Skip to Content

Lära Känna Mig Frågor: Lista Med Frågor Som Hjälper Dig På Traven

Lära Känna Mig Frågor: Lista Med Frågor Som Hjälper Dig På Traven

Du längtar efter ett meningsfullt och djupt samtal med någon men du kan helt enkelt inte bryta dig förbi småpratet.

Oavsett om det handlar om att skaffa nya vänner eller hitta en partner så måste du så småningom övervinna detta och hoppa in i de köttiga konversationerna som handlar om saker som verkligen betyder något. Men var ska man börja?

Det kan vara så enkelt som att ställa rätt typer av frågor. Frågor som kommer berätta mer om en persons värderingar, personlighet och övertygelser utan någon påträngande överträdelse av deras integritet.

Oavsett om du försöker stärka en vänskap som du har haft i flera år eller stärka ett intimt förhållande med din partner så kan väl utvalda frågor bidra till en konversation som kan hjälpa dig att lära känna dem på ett sätt som är nytt för dig.

Kom ihåg att det är viktigt att ställa många följdfrågor också för att få reda på mer detaljer och för att hålla konversationen igång.

Vad skulle du göra om du kunde leva för evigt?

Låt oss börja med en väldigt djup fråga!

Genom att ställa just den här frågan så kan du avslöja många intressanta aspekter om personligheten hos personen som du pratar med.

För det första kommer personen att berätta vad de skulle göra om de hade obegränsat med tid. Svaret på den här frågan kommer att ge dig några grymma insikter om denna persons föredragna fritidsaktiviteter.

För det andra kommer de också att visa dig hur de skulle bete sig i en situation där det inte längre är nödvändigt att arbeta.

Intressant nog så kommer många att berätta att de skulle ta det lugnt, softa och sova i flera år. Andra kanske säger att de skulle fortsätta jobba på sitt jobb.

Efter en stund kommer de dock att börja tänka. Det är då de verkligen börjar tänka djupt. Lyssna noga på svaret.

Vilka föremål skulle du ta med dig till en öde ö om du bara kunde välja 4 saker?

Glöm det att någon berättar om de verkligen är beroende av något, kommer inte att hända. Men tack vare den här geniala frågan så kommer du snabbt att få reda på vilka fyra saker denna person inte kan leva utan.

Pratar du med en person som är beroende av sin mobiltelefon eller någon som inte kan sluta titta på TV? Ställ den här frågan så ser du vad som betyder mest för dem.

Vilken bok eller film har påverkat dig mest?

Vi har alla denna speciella bok eller film som starkt formade vilka vi är idag. Genom att ställa den här frågan så får du några mycket intressanta insikter om personligheten hos personen du pratar med.

Du kommer inte bara att upptäcka vilka genrer de gillar utan också vad som lämnade en stort intryck på dem.

Låt oss anta att du vann flera miljoner imorgon. Vad skulle du göra?

Ingen kommer att berätta om de är ganska självcentrerade, själviska och materialistiska. Men genom att fråga någon vad de skulle göra om de vann flera miljoner så kan du snabbt ta reda på det.

Många kommer att dela riktigt intressanta idéer med dig. Ja, det finns några människor som verkligen inte har någon bättre idé än att spendera alla pengar på sig själva.

Men de flesta andra människor har lysande idéer om hur de kan hjälpa att göra denna värld till en bättre plats för alla.

Om du kunde ändra något med ditt förflutna, vad skulle det vara?

Tänk dig att någon frågar dig om du är nöjd me hur saker och ting ligger till. SKulle du inte tycka att detta var en riktig tråkig start på ett samtal?

Fråga dem istället vad de skulle förändra med det förflutna och du kommer snabbt att ta reda på om de gillar hur saker och ting är i nuet.

Om du kunde bo var som helst, var skulle det vara?

Glöm frågor som “gillar du var du bor?” och “gillar du att bo i det här landet?”. Dessa frågor kommer sannolikt inte att ta dig långt. Fråga dem istället var de vill bo om de i princip kan välja var som helst.

Du kommer inte bara ta reda på om den andra personen gillar att bo där de bor utan också om de gillar att bo i staden eller på landet.

Om du kunde, skulle du välja ett annat yrke?

Att fråga någon var de jobbar är en riktigt tråkig fråga. I de flesta fall kommer du få höra på tråkiga och generiska svar.

Om du verkligen är intresserad av deras yrke, fråga dem bara om de är nöjda med sitt nuvarande yrke. De kommer definitivt att berätta var de jobbar och vilken position de har, du behöver inte ens be om det direkt.

Genom att ställa den här utmärkta frågan så kommer du samtidigt att upptäcka vilken typ av hanteringsmekanismer den andra personen använder för att hantera missnöje.

Vissa är väldigt anpassningsbara vilket innebär att de har lärt sig att tolerera frustration. Andra är mer aktiva och aggressiva och kommer snabbt att ändra på saker som de inte gillar.

Vad gör dig riktigt glad?

Att ställa den här frågan är ett fantastiskt sätt att få dina vänner och andra bekanta att tänka efter. Vanligtvis kommer folk att berätta vardagliga saker för dig i början.

De kommer att berätta att de blir glada att lyssna på musik eller bara umgås med vänner. Men när du börjar gräva djupare så kommer du att upptäcka några ganska intressanta historier.

Vad är det största du åstadkommit och hur uppnådde du det?

Denna fråga är en fantastisk inbjudan för den andra personen att börja prata om sina egna prestationer.

Speciellt när du pratar med en otroligt framgångsrik person så kommer du att lära dig många viktiga saker genom att fråga dem hur de lyckades bli så framgångsrika.

Vilka tre händelser påverkade mest vem du är idag?

En av de bästa frågorna du kan ställa. Du kommer att få reda på lite mer om hans förflutna, hur han ser sig själv och vad han anser vara viktigt.

Det är också grymt då det finns oändligt många frågor att följa upp med som du kan ställa om dessa händelser i hans liv.

Vilka två saker är du mest passionerad om?

Bra fråga för att starta en bra konversation. Vilka två saker han än drar upp så kan han säkerligen prata om dem i flera timmar.

Om han nu inte kan komma på saker som han verkligen är passionerad om så kan du alltid ställa frågan ”Vad är dina favoritaktiviteter?”

Var hoppas du att du befinner dig samma tid nästa år?

En grym fråga att ställa för att få reda på hur seriös han är. Om du vill ha ett hälsosamt förhållande så bör du lägga märke till hur han svarar på den här frågan.

Om han svarar att han vill resa jorden runt och festa så letar han nog inte efter något seriöst. Om han dock svarar att han hoppas på att karriären tar fart och att få ännu mer ordning på sitt liv så är ni nog på samma sida.

Vad har du gjort för att göra världen till en bättre plats?

Bra fråga för att få reda på några godhjärtade grejer som han har gjort i sitt liv samt som han tycker är viktiga.

Vilken fråga ställer du till någon för att få reda på så mycket som möjligt om den personen?

En fråga som är bra på många olika sätt. Det krävs tanke för att svara på den men den kan leda till bra konversationer. Han kommer att komma på en fråga som ni båda kan svara på och du kan komma på en fråga själv också.

På så vis får ni reda på ännu mer saker om varandra.

Vilka barnsliga grejer tycker du fortfarande om?

Vi alla har några saker som vi bär med oss från barndomen. Han kanske inte vill erkänna det men han gillar förmodligen att kissa i snön eller bygga sandslott. Den här frågan har vanligtvis söta svar som följd.

Vem eller vad är din största fiende?

Alla har något eller någon som vi hatar från botten av våra hjärtan, han har säkerligen också det. Med tanke på att alla gillar att prata om vad som irriterar dem så kan den här frågan vara bra för att starta konversationen.

Lära Känna Mig Frågor: Lista Med Frågor Som Hjälper Dig På Traven