Skip to Content

Visa Tillräckligt Med Respekt För Att Lämna En Man Som Inte Värdesätter Dig

Visa Tillräckligt Med Respekt För Att Lämna En Man Som Inte Värdesätter Dig

Hur du behandlar dig själv sätter normerna för andra och det är det viktigaste jag lärt mig i mitt liv hittills. Om du inte älskar dig själv, hur kan du då förvänta dig att andra ska älska dig?

Om du inte respekterar dig själv, hur kan du då förvänta dig att andra ska respektera dig? Snälla, var inte en av de personer som lärt sig detta den hårda vägen. Lyssna på vad jag har att säga.

Ditt förhållande till dig själv sätter tonen för alla andra förhållanden du har.

Sättet på hur du behandlar dig själv är sättet på hur du låter andra behandla dig kommer att visa vägen för hur ditt liv kommer att te sig, antingen du gillar det eller inte.

Det sägs att som man bäddar får man ligga; Jag säger om du inte värdesätter dig själv, hur kan du då förvänta dig att andra ska göra det?

Du är inte en reservplan och du borde aldrig låta någon behandla dig som ett andrahandsval.

Oavsett vad du ser i spegeln när du ser dig själv, säger jag att du är en underbar varelse som trots sina fel och brister också har många fantastiska och underbara egenskaper.

tankeväckande kvinna som lutar sig på väggen

Och en varelse som denna förtjänar att vara en prioritet, förtjänar att ha någon bredvid henne som alltid sätter henne i främsta rummet.

Du förtjänar att befinna dig bredvid en man som ser ditt värde och som behandlar dig därefter. Du förtjänar en man som inte ifrågasätter ditt värde, som inte konstant påpekar dina fel och brister för att trycka ner dig.

Du förtjänar en man som du kommer att känna dig lycklig bredvid, inte olycklig.

Jag förstår att du är förälskad men det är skillnad på att vara förälskad och att vara en idiot.

Det finns så bara så mycket du kan skänka en man. Det finns bara så mycket av din tid, dina ansträngningar och din kärlek som du kan ge i ett förhållande med någon som inte ser ditt värde och som inte inser allt du gör för honom.

Om du väljer att stanna kvar vid hans sida, även när han alla gränser är överskridna, så handlar det inte längre om att älska honom, då handlar det om att du inte respekterar dig själv tillräckligt och att du inte är medveten om ditt eget värde.

Hur du behandlar dig själv sätter gränsen för andra människor, vet du.

Stående av en ung härlig kvinna som ser fönstret

Om du fortsätter att sms-a honom efter att han inte svarat på några av dina meddelande, om du fortfarande plockar upp telefonen när han ringer även om det varit tyst en längre tid, om du fortsätter att träffa honom även om han vägrar att binda sig, om du ger honom pojkväns-privilegier innan han ens är din pojkvän så sänder du fel signaler.

Du ger honom informationen att han kan räkna med dig när han behöver dig och att du går med på att han inte visar någon respekt för dig.

Och jag vet att du inte är okej med det, så varför låter du honom behandla dig på detta sättet?

Ju mer du älskar och respekterar dig själv desto mindre tolererar du skitsnack.

Så snälla, älska dig själv så till den milda grad att du inte behöver någon annans kärlek. Snälla, respektera dig själv till den grad att andra klart ser att de inte kan behandla dig respektlöst.

Värdesätt dig själv och nöj dig inte med mindre.

kvinna i svart kappa och röd hatt som står på gatan

Om någon hela tiden tar dig för givet finns det inte mycket mer du kan göra förutom att gå din väg och bränna alla broar bakom dig.

Du kan inte tvinga en man att vara trogen, lojal och ärlig. Du kan inte få honom att uppskatta dig för allt det du är men du kan tvinga honom att leva utan dig, då du använder din dyrbara tid till någon bättre än honom.

Du är inte den enda skyldiga om att ge människor chanser de inte förtjänar. Det finns många fler människor som dig och mig där ute.

Men tiden är mogen att lära sig när det är dags att gå sin väg. Tiden är mogen att bränna alla broar bakom oss vilket inte ger oss något annat val än att gå framåt.

Vid en viss tidpunkt i ditt liv kommer förhållandet, det som du ensam engagerar dig i och tar hand om, att bli en för stor börda att axla och du kommer att behöva lära dig konsten att släppa taget om du inte vill stå och stampa på en och samma punkt hela tiden.

Om en man inte inser ditt värde, om en man inte respekterar dig så förtjänar han dig inte.

vacker kvinna i grå t-shirt

Och oavsett hur stor din kärlek är, oavsett hur mycket tid du skänker honom, och hur mycket du än ansträngt dig för honom så kommer det inte att ändras.

Så småningom kommer du till insikt att du har slösat din tid på att visa regnbågen för en man som är färgblind.

Så småningom kommer du att inse att medan du vänt ut och in på dig själv för att visa en man att du är honom värdig, har det funnits en annan man som väntat på en kvinna som du i hela sitt liv.

Så småningom kommer du att inse att det inte finns något du kan göra när en man inte ser hur värdefull du är förutom att ta din stolthet och gå din väg.

En dag måste du lära dig att respektera dig själv och det kan lika gärna vara idag. Visa honom hur du vill bli behandlad, visa honom att du respekterar dig själv.

“Ett av de mest modiga besluten du någonsin kommer att ta är att äntligen släppa det som sårar ditt hjärta och själ.” skada ditt hjärta och själ.” — Brigitte Nicole

Visa Tillräckligt Med Respekt För Att Lämna En Man Som Inte Värdesätter Dig