Skip to Content

Förstör Inte Din Nutid För Någon Som Aldrig Var Din Framtid

Förstör Inte Din Nutid För Någon Som Aldrig Var Din Framtid

Du har varit med om helvetet – det finns ingen tvekan om saken. Du har varit besviken, förkrossad och förråd av någon du minst av allt förväntade dig det av.

Mannen som du älskade mer än du älskar dig själv, lämnade dig när du minst av allt anade det. Medan du planerade för en framtid tillsammans, i tron att han också gjorde det, lämnade han dig.

Sådär, utan vidare, övergav han dig när du behövde honom som mest. Han krossade alla dina drömmar och splittrade hela din personlighet i tusen bitar.

Han lämnade kvar öppna sår i ditt hjärta och själ. Han lämnade spår i ditt liv som du tror aldrig kommer att kunna suddas ut.

Men, trots all smärta han åsamkat dig, hoppas du djupt inom dig att han ska komma tillbaka. Naturligtvis erkänner du aldrig detta för någon.

I själva verket kan du knappt erkänna det ens för dig själv. Du vet att det är helt meningslöst och att det är förgäves, men du kan inte hjälpa det.

Även om ditt förnuft säger att du är dum, kan ditt hjärta inte sluta hoppas på ett mirakel – ett mirakel som troligtvis aldrig kommer att hända.

Ett flickasammanträde på flodstranden i tystnad

Sanningen är den att du fortfarande lever i det förflutna. Dina trauman hemsöker dig och ditt känslomässiga bagage tynger dig.

Du fortsätter att hålla fast vid möjligheter. Du tänker på alla planer ni hade och undrar var saker och ting gick fel.

Hur mycket du än försöker så kan du inte gå vidare. Du kan inte tvinga dig själv till att gå vidare med ditt liv och till slutligen komma över den här mannen.

Det verkar som att ditt hjärta vägrar läka. Som att de inte kan återhämta sig och lappa ihop bitarna, oavsett hur mycket du än försöker och hur hårt du än anstränger dig.

Även när du träffar någon ny, jämför du dem med ditt ex. Du kan inte ge någon annan en chans eftersom de helt enkelt inte är han.

I princip låter du ditt liv rinna förbi. Månader och år passerar medan du tålmodigt sitter och väntar och inte gör någonting.

Så hur mycket mer tid planerar du att slösa bort?

Härlig kvinna som påminner om på fönsterkanten

Tror du att du kommer att leva för all framtid och att du har råd att slösa mer av din tid på någon som troligtvis inte ens kommer ihåg ditt namn?

Jag kan lova dig en sak: en av dessa dagar kommer du att se vad du har gjort av ditt liv. För att vara mer exakt, du kommer att se att du bokstavligt talat inte gjort NÅGONTING.

Du kommer att inse att du inte varit någonstans medan den här mannen kommit långt och inte ens skänkt dig en tanke.

I själva verket förstör du din nutid på grund av en dåtid som inte hade någon framtid.

Jag hatar att vara den som slår hål på din bubbla men den här mannen kommer inte tillbaka. När allt kommer omkring, hade han planerat att bli tillsammans med dig igen, så hade han aldrig lämnat dig i första taget.

Ditt förflutna är förbi och det kommer inte att återvända. Du kan inte förändra någonting som hänt, så vad är det för mening med att återuppleva det om och om igen i ditt huvud?

vacker kvinna i grå tröja som ser på avstånd

Hur gärna du än inte vill höra det här, så är verkligheten den att du inte kommer att få det avslut du hade hoppats och väntat på. Den här mannen kommer inte att ångra sina synder och inte heller ge dig den ursäkt du så väl behöver.

Du kanske inte ser det nu, men din smärta har blivit din trygghet. Du har vant dig vid den och du ältar alla “tänk om” och “kunde ha varit”.

Därför ber jag dig att lämna det förflutna bakom dig – där det hör hemma.

Jag vet att det krävs mycket mod men snälla du, var tillräckligt modig att ta ett språng in i framtiden, trots att den är okänd. Jag lovar dig – du är tillräckligt stark för det.

Istället för att hoppas på att ditt ex ska komma tillbaka till dig, omvänd din energi till att hoppas på att någon ny kommer att korsa din väg.

Ha tro på att du ännu inte träffat ditt livs kärlek. Att du kommer att hitta rätt man och att han kommer att sudda ut alla ärr ditt ex lämnat efter sig.

Och det viktigaste av allt: Ha tron på att din lyckliga framtid kommer att bli mycket bättre än ditt smärtsamma förflutna.

Förstör Inte Din Nutid För Någon Som Aldrig Var Din Framtid