Skip to Content

5 Skäl Att Ha En Manlig Bästa Vän

5 Skäl Att Ha En Manlig Bästa Vän

Många människor är misstänksamma vad gäller vänskap mellan män och kvinnor, och tror att det alltid finns någonting mer bakom det.

Men de kvinnor som har män som vänner under en lång tid vet hur man uppskattar detta speciella band. Att ha en manlig vän har fler fördelar än du kanske tror och här är några av dem.

1. Han hjälper dig att förstå män

affärspar som pratar utanför med kaffe

När du har en manlig vän kan du äntligen se världen ur en mans synvinkel och det är någonting varje kvinna vill kunna göra.

Du har alltid velat veta vad som försiggår i huvudet på en man och det här är din bästa chans att ta reda på det.

Din manliga bästa vän är en person som kommer att berätta allt du alltid har velat veta om män.

Råd som kommer från din manliga vän kan bredda ditt perspektiv och han ger dig ett helt nytt perspektiv till skillnad från dina kvinnliga vänner.

Den här vännen är en man själv och vet därför hur dom tänker och är bättre på att förutsäga deras beteende.

Han kan hjälpa dig att vinna en mans hjärta och ser igenom alla de blandade signalerna du får. Kom ihåg att du aldrig behöver tvivla på hans råd och att han bara vill ditt bästa.

2. Det är mindre drama

man håller laptop och pratar med kvinnan

Oavsett hur mycket du försöker slippa det så kommer du att bli indragen i drama förr eller senare när du är omringad av andra kvinnor.

Men när du har en manlig bästa vän kan du förvänta dig en dramafri vänskap och det är precis vad du behöver.

Självklart betyder det inte att du aldrig kommer att hamna i en diskussion med din manliga vän, men även när det händer så kommer du inte uppleva att han surar eller drar sig undan.

Han kommer alltid att berätta vad som stör honom i ditt beteende och när ni är oense så löser ni det snabbt utan onödigt drama.

Dessutom måste du alltid vara försiktig med avundsjuka när det gäller tjejkompisar, medan detta aldrig kommer att hända med en killkompis.

3. Han kommer att skydda dig

man skyddar kvinnan från regn med sin jacka

Det ligger i en mans natur att skydda en kvinna han bryr sig mycket om. En manlig bästa vän kommer alltid att skydda och stötta dig.

När du har en manlig vän kan du alltid räkna med en axel att gråta mot. Han kommer alltid ha din rygg och du får hans stöd oavsett vad.

Han kommer inte att lämna dig när det blir tufft.

Han är den som på bäst sätt kan ta hand om dig när du får ditt hjärta krossat och du kommer alltid att ha någon som lyfter upp dig när du är nedstämd.

Om denna man verkligen är din bästa vän så ser han dig som sin lillasyster och han behandlar dig i enlighet med det. Han kommer aldrig tillåta någon att såra dig, du är mer värdefull än så.

Oavsett om det är ett kärleksproblem eller ifall någon bara är elak mot dig, så kan du förvänta dig att han alltid har din rygg eller till och med hota med att göra någonting absurt bara för att skydda dig.

Att ha detta kan inte mätas med någonting annat.

4. Du kan lita på honom

par som sitter på en bänk i en park och pratar

Din manliga bästa vän är en person du kan lita på oavsett omständigheterna.

Oavsett om du behöver hjälp med praktiskt arbete kring huset eller om du bara behöver någon som tröstar dig så kommer han alltid att finnas där för dig.

Det här är en person som du kan ringa till mitt i natten och som alltid kommer dyka upp.

Om ni två verkligen är bästa vänner så kommer han aldrig att vara för upptagen för att lyssna på dig och ge dig råd.

Han kommer aldrig att se dina problem som dumma och han kommer att hjälpa dig med saker som man vanligtvis tycker tråkigt, såsom att välja ut kläder inför en dejt.

Även ifall han själv inte ser någonting som jätteviktigt så kommer han att finnas där eftersom han vet att det är stort för dig.

5. Han kommer att vara ärlig

ungt par njuter av kaffe på caféet

En manlig bästa vän kommer att vara ärlig med dig, oavsett vad.

Han har inga ambitioner att göra er vänskap till en romantisk relation och försöker därför inte presentera sig själv som bättre än han egentligen är.

Han är den som alltid kommer att säga den hårda sanningen, hur tufft det än kan vara.

Han kommer alltid att vara öppen mot dig och kommer aldrig att försöka försköna någonting för att han är rädd att såra dina känslor.

Självklart vill han inte såra dig men han vet att du behöver höra sanningen ibland.

Så om du någonsin tvivlar på ifall en man utnyttjar dig eller ifall du ska ge honom en chans, så är din manliga vän definitivt den du ska gå till.

När du har en manlig bästa vän behöver du aldrig oroa dig för att han pratar bakom ryggen på dig. Han kommer alltid att stå vid din sida men även tala om dina brister för dig.

5 Skäl Att Ha En Manlig Bästa Vän