Skip to Content

Gulliga Smeknamn – Till Din Pojkvän, Flickvän Och Ditt Barn

Gulliga Smeknamn – Till Din Pojkvän, Flickvän Och Ditt Barn

Oavsett vem av dina nära och kära du har ett smeknamn på, så bör du i första hand se till att välja ett namn som känns helt naturligt.

Det ska kännas bra och naturligt för er båda, och helst vara någonting som bara ni själva förstår.

Smeknamn är någonting vi alla har.

Smeknamnet kan antingen baseras på personens namn (Malin – mallan), efternamn (Carlberg – carla), egenskap, utseende eller ett visst beteende som personen sticker ut med extra mycket som människor runt omkring lägger märke till.

Gulliga smeknamn är någonting vi börjar ge små barn till en början. Ibland kan de vara kvar i flera år och ibland kan de ändras med tiden. 

Gulliga smeknamn är perfekta att ha till sina vänner, flick- och pojkvänner eller barn. Smeknamn är oftast till för att vara rolig eller romantisk, samt visa sin kärlek för den personen.

Att ha smeknamn till sina nära och kära innebär oftast en lite mer kärleksfull relation.

kvinna i skogen ler

Personen som får smeknamnet blir oftast en del av personen med tiden, och många gånger kommer ni ha samma smeknamn för varandra, som kommer att vara en del av er och er relation.

Därför är det viktigt att ha ett gulligt smeknamn som ni kan använda er utav när även andra människor är i närheten. 

Trots att ni båda tycker att smeknamnet är extremt gulligt och är trivs med det, så passar det oftast inte vid alla tillfällen.

Om ni är på en jobbfest eller något annat seriösare evenemang, bör ni tänka på att kalla varandra för varderas namn, då det låter mer professionellt och kommer inte att väcka andra människors uppmärksamhet.

Syften med smeknamn är att kalla någon för ett kortare och mer personligt namn. Namnet utmärker oftast personens personlighet, egenskap eller kärleksminne.

Gulliga smeknamn är oftast någonting som kommer med tiden, helt naturligt, utan att du går och tänker på det och försöker hitta på någonting.

Gulliga smeknamn är oftast någonting personen påminner dig om, någon egenskap han eller hon har som du tycker extremt mycket om, eller någonting gulligt som du tycker om med honom och som gör dig glad.

vacker kvinna som står utomhus

Alla smeknamn som ges till kära personer är oftast gulliga per automatik, även fast de inte alltid låter gulligt för andra runt omkring.

Krigare är ett exempel på smeknamn för din pojkvän.

Det låter inte så gulligt till en början, men om han gått igenom någonting riktigt svårt och jobbigt, så kommer det förmodligen att bli gulligt för just er och bara ni kommer förstå vad som menas med smeknamnet. 

Val av smeknamn är ingenting ni behöver förklara för andra människor. Om någon skulle komma att fråga er om varför ni kallar varandra för ett visst sätt, är det helt upp till er om ni vill berätta det eller inte.

Ibland räcker det bara med att säga att det är någonting personligt, och då behövs oftast ingen mer förklaring.

Har det gått ett tag och du har fortfarande inte hittat ett smeknamn till din pojkvän, flickvän eller barn? Nedan följer några exempel.

Försök hitta det som känns mest naturligt för just er, eller så kanske du inspireras av exempel nedan och hittar på något eget till din käraste.

Gulliga smeknamn på tjejer

kvinna som sitter på marken

Smeknamn på tjejer brukar oftast vara kärleksfulla och betona deras karriär.

När du hör någon kalla sin flickvän för något annat än hennes namn brukar det oftast vara kärleksfulla och gulliga smeknamn.

Sötnos, gullet, snygging, älskling, ängel, sötis, underbara, fina, darling, sunshine, lillevän, blomman, sötbit, kakan, hjärtat, pluttan, pluttis, pärlan, älsk, pälsk, snyggis, cutie, babe, baby, princessa, drottning, amor, love, honungsbulle, poo, cherry, diamant, hjärtslag, daisy, duva, sockerkaka, pumpa, kattis, darling, rosis, rosen, magi, baby girl, baby boo, babylicious, sweetheart, fluffig, ängel, bubbis, hottie, drömmis, juliet, kärlek, kära, bebis, bambi, sötnos, pärla, honungsbi, lilla lamm, lovie, kärleksfågel, persika, snöflinga, springles, sockerbricka, sockerpumpa, solsken, skatt, twinkie, mamacita, gullegryn, fina, mysis

Gulliga smeknamn på killar

man som bär vit skjorta som står utomhus

Smeknamn på killar brular oftast vara korta och karaktäristiska.

När du hör någon kalla sin pojkvän för något annat än hans namn, så brukar det oftast vara någonting ni har gemensamt, någon stark egenskap han har eller någonting han påminner dig om som du tycker om. 

Panda, romeo, babe, älskade, sexig, nallebjörn, cowboy, mitt allt, stilig, hercules, söt tand, pumpa, stjärnan, tarzan, tiger, glittrandra stjärna, oundviklig, yummy, boo, älskling, mitt hjärta, hjärtat, man, sweet cheeks, bon, hun, lovey, kung, krigare, amor, pluttisen, fantastiska, babybjörn, bae, blings, bubbie, modig, bubba, bubbles, kapten, mästare, sötnöt, klimp, drömälskare, ögongodis, eldfluga, stilig, honung, heting, iron man, prins, ponny, sparkles, sjöstjärna, starboy, suger babe, stålman, teddy, macho man, gosis, skatt

Gulliga smeknamn på barn

tre unga flickor som sitter på gräset

Smeknamn på barn väljer du oftast själv utifrån någonting du tycker är gulligt eller någonting barnet gjort som du fastnat extra mycket för.

Barns smeknamn brukar oftast ändras med tiden och allteftersom barnet växer.

När barnet är litet kan det vara gulligt att kalla honom eller henne för pruttis, medan det inte är så roligt för barnet när denne blir äldre och börjar förstå, samt när dennes vänner är i närheten. 

Biffen, bumsan, blommis, bunny, fisen, fisan, kitty, minni, gussen, gullet, gullis, pruttan, pärlan, rumpnisse, mynta, trollis, tissen, kissen, lilleman, lolly, humsan, skitunge, smurfis, sötis, skruttan, skruttis, gossen, hjärtat, prinsen, nakenfis, grodan, grabben, lillgubben, skrutthög, buse, busunge, vännen, bebis, lilla hjärtat, käraste, knasboll, mini, kaninis, loppan, pyret,  kotten, lycke, gumman, gofis, busfis, lilltrollet, trollis, solen, skrutt, pruttunge, bullen, tjockis, rumpnisse,  lillen, stumpan, gullepåg, pojkis, bullis, hjärtis, unge

I Sverige är det allra vanligaste smeknamnet på en kär person, älskling. Älskling kan användas till alla personer man har en kärleksfull relation med, oavsett kön och ålder. 

Forskare berättar att bebisprat är utbrett över alla kulturer av mammor, runt om i hela världen. Detta bebisprat uttrycker kärlek och stärker bandet mellan mamman (föräldern) och barnet.

barn som går utomhus

Bebispratet har också samma funktion mellan vuxna människor i en kärleksrelation, det stärker bandet och påminner om den första kärleken i livet (mellan föräldern och barnet).

Detta får oss också att känna oss mer bekväma med våra partners. Så, nästa gång när du partner kallar dig för någonting gulligt inför era gemensamma vänner, behöver du inte skämmas.

Det är helt normalt och extremt bra för er relation. Bli inte förvånad om era vänner himlar med ögonen och ibland fnissar till.

Så fort de själva hamnar i en relation, kommer de att göra exakt samma sak, kanske till och med ha konstigare smeknamn på varandra.

Glöm inte att smeknamnet ska vara någonting personligt och som ni båda ska känna er bekväma med.

Ett gulligt smeknamn ska inte ha någonting att göra med personens brister, då det ofta kan uppfattas som förnedrande, försök istället att hitta på ett smeknamn som beskriver din kärlek till personen eller någonting som tar fram hans eller hennes karaktärsdrag eller egenskap.

kvinnan ligger på sin mans arm

Det ni tycker är gulligt kanske inte alltid låter så gulligt för andra människor i er närhet, men det allra viktigaste är att ni vet varför just det smeknamnet används samt att ni båda tycker det är okej och kärleksfullt. 

Att ha ett gulligt smeknamn till sin partner eller sitt barn stärker er relation med varandra.

Smeknamnet kan självklart ändras med tiden, och ju mer spontana och unika smeknamn ni hittar på, desto närmare varandra kommer ni att komma.

Glöm dock inte att tänka på vart samt i vilka sammanhang ni använder dessa smeknamn.

I vissa sammanhang är det inte lika lämpligt att använda alla smeknamn, speciellt om de har att göra med någonting privat, då kan det vara bra att kalla honom eller henne för sitt namn eller älskling, som är det vanligaste smeknamnet. 

Försök att hitta ett så unikt smeknamn som möjligt, som ingen annan använder av de personer ni känner och umgås med. Var speciella och unika, precis som er relation är.

Gulliga Smeknamn - Till Din Pojkvän, Flickvän Och Ditt Barn