Skip to Content

Jag Är Trött På Att Få Mitt Hjärta Krossat – Det Är Dags För Nya Regler

Jag Är Trött På Att Få Mitt Hjärta Krossat – Det Är Dags För Nya Regler

Jag har insett att det är nästintill omöjligt att skydda sitt hjärta helt och hållet, men jag kommer att göra mitt bästa för att minska risken att få det krossat.

Jag är trött på att gå igenom samma scenario om och om igen.

Ibland beundrar jag mig själv och alla kvinnor som har varit i min sits. Vi har fallit så många gånger men alltid hittat en väg upp igen.

Starkare, modigare och mer bestämda att fortsätta framåt.

Efter att ha blivit så djupt förkrossad så har du inget annat val än att vara stark. Medan du bygger upp dig själv igen så inser du att du faktiskt lärt dig en hel del av dina erfarenheter.

Det handlar bara om att överföra sin kunskap till handlingar.

Och även ifall det inte alltid är så enkelt som det låter så är det ibland ofrånkomligt. Det kommer till en punkt i varje kvinnas liv då hon måste kräva att bli behandlad som hon förtjänar.

Det är anledningen till att jag skapade nya regler som jag delar med mig av ifall du fått ditt hjärta krossat som jag en gång fick:

1. Jag dejtar inte en man jag inte kan lita på

kvinna med lockigt vitt hår

Har du inte tillit så har du ingenting. Det är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg, men jag verkade glömma det allt för ofta.

Man måste förtjäna tillit. Jag vet att varje kille inte är ett otroget svin eller en manipulativ idiot.

Men de måste sakta ned, låta saker ta sin tid och ge oss en chans att lära känna varandra innan vi kan ta steget in i ett förhållande.

2. Jag kommer att vara mer noggrann i mitt val

kvinna som bär vit och blå blus

Jag är trött på giftiga män. Jag känner av dom på mils avstånd nu eftersom de i princip sammanfattar mitt kärleksliv. Jag kan känna igen alla röda flaggor och varningssignaler.

Jag vet att även jag kommer att göra fel ibland. Jag vet att risken finns att jag blir sårad igen men nu vet jag åtminstone vad jag aldrig borde acceptera.

3. Jag kommer att ignorera meddelanden jag får för sent

kvinna håller glasögon och sitter på soffan

Jag kommer att vägra svara på ett meddelande som kommer när det redan är för sent. När både mitt hjärta och mina drömmar är krossade.

Jag kommer att ignorera meddelanden som kommer sent på kvällen och som indikerar att de bara vill ligga. Och jag kommer aldrig att skicka ett andra sms ifall jag inte fått ett svar på första.

4. Jag kommer inte att vara någons leksak

ung kvinna med grått hår

Jag är trött på att spela spel. Jag vill inte bli tagen för given eller låta någon köra med mig. Det enda sättet att hindra det är att inte låta det hända.

Jag vill ha någon som är tydlig. Någon som skickar meddelanden, ringer, finns där och spenderar sin tid med mig. Jag vill inte ha tomma löften eller dåliga ursäkter.

Jag vill veta att någon bryr sig om mig som jag bryr mig om honom.

5. Jag kommer inte att springa efter kärlek

blond kvinna som står ensam i parken

Det finns ingen anledning att springa efter kärlek. Kärlek måste vara ömsesidigt. All kärlek, uppmärksamhet och engagemang måste vara besvarat.

Jag är trött på att vara den som ger allt utan att få någonting tillbaka. Jag är trött på att vara med någon och känna mig ensam.

Jag vill ha någon som anstränger sig. Någon som besvarar mitt engagemang. Någon som bryr sig och som inte är rädd för att visa det.

6. Jag kommer att prioritera mig själv

kvinna som går på gräs

Det är svårt att erkänna men jag brukade förlora mig själv på grund av kärleken. Jag var så fokuserad på den andra personen. Jag fokuserade på deras behov och glömde bort mina egna.

Och jag upprepade samma misstag mer än en gång.

Det tog mig ett tag att förstå att även jag är behövd, att även jag spelar roll och att jag är värd kärlek. Men först och främst måste jag ge den kärleken till mig själv.

Jag byggde om mitt liv. Jag har mina intressen, drömmar och mål. Jag har ett liv. Nu vet jag att kärlek för någon annan aldrig bör utesluta kärleken för en själv, den borde snarare förstärkas.

7. Jag har standarder och jag kommer att hålla fast vid dom

vacker kvinna som bär blå solglasögon

Jag kommer inte tolerera att bli behandlad dåligt. Jag vet att jag förtjänar bättre. Jag kommer inte att vara kvar när jag vet att jag borde släppa taget.

Jag kommer inte tillåta någon att leka med mina känslor och komplicera till mitt liv. Det finns någon där ute som kommer att visa mig att kärlek aldrig bör få mig att lida.

Jag kommer att fylla på denna lista med tiden, det är jag säker på. Det enda jag vet är att dessa regler redan har gjort det bättre.

Jag är mer nöjd med mig själv och mitt liv. Och det är där allt börjar. Inom mig.

Jag avfärdar inte kärlek men jag skyddar mitt hjärta. Jag håller det så säkert som möjligt innan någon som förtjänar en chans dyker upp.

Jag Är Trött På Att Få Mitt Hjärta Krossat – Det Är Dags För Nya Regler