Skip to Content

10 Tecken På Att Han Håller På Att Förlora Intresse För Dig

10 Tecken På Att Han Håller På Att Förlora Intresse För Dig

Låt oss vara ärliga, vi har alla varit där. Vi har fallit för den här fantastiska killen och allt går bra, tills han bara dumpar dig, säger att det inte känns rätt eller att han inte är lycklig.

Och där står vi och undrar om det fanns något vi kunde ha gjort om det fanns några tecken på att han var olycklig eller om han helt enkelt bara flög bort från oss som ett rö för vinden.

Och i varje relation som kommer efter, överanalyserar vi, ifrågasätter hela tiden – förlorar han intresse? Det finns vissa tecken på att han kanske gör det.

För att försöka rädda ert förhållande, eller åtminstone för att rädda dig själv från ett krossat hjärta, så kommer här 10 tecken som du kan kolla.

1. Han är inte tillgänglig i telefon så som han brukade vara

man håller telefon och sms

 

Ni brukade texta hela dagen och hela natten och era telefonsamtal varade i timmar. Men på senare tid händer det ofta att du sitter och väntar ivrigt på hans svar, bara för att inte se något.

Du stirrar på en tom skärm, du förlorar allt hopp om att han ska svara på dina texter. Plötsligt är han alltid upptagen, han glömmer sin telefon, han glömmer att svara och låta dig veta att allt är okej.

Detta är ett av de första tecknen på att han förlorar intresse, för att han helt enkelt inte vill ha dig i sin närhet hela tiden.

2. Han kommer med ursäkter

Närbild porträtt av en brutal skäggig man

I början var han alltid där, alltid där när du behövde honom, alltid där för att hjälpa dig och han sökte alltid ditt stöd och backup. Men nu är han ensam, oberoende och arbetar hela tiden.

Han har galna tidsfrister, han måste göra ditten och datten nu, han tror inte att han kommer att vara där vid den överenskomna tiden.

Det är enkelt; så snart en person börjar komma med ursäkter som är svåra att tro, vill de inte verkligen satsa på dig.

3. Han slutade ställa frågor

Stilig ung man som går i en stadsgata

Om dig, om ditt liv, om dina känslor. När vi ställer frågor betyder det att vi är intresserade av den andra personen.

Det betyder att vi vill lära känna dem bättre, att vi vill veta vad de tycker och känner om vissa saker och vi vill veta vad de älskar.

Men så snart frågorna slutar betyder det att han inte är intresserad av vad du har att säga, han är inte intresserad av att se dig. Han är inte längre intresserad av dig.

4. Han blev oförskämd och defensiv

Ledsna romantiska par som rymmer händer på kaféet

Om mannen du en gång kände, var den man du blev kär i, som alltid var snäll, alltid vårdande och öppen för dig, men nu har han blivit den här kalla, oförskämda och defensiva mannen.

Det är inte ett tecken på att något är fel med honom eller dig. Det är helt enkelt ett tecken på att han förlorar intresse för ert förhållandet, och han vet inte hur man ska hantera det så att han blir avlägsen och kall.

Och så snart du börjar ställa frågor och kräva svar, blir han defensiv, för att han ännu inte är medveten om att ert förhållande misslyckats. Han är inte medveten om att han avlägsnar sig från dig och därmed skadar dig.

5. Det finns ingen intimitet längre

attraktiv brunett tjej och kille med slutna ögon

Ni brukade älska hela tiden, ni kunde bara inte hålla händerna från varandra. Du kan fortfarande komma ihåg de tider när ni två njöt av alla de nätterna med romantisk älskog och andra nätter med sensuellt sex.

Men nu har det varit veckor sedan förra gången ni kramade varandra, eller senast ni njöt av varandras kroppar.

Brist på intimitet är ett av de mest uppenbara tecknen på att han förlorar intresse, men det kan också vara ett tecken på att han har några hälsoproblem eller problem på jobbet.

Om han vägrar erkänna att det finns ett problem eller om han vägrar att prata om det, betyder det att hans intresse är långt borta.

6. Han lägger inte längre märke till små saker

Ledsna par med konflikt- och förhållandeproblem

Han brukade alltid märka när du skulle ändra hur du hade ditt hår, den nya klänningen du köpte eller en ny krydda du använde i maten. Han märkte när du frös, och gav dig sin jacka.

Och nu känner du att du kan frysa ihjäl bredvid honom och han skulle inte ens märka det. Du känner att du är ett levande spöke inuti ditt eget hem, inuti ditt eget förhållande.

Du är där, men han ser dig inte helt. Allt han ser är saker han kan använda för att starta ett bråk.

7. Han tar inte längre hänsyn till dig

arga unga par som sitter på soffan tillsammans

När han fattar ett beslut, oavsett om det gäller resor, arbetstider eller projekt som han arbetar på, tar han inte hänsyn till dig eller dina känslor.

Han har bestämt sig för att sätta sig själv först och gör planer utan dig, för att han inte är intresserad av att hålla dig kvar.

Han är inte längre intresserad av dina känslor, kanske hoppas han att om han försummar dig riktigt illa, så kommer du att lämna honom – du kommer att vara den elake och inte han.

8. Han tar inget initiativ

Unga olyckliga par som står rygg mot rygg hemma

Han brukade planera överraskande middagar, ta ut dig till fina restauranger och planera era små weekendresor.

Men han gör inte längre de sakerna, och du har funnit att du bara tittar efter ryggen på honom när han lämnar huset.

Han springer alltid till jobbet, alltid trött och inte intresserad av att gå ut med dig.

Han var så engagerad av filmer och konserter som ni skulle se tillsammans, men nu nämner han dem inte längre, för att han inte vill se dem med dig.

När du planerar en dejt, det är den enda gången ni går ut. Men om det var upp till honom skulle ni två aldrig lämna huset tillsammans.

9. Han muckar gräl

Det unga paret har en gräl i köket hemma

Det här är något som killar ofta gör när de förlorar intresset för en tjej som de dejtar, eller om de är klara att dumpa. Tanken är att driva dig till vansinne och dränera dig med alla de bråk ni har, så att du bara ska ge upp.

Och dessa bråk är över de minsta detaljerna, som vem som ska ta ut soporna, vems tur det är att betala räkningarna, vilken typ av klänning du hade på dig och den där jobbgrejen du hade.

Det är inte de saker som verkligen stör honom, det är förhållandet i sig självt.

10. Du bara vet

foto av ung vacker dam i höstlandskap

Ibland, oavsett vad andra säger oss, oavsett vad han säger för att vi ska tro att han fortfarande älskar oss, oavsett vad vi läser i en tidning, vet vi bara.

Och ibland försöker vi så mycket vi bara kan att ignorera den känslan, vi försöker mer för att hålla förhållandet samman och för att hindra oss från att falla ifrån varandra.

Men som någon som alltid försökt hårdare och till slut blev sliten itu, vet jag att det ibland är bättre att lämna någon som inte uppskattar dig tillräckligt än att hoppas på någonting och krossas.

10 Tecken På Att Han Håller På Att Förlora Intresse För Dig