kanske funderat på att ge dem ytterligare en chans, men jag kan säga dig med en gång att chansen du ger kommer att vara bortslösad.

Någon som försäkrar att de älskar dig och ändå behandlar dig illa, är inte värda någon mer chans.

Jovisst, förlåtelse är en vacker egenskap och du kan visserligen välja att förlåta dem för allt lidande du fått utstå. Men, jag sa förlåta, inte glömma..

Låt dem inte behandla dig som en person som inte är värd att älskas, och låt dem aldrig behandla dig illa någon mer gång.

Låt inte någon behandla dig illa bara för att du älskar dem