Skip to Content

Det Här Är Anledningen Till Att Det Tog Mig Så Lång Tid Att Lämna Honom

Det Här Är Anledningen Till Att Det Tog Mig Så Lång Tid Att Lämna Honom

Härom dagen bröt jag upp från mitt förhållande. Ett förhållande där jag inte varit lycklig men det varade ändå i flera år.

Så nu, när jag träffar folk som har känt mig ganska länge, så brukar de fråga mig varför det tog mig så lång tid att lämna honom, och det här är mitt svar.

Det tog mig så lång tid att lämna eftersom jag älskade honom. Jag älskade det sättet han sov lugnt vid min sida och hur han kramade mig och drog mig intill sitt hjärta.

Jag älskade honom och hans röst, hans vackra ögon och hur hans ansikte kändes när han inte rakat sig på några dagar.

Det tog mig så lång tid att lämna, för jag var förblindad av den kärleken. Jag var förblindad av mina egna känslor som inte lät mig se hur han var i verkligheten.

Jag såg inte hur han kunde titta på andra kvinnor, jag kunde ignorera det faktum att han textade någon, ständigt leende och jag ignorerade det faktum att han inte kom hem när han sa att han skulle.

Det tog mig så lång tid att lämna eftersom jag inte lyssnade.

kvinna sitter på brun stol

Jag lyssnade inte på mina vänner, jag lyssnade inte på min familj och det som gör mig mest ont är att jag inte lyssnade på mig själv.

Jag sade mer än en gång till mig själv att han inte var den rätte för mig och att jag borde gå vidare, att jag borde lämna.

Jag sa till mig själv att han inte älskade mig som jag älskade honom och att han inte kunde hålla sig vid min sida oavsett hur mycket jag försökte få honom till det.

Det tog mig så lång tid att lämna, för jag trodde att det skulle bli bättre.

Vid ett tillfälle började jag se hur han undviker vissa konversationer och hur han fick mina känslor att verka orimliga. Han rackade ner på mig hela tiden men jag trodde att det skulle bli bättre.

Det här var inte mannen jag blev kär i och det var inte mannen jag hade påbörjat denna resa med, så jag trodde att det bara var en fas som snart skulle passera.

Det tog mig så lång tid att lämna, för jag var tvungen att tänka på det rätta sättet att göra det.

Ja, jag kom till den punkt där jag insåg att jag var tvungen att gå eftersom han inte lyckades göra mig lycklig mer.

kvinna i brun kappa

Han kunde ignorera mina textmeddelanden, sova över hos en kompis oftare än han inte gjorde det och det fanns ingen kärlek som glittrade i hans ögon längre. De var tomma när han tittade på mig.

Jag tänkte på hur jag skulle lämna honom, hur jag kunde se till att jag inte sårade honom och varför jag ens brydde mig om jag skulle såra honom.

Så jag lämnade bara.

Jag lämnade trots att det inte var lätt och det slutade i ett stort bråk över varför jag gick.

Han berättade för mig att jag var otacksam för alla hans ansträngningar, han berättade för mig att jag ändå inte var värd honom och att jag inte ens förtjänade hans sällskap.

Skulle du säga något sådant till den person du älskar? Skulle du reagera så? Jag ville helt enkelt vara lycklig och att han skulle vara det med.

Om förhållandet gjorde inte någon av oss lyckliga, varför skulle jag stanna?

När jag lämnade honom kunde jag äntligen se allt klart.

ung kvinna som bär svart ärmlös skjorta

Jag kunde se den emotionella misshandeln, hur han rackade ner på mig när jag öppnade min mun, hur han fick mig att känna mig skyldig för att jag grät.

Jag kunde se allt och jag kunde äntligen inse vad jag hade gått igenom. Han manipulerade mig till att tro att jag inte kunde få någon bättre än honom för att jag inte förtjänar någon bättre.

Är det inte patetiskt?

Den mannen, samma man som hade sex med andra kvinnor och som trodde att han kunde ljuga för mig och att jag aldrig skulle få reda på det, berättade för mig att jag inte förtjänade honom.

Det gjorde jag inte. Jag är mer än säker på att ingen kvinna någonsin förtjänade en man som han.

Han förtjänar inte mig och han förtjänar inte mitt tålamod. Så nu kan jag äntligen säga att jag lämnade honom. Jag lämnade och jag kommer aldrig att se tillbaka igen.

Jag är äntligen fri från hans grepp och jag kan se allting klart – bara en stor lögn från vilken jag inte kunde fly.

Det tog mig så lång tid att lämna honom. Men bättre sent än aldrig, eller hur?

Det Här Är Anledningen Till Att Det Tog Mig Så Lång Tid Att Lämna Honom