Skip to Content

Hur En Narcissist Lurar Människor Att Tro Att Han Är Den Goda Killen

Hur En Narcissist Lurar Människor Att Tro Att Han Är Den Goda Killen

Vi är alla mer eller mindre bekanta med hur det går. Jag är säker på att du vet hur en narcissists värld fungerar och hur de går efters dem som är lättast att förstöra.

Först kommer urvalsprocessen. Narcissisten väljer ett mål. Den personen är vanligtvis någon med fina egenskaper såsom vänlighet, empati, förmågan att förlåta och ett överflöd av förståelse (som slutligen blir det värsta för dem).

De väljer inte bara en person så där. Det finns massor av förberedelser och tankar bakom det. Offret måste vara perfekt för att hans jobb ska kunna göras till absolut perfektion.

Han behöver att du ska tro att allt händer spontant och långsamt. Han behöver att du blir galen i honom, därav hans många vilseledande masker.

Du vet aldrig riktigt vem du har att göra med eftersom han byter mask för varje nytt steg i ert “förhållande”.

När du väl har räknat ut att du hamnat i en grop av manipulation, ond taktik och svek, så är hans jobb klart och han går vidare till nästa. Du blev använd och du insåg inte ens vad som hände förrän det var klart.

Men det märkligaste av allt är det här: hur i helvete lyckas han behandla dig så illa och ändå framstå som den goda killen?

Hur får han folk att gilla honom så mycket medan han i hemlighet förstör ditt liv? Kan han verkligen vara så bra på det han gör?

1. Han är skicklig på att vara falsk

man i brun kappa som står nära grönt staket

Din narcissist kommer att ha noll problem med att skrika på dig när ni är själva, förödmjuka dig och använda dig, för att sedan lämna huset med ett leende på läpparna och erbjuda att hjälpa era äldre grannar.

Det är vad som är så läskigt med dem. De har den perfekta masken för när de behöver uppfattas som en god kille av andra människor.

Narcissisten har inga problem med att behandla dig dåligt i hemlighet och sedan erbjuda en hjälpande hand till en fullkomlig främling.

Det är hans mest dominerande personlighetsdrag – dubbelt ansikte. Du kommer att bli chockad när du ser honom offentligt eftersom personen du känner är allt annat än det. Och det värsta av allt? Ingen kommer någon att veta.

2. Han behandlar andra bra eftersom han kan behöva använda dem på något sätt i framtiden

man med skägg som står utanför

Man vet aldrig när någon kan komma till nytta, det är en narcissists mantra. Han visar aldrig sitt riktiga ansikte för människor eftersom han på ett otydligt sätt räknar med att han faktiskt kan behöva något från dem senare.

Så han beter sig som en ängel vars enda uppgift är att rätta till alla fel på jorden. Och du (hans offer) är den enda som känner till hans dolda mörka sida som han sparar bara för dig.

Du önskar att du kunde vara människor för honom men hur gör du det? Han kontrollerar varje rörelse och om han får reda på att du gjorde något sådant bakom hans rygg så skulle han se till att straffa dig. Så du lider i tystnad och ber att allt slutar snart.

3. Hans charm avväpnar människor omedelbart

man sitter på barstol med telefonen i handen

Du kan säga vad du vill om narcissisten men han är onekligen charmig som fan. Det är helt enkelt något som är medfött som han föddes med (eller lärde sig i tidig ålder) och det är mycket praktiskt.

Det tar inte lång tid för honom att avväpna den mest misstänksamma personen. Du kanske har misstankar i början och du kanske till och tänker konfrontera honom men var säker på att han kommer att lugna dig och radera alla dina tvivel väldigt snabbt.

Du börjar gå på hans lögner och är ut hans hand inom några minuter. Han får dig att tro att du var galen som hade sådana förtroendeproblem för honom.

När allt kommer omkring så är han en fin, ung gentleman med perfekt beteende och utåtriktad personlighet.

Vad finns det att inte gilla? (annat än absolut allt)

4. Han har alltid en plan redo för att agera som det oskyldiga offret

man i brun jacka med solglasögon

Narcissister kommer ALLTID förberedda. Det finns alltid en plan B och den brukar vara solid. Han vet att han alltid riskerar att bli utsatt och han är beredd att försvara sig som något sådant skulle hända.

Det skulle vara dumt att tro att det skulle vara lätt att avslöja hans lögner. Han vet hur han kan skylla på sitt offer. Han använder offerkortet perfekt. Han vet precis hur han ska få andra att tro att det inte är han som är problemet, du är.

Lita på mig, jag har varit där. Det är helt otroligt hur snabba de är på fötterna och hur de alltid får dig att framstå som den dåliga.

Det är nedslående och irriterande och förstör ditt psyke. Jag har upplevt detta så många gånger. Den mest smärtsamma delen med det hela är att de faktiskt tror på sina lögner och tycker om att förstöra dig.

Deras ondska vinner ALLTID och det finns sällan något man kan göra för att stoppa dem. Det är otroligt grymt.

Hur En Narcissist Lurar Människor Att Tro Att Han Är Den Goda Killen