Skip to Content

15 Smärtsamma Tecken På Att Din Make Inte Älskar Dig Längre

15 Smärtsamma Tecken På Att Din Make Inte Älskar Dig Längre

Vad skulle du göra om du känner igen tecknen på att din man inte älskar dig längre, speciellt om du har varit med honom länge, om ni har två barn tillsammans och om du trodde att ni skulle bli gamla tillsammans?

Jag skulle säga att både kvinnor och män har sina egna sätt att komma över en skilsmässa på, men eftersom kvinnor är känsligare så lider de också mer än män.

Jag vet att det skulle vara fantastiskt att vara med samma person som du är gift med tills dagen du dör men tyvärr är det inte alltid möjligt.

Ibland händer det att du gifter dig och efter ett tag av vad du trodde var en säker sak så börjar du fråga dig själv “Älskar han mig ens?”.

Det finns många faktorer som kan bidra till skilsmässor och brist på kärlek men du bör veta att om du verkligen bryr dig om någon så finns det inga problem som du inte kan komma över. Egentligen är “Aldrig ge upp så lätt” det bästa relationsrådet jag kan ge dig.

Jag känner många kvinnor som är medvetna om det faktum att deras män inte älskar dem längre, inte ens efter flera år av äktenskap, men ändå fortsätter de alla att leva med dem som om allt är okej.

Detta gör att de bara förnekar verkligheten och ett äktenskap som detta är dömt att misslyckas från det ögonblicket.

Det finns också många killar som är otrogna mot sina kvinnor men av någon anledning vill deras kvinnor fortfarande vara med dem.

Ibland stannar kvinnor kvar hos killar som inte älskar dem på grund av sina vackra barn, ekonomiska skäl eller för att de har blivit vana helt enkelt. I vissa fall går äktenskapen sönder på grund av dåligt sexliv.

Men det är inte bra skäl till varför du ska tåla något som dödar dig sakta men säkert. Jag presenterar några av de vanligaste varningssignalerna som gjorde att dessa kvinnor kom till den viktiga insikten: “Han älskar mig inte längre” så läs noga!

15 tecken på att din make inte älskar dig längre

1. Han kommunicerar inte speciellt mycket med dig

kvinna blir uttråkad medan hennes man skriver telefonen

Om din man har slutat kommunicera med dig och du att något är fel så är det ett tecken på att han långsamt slutar känna kärlek gentemot dig.

Jag vet att vissa av er kommer att säga att brist på kommunikation inte betyder att han inte älskar dig men en kvinnas magkänsla är något du aldrig bör försumma för i 99,99% av fallen är den korrekt.

Om du märker att ni bara är tyst i huset medan du gör dina saker och han gör sina så är det en signal om början på relationsproblem.

För att rädda ditt äktenskap kan du försöka prata med honom. I slutändan, om du inte försöker så vet du aldrig om du kunde ha gjort något åt det eller inte.

Om detta händer för första gången är mitt förslag att inte vara elak eller något, säg öppet att du inte mår bra i ett förhållande utan öppen kommunikation. Som en möjlig lösning, fråga honom om han är villig att jobba på det.

Om han säger att han kommer att försöka så bör du respektera det men om han inte bryr sig om vad du har att säga så vet du vad ditt nästa steg ska vara.

Även om det är lätt att säga till någon “lämna honom” så är det inte alltid lätt att faktiskt göra det.

Även om du redan är krossad och arg av besvikelsen så finns det fortfarande några varma känslor där. Så snälla, om detta händer, avsluta det så snart som möjligt och försök att behålla din självkänsla.

2. Du gör honom uttråkad

Upprörd kvinna som ignoreras av sin partner hemma i vardagsrummet

Det är normalt att i ett långvarigt förhållande kommer en tid när du blir uttråkad med din make och allt du behöver göra är bara några intressanta saker med honom.

Men om du ser att din man bara är uttråkad när han är med dig och inte när han gör sina egna saker så är det ett tecken på att något är väldigt fel.

Kanske finns det en annan kvinna i hans liv och han tänker bara på henne. Kanske kommer han på sätt att träffa henne på så snart som möjligt och allt du säger är tråkigt för honom.

Eller kanske finns det problem som han går igenom men om han inte pratar med dig och om du irriterar honom varje gång du säger något så är det inte ett bra tecken.

Tyvärr, baserat på vad du läser så verkar det som om din relation inte har mycket tid kvar.

Om detta beteende fortsätter under en lång period så är det ett dåligt tecken på att din man inte älskar dig längre. Du bör inte stå ut med detta beteende eftersom det inte är något som du förtjänar.

Om du ger honom all din kärlek och tillgivenhet och han visar fullständigt ointresse för att göra dig lycklig så är en sådan man inte värdig att vara kvar i ditt liv.

I grund och botten så är poängen med allt detta att det faktiskt inte skulle vara slöseri om du sparkade honom ut ur ditt liv.

3. Han bråkar med dig hela tiden

par som argumenterar hemma

Om du inte längre kan ha normalt samtal med honom och han säger att det är ditt fel att ni har problem mellan er två, då är det troligt att han inte har några problem med att få dig att må dåligt. Det här är en seriös röd flagga som kanske betyder att han inte älskar dig längre.

Du bör kontrollera om det här är något som kommer att finns i ditt liv under en kort tid eller om det kommer att fortsätta längre.

Vad du än gör, låt inte din lycka glida genom fingrarna. Försök istället att rädda ditt förhållande genom att fråga honom om orsakerna till att han känner så.

Om han fortfarande bryr sig så kommer han att vara glad att du frågade och han kommer att jobba på det.

Att få hjälp av en äktenskapsrådgivare är något som har hjälpt många oroliga par som bara behöver en knuff mot en lyckligare framtid. Men om han vägrar att göra något åt det så känner han ingenting gentemot dig och det är dags att dumpa honom.

Du borde veta att stanna hos en sådan man kommer att skada dig mer än att lämna honom. Att stanna kvar kommer aldrig att läka ditt trasiga hjärta. Genom att lämna honom så finns det en chans för dig att läka mycket snabbare än du trodde.

Du förtjänar inte någon som bara kommer att uppmärksamma dig när han är på bra humör, någon som kommer att ignorera dig varje gång du behöver honom.

Det är inte vad sann kärlek är, glöm aldrig det. Oavsett hur mycket du älskar honom, visa honom att du kommer att vara okej på egen hand. Visa honom att du inte behöver honom för att göra dig hel.

4. Han anstränger sig inte för ert förhållande

man pratar med kvinnan

Under den senaste tiden så är du den enda som har lagt något ansträngning i ert förhållande. Han vill inte göra något trevligt för dig och han vill inte ens prata om det.

Detta är ett tecken på respektlöshet, något som ingen kvinna borde tolerera. Respektlöshet är en av de starkaste tecken som pekar på ett olyckligt äktenskap.

Oman han inte vill ha ett bra liv med dig, berätta för honom att du inte är den som kommer att ta dig an allt ansvar.

Låt honom veta att det här är hans väckarklocka och om han inte vill ändra på sig så kan han lämna eftersom du mår mycket bättre på egen hand än med en kille som inte ens gör något för dig. Du måste tänka på ditt eget välbefinnande.

Poängen med varje förhållande är att ha någon som tar hand om dig, älskar dig och gör allt för dig. Men om det inte är vad du får så borde du tänka om om han verkligen är mannen som du vill tillbringa resten av ditt liv med.

Du kan bryta ner varje förhållande till grunderna, antingen håller ni i varandra eller inte, vilket betyder att han är där för dig eller inte. Det är så enkelt faktiskt.

5. Han är kall och otillgänglig

kvinna som tröstar en man

Varje gång du försöker ringa honom så är inte tillgänglig. Varje gång någon annan ringer så är han där. Vad säger det dig? Han älskar dig bara inte längre och han kommer förmodligen att vara med dig bara en liten stund till.

Kanske är skilsmässa något som inte är bra för hans karriär så han vill hellre spela det säkert och stanna kvar hos dig. Eller så kan det vara så att han inte vill bli utsatt för kritik av din familj och vänner.

Även om han agerar kallt när han är med dig, även om du försöker prata med honom och lösa problemet, så är något allvarligt på gång.

Om det fortsätter hända så känner han definitivt inget för dig längre. Det blir förmodligen allvarligare än du trodde. Han älskar dig inte längre och han är förmodligen redan över dig.

Han använder dig bara och vill inte ens anstränga sig för ert förhållande. Kanske var han kär i dig tidigare men något förändrades.

Å andra sidan kanske han faktiskt aldrig älskade dig men han fick dig att tro att han gjorde det. Det var något han behövde vid den tiden men han har ändrat sin åsikt nu. En kille som inte vet vad han vill är inte någon du behöver ha i ditt liv.

6. Han är alltid ute

oroliga par sitter på café

När du älskar någon så kommer du att vilja spendera mycket tid med dem. Men om du ser att din man inte gör det som han brukade göra, fråga honom vad som är orsaken.

Om din man inte spenderar tillräckligt med tid med dig eller era barn så är detta en enorm röd flagga.

Det betyder att han hellre vill spendera tid med sina vänner och kollegor än med dig och det borde vara tvärtom.

Det är en indikation på att han inte tycker att du är intressant längre, att ni två inte har några bra ämnen att prata om. Vad du kan göra åt det är att prata med honom öppet.

Berätta för honom att det är okej om han tappade intresset men att han borde ha berättat det för dig. Berätta för honom att leva som två främlingar med någon som du älskar inte är något som fungerar för dig och att du inte planerar att följa hans regler. Om han inte vill lyssna på dig, packa dina väskor och lämna.

Gråt inte över spilld mjölk. Fortsätt med ditt liv. Det finns någon speciell därute som väntar på dig.

7. Han vill inte ha sex

orolig kvinna som håller sin telefon hemma

Brist på fysisk intimitet är ett av de mest uppenbara tecken på att din man inte älskar dig. Om han inte vill vara intim med dig betyder det en av två saker: antingen har han någon annan att göra det med eller så tycker han inte att du inte attraktiv längre.

Oavsett orsaken kan situation definitivt inte vara tillräckligt bra för ett hälsosamt förhållande.

Det är viktigt för honom att förstå att en kvinna behöver vara intim med mannen hon älskar och att om han inte ger henne vad hon behöver så blir hon avlägsen. Detta i sin tur kommer så småningom att leda till slutet på förhållandet.

Kanske var det vad han planerade från början, men om han verkligen inte vill vara med dig så borde han vara tillräckligt manlig för att säga det.

Jag vet att dessa saker gör ont men om du fortfarande älskar honom så kan du försöka vinna tillbaka honom.

Du kan använda några kvinnliga knep och bjuda in honom till sängen och därmed försöka krydda till det. Men om han inte reagerar speciellt bra på din taktik så är det dags att säga adjö.

Var inte ledsen om det händer. Visst, det tar tid för dig att återhämta dig och gå vidare men det kommer att hända. Du kommer inte att vara skadad för alltid.

8. Han blir irriterad när du pratar

upprörd kvinna som sitter på sängen medan mannen ligger på sängen

Vad du än säger så tycker han att det är dumt. Om du pratar om ditt företag och de fantastiska sakerna som du har uppnått på jobbet och han fortfarande tycker att det är dumt så respekterar han dig inte.

Tänk dig hur han skulle känna sig om du gjorde samma sak mot honom? Han skulle nog lämna dig på en gång. Du förtjänar inte någon som inte respekterar dig så här.

Du förtjänar en kärleksfull och omtänksam man som kommer att vara ditt stöd. Så låt honom inte förringa dig bara så att han kan känna sig okej.

Han borde veta att nyckeln till ett bra förhållande faktiskt är bra kommunikation och att ni två ska vara öppna om allt.

Berätta för honom att om han inte längre är kär i dig kan han gå vidare och ha ett fantastiskt liv, den här gången utan dig.

Du borde inte vara den enda som kämpar för ert förhållande, båda måste göra det.

9. Du misstänker att han är otrogen

tankeväckande man med blå skjorta

Det finns män som benägna till att vara otrogna och de förändras aldrig. Så om din kille aldrig visade intresse för andra kvinnor och han gör det nu så är det dags att inse att han har förändrats och att han vill ha olika saker nu.

Om han skickar mixade signaler till dig och de flesta av dem signalerar att han faktiskt är otrogen så är det förmodligen så.

Om du har bevis som avslöjar hans otrohet bör du vara orolig. Saken är den att kvinnor kan känna när deras män är otrogna. Så om du tror att något är fel så är det förmodligen också det.

Du kan se det på hans förändrade beteende, hans likgiltighet, hans brist på kommunikation och hans brist på kärlek. Om han inte vill ha sex med dig kan det vara ett subtilt tecken på att han har hittat kärlek på ett annat ställe.

Å andra sidan, om han vill ha mer sex än vanligt och visar några nya saker i sängen så är det också anledning till oro eftersom han var tvungen att ha lärt sig det någon annanstans.

Försök komma till botten med det och om det visar sig att han är otrogen, lämna honom så snart som möjligt. Låt honom inte göra narr av dig, du förtjänar inte det.

10. Han tar dig för givet

kvinna som tittar på par i baren

Detta är ett av de mest uppenbara tecknen på att han inte älskar dig längre. Genom att bara ta dig för givet tror han att oavsett vad du gör så kommer du alltid att vara där och stå ut med hans skit.

Han tror att du älskar honom och att du kommer att förlåta honom att han försummat dig hela tiden medan han ägnar all sin uppmärksamhet åt andra kvinnor.

Kom ihåg, det är inte så en kär man beter sig gentemot sin partner så se till att prata med honom om det möjliga problemet.

Om han fortsätter att vara oförskämd och tar dig för givet ännu mer så vet du vad du behöver göra. Han kommer inte att lära sig sin läxa förrän du lämnar honom och visar honom hur det känns att leva utan dig.

Visa honom att han kan förlora dig på en sekund och att han aldrig kommer att kunna vinna tillbaka dig efter hur han förnedrat dig.

En man som denna förtjänar inte att ha en kvinna som dig i sitt liv så se till att låta honom vet att du kan leva utan honom. Lita på mig, din lycka kommer att skada honom mer än du tror.

Till slut vill jag bara att du ska veta att du inte borde tror att det är ditt fel. Jag lyfter fram detta eftersom många kvinnor tror att det är deras fel att kärleken är över.

Men det är långt från sanningen, i de flesta fall var männen de som förstörde allt.

11. Han kräver mycket utrymme

upprörd kvinna med korsade armar som står med mannen utanför

Okej, alla behöver utrymme. Alla behöver en timme eller två under dagen för sig själva. Det behöver inte nödvändigtvis vara en daglig aktivitet, bara när du känner ett behov av att vara ensam ett tag.

Men när denna “ensamtid” blir vanligare än och vanligare, om din man är borta i timmar eller till och med dagar, så är det ett alarmerande tecken på att han försöker fly från äktenskapet.

Du kommer att märka detta konstiga beteende direkt, speciellt om ni spenderade mycket tid tillsammans innan han började agera så här.

Och förutom hur han beter sig så kommer han också att komma på lama ursäkter vilket kommer vara uppenbart från början.

Även när du lyckas ha lite tid med honom så kommer han att vara helt frånvarande. Jag menar, han kommer vara närvarande fysiskt men känslomässigt kommer han vara någon annanstans.

I slutändan kommer du att tappa lusten att spendera tid med honom eftersom att spendera tid med någon som uppenbarligen inte vill vara vid din sida gör bara saker värre.

Att tvinga på honom kvalitetstid kommer bara att göra den obekväma situationen mellan er ännu konstigare.

När du står inför skylten som indikerar bristen på kärlek i äktenskapen, försök antingen att engagera din man och få honom att prata om vad som stör honom eller om den planen misslyckas, lämna för gott och spara dig själv besväret att försöka rädda något som inte kan räddas.

12. Han kritiserar dig hela tiden

fundersam kvinna som sitter med sin man hemma

Det är en sak när någon kritiserar dig för att hjälpa dig att bli bättre och starkare. Det kallas för konstruktiv kritik. Det finns inget meningsfullt eller skadligt med det.

Egentligen har du inga problem att urskilja om någon kritiserar dig för ditt egen bästa eller bara för att skada dig.

Om din man ständigt tjatar om saker som du inte kan förändra, som ditt utseende eller din personlighet, och om han inte släpper det även efter att du har sagt till honom att han skadar dig och förolämpar dig, så är han inge bra för dig.

Det är en vanlig taktik som män använder när de inte har modet att göra slut med någon så de försöker få dig att lämna först. Det är så de kan skylla allt på dig senare när du lämnar.

De kommer att säga det inte är dem, det är du, du var den som lämnade, och ingen vet vad han gjorde mot dig för att få dig att lämna.

13. Han ser på ert förhållande med bittra ögon

man argumenterar med kvinnan medan hon tittar bort

I det ögonblick då din man slutar försöka lösa problem så vet du att det redan är över. När han inte längre ser poängen med att kämpa för ert äktenskap så är det redan slut.

Alla män är naturliga problemlösare. När de ser ett problem försöker de så hårt som möjligt att hitta en lösning. De gör detta dagligen i sin vardag, det inkluderar naturligtvis dig också.

Om han når den punkt där han är sjuk och trött och han inte har något styrka att kämpa för din lycka så tänker han förmodligen att han inte vill längre för … vad är poängen?

Han älskar förmodligen inte dig längre, han har bara inte erkänt det för sig själv ännu.

14. Han saknar dig inte

par som har allvarlig konversation hemma

När partners inte ser varandra på ett tag så kan första gången deras ögon möts när de återförenas gå hand i hand med första gången ni såg varandra och blev kära. Det är kärlek.

Du är lika glad att se din partner, oavsett om ni har varit ifrån varandra två dagar eller två månader.

Om din make agerar likgiltigt när du kommer hem från ett en resa så är ditt förhållande allvarligt hotat att gå sönder helt.

Ibland är tecknen ännu tydligare, din man kanske var mycket lyckligare när du inte var där. När du kommer hem är han uppenbarligt olycklig över att du är tillbaka.

Om det inte är ett tillräckligt bra tecken på att han inte älskar dig så vet jag inte vad är.

15. Du trampar försiktigt runt honom

alfaman som står framför öppna bildörrar

Han brukade vara snäll och söt mot dig men med tiden försvann den vackra känslan. Det är definitivt ett tecken på att han inte älskar dig längre. Kärlek kan inte försvinna med tiden.

Det kan bara bli starkare eller ändra former, det kan aldrig försvinna.

Men låt oss gå tillbaka till ditt förhållande och hur na plötsligt behandlar dig annorlunda. Dina små konstigheter är inte längre söta för honom.

Nu motsätter han sig ditt beteende och han har alltid något att säga, någon negativ kommentar att leverera – på ett sätt som subtilt säger att du bör sluta med vad du gör.

Han är en tickande tidsbomb och för att klargöra saker, han kan inte stå ut med dig längre.

Om du inte har förändrats, om du agerar precis som du gjorde i början, då är det inte ditt fel. Det är han som får dig att ändra på dig och gå runt på äggskal för att inte säga något fel av misstag som kommer att utlösa hans ilska.

Vad ska jag göra om alla tecken stämmer?

kvinna som ser misstänksam på mannen

För det första är det viktigt att inse att människor förändras. Medan mannen som du bor med kan ha varit charmig och söt i början av förhållandet så kan han ha förvandlats till en helt annan person genom åren.

Vet bara att det är bättre om du får reda på att din man inte älskar dig så snart som möjligt, istället för att vara i det förhållandet i resten av ditt liv.

När du inser att ditt äktenskap inte är som det en gång var så kommer det att bli lättare att släppa allt och hitta din lycka någon annanstans utan honom.

För att rädda ditt äktenskap, prata först med din man. Sätt er ner som två vuxna och försök reda ut saker på ett civiliserat sätt.

Om ni inte kan lösa det själva så kan ni prova terapi. Du kanske behöver någon som hjälper dig att kommunicera med varandra för att lösa era problem.

Om det inte fungerar heller så är det klappat och klart, gör slut. Att göra slut är så mycket bättre än att lida resten av ditt liv. På så sätt hittar du definitivt lycka, även om du tror att du inte kommer att göra det.

15 Smärtsamma Tecken På Att Din Make Inte Älskar Dig Längre