Skip to Content

Bra Roasts – Artiga Dissar Du Kan Använda Dig Av

Bra Roasts – Artiga Dissar Du Kan Använda Dig Av

Att dissa någon på ett elakt sätt kan alla göra, och det finns många artiklar som tar upp elaka dissar och exempel.

Bra dissar finns det inte lika många artiklar om, och därför kommer vi att ägna denna artikel åt konsten att dissa någon på ett trevligt sätt.

Självklart kommer personen som blir dissad att ha en dålig känsla och eventuellt må dåligt, oavsett hur dissen ser ut.

Men beroende på vilket sätt du dissar personen kan dennes mående bli lite mildare och mer behagligt. Det kan dock vara lika jobbigt att bli avvisad som att vara den som tackar nej.

Att ta beslutet och dissa någon kan vara svårt att ta. Oftast finns rädslan inombords för att såra den andra personen.

Ibland kan ni även ha kvar kontakten med den personen för att vi är medvetna om vad vi har, men inte vad vi får.

Det som är viktigt att tänka på då, är att ni båda har rätt att träffa någon annan som ni kommer att må bra med.

Om ni inte funkar bra ihop och inte är lyckliga, så bör det ligga i bådas intresse att gå vidare och hitta någon annan.

kvinna som står vid fönstret

Men frågan är hur man ska dissa någon och om det egentligen finns några bra sätt att göra det på?

Att dissa någon på ett uteställe, på en fest eller vid en bar, så är det lite lättare att komma undan än annars. Killen som kommer fram till dig vet inte om du är singel, i förhållande eller äktenskap.

Vid sådana tillfällen kan du använda dig av ”där kommer min pojkvän” eller helt enkelt vara väldigt rak på sak och säga ”jag är tyvärr inte intresserad”, vilket är okej i dessa miljöer.

Via internet är det väldigt lätt att dissa någon, men se till att vara vänlig och ärlig, för den personen du säger nej till, kanske har lagt ner mycket tid, energi och mod för att våga skicka iväg det meddelandet till just dig.

I detta läge kan en bra diss vara något som liknar ”Tack för ditt meddelande, men jag tror inte att vi skulle passa så bra tillsammans.

Jag hoppas att du inte tar illa upp av att jag är så ärlig. Lycka till med ditt fortsatta letande!”.

Om personen fortsätter att skriva och inte ger upp kan du helt enkelt sluta svara, för då har du sagt ditt, och varit ärlig och trevlig.

Om han svarar något i stil med att det inte är någon fara och tackar för ditt svar, bör du tänka på att inte ingå några längre konversationer. Det kan ge honom andra signaler och eventuellt förhoppningar.

kvinna som står på stranden på vintern och tittar bort

Om ni har träffat varandra på en dejt eller pratat i telefon kan det vara lite svårare och kräva lite mer.

I detta fall kan du avvakta lite, du behöver inte höra av dig till honom först, och om du har lite tur på din sida, så kommer allt att rinna ut i sanden med tiden.

Om han istället hör av sig efter er dejt, kan du svara något i stil med ”Tack själv för senast. Jag hade också en trevlig kväll och du verkar vara en snäll kille, men tyvärr känner jag att vi inte klickar så bra.

Ta hand om dig, och jag hoppas att du hittar en toppentjej snart!”.

Genom detta svar är du artig, tackar för hans tid, och samtidigt säger du att han inte behöver höra av sig mer, då du inte tycker att ni klickar.

Om du har chattat med någon via nätet ett tag, och ni bestämmer er för att träffa varandra för första gången, så kan ett tips vara att tidsbegränsa dejten, dels för att göra den lite mer spännande, men också för att du lättare ska kunna ta dig därifrån om det skulle visa sig vara en misslyckad dejt.

Berätta för honom, redan i förväg att du behöver gå en viss tid, för att till exempel hjälpa dina föräldrar med något, eller för att hinna skjutsa din vän till flygplatsen.

Du kommer att verka både snäll, hjälpsam och omtänksam, samtidigt som du får ett slut på dejten som känns lidande, om den inte blir så bra som du tänkt dig.

På så sätt behöver du inte vara elak och inte avsluta dejten och dissa honom på ett elakt sätt. 

5 huvudregler när du ska dissa någon:

1. Ärlighet varar längst

blond kvinnasammanträde på stranden

Var ärlig och säg som det är. Att försöka vara trevlig, gå runt ämnet och allmänt vara vag, är inte snällt mot personne, snarare är det helt tvärtom.

När han slutligen förstår och inser vad du egentligen tycker, kommer han att känna sig lurad och besviken.

Så, säg istället som det är, redan från början.

2. Hellre tidigare än senare

affärskvinna som tittar bort

Risken att han kommer bli sårad blir större ju mer du väntar.

Därför bör du säga det till honom så fort som möjligt, när du börjar få en känsla av att ni inte klickar och att du inte vill ha något gemensamt med honom.

Säg det till honom på ett sätt som du själv skulle vilja höra det på. Då slipper du även genomsvettas och försöka undvika honom, om ni skulle råka springa på varandra någon gång vid ett senare tillfälle.

3. Utgå från dig själv

kvinna som bär gul jacka

Det är inte dig problemet ligger i, det är mig det är fel på. Det kanske låter lita klyschigt, men detta är en väldigt bra utgångspunkt.

När du dissar någon så bör du aldrig som skäl ange det som har med hans personlighet att göra. Det är bättre om du tar ”skulden” själv.

Exempel på ursäkter som skulle kunna fungera är till exempel: ”Jag är ledsen, men du påminner mig lite för mycket om mitt ex” eller ”Jag känner inte att vi klickar riktigt bra, mina katter är så viktiga för mig” (detta kan sägas till en pälsdjurs allergiker). Alltså bör ”problemet” ligga i dig och inte i honom.

Det kommer att vara lättare både för dig som ska säga det, men också för honom som får höra det.

4. Du har rätt att tacka nej

Eftertänksam kvinna på balkongen

Anledningen till att det oftast känns jobbigt att dissa någon, är för att du inte vill göra honom ledsen. Men ställ dig då frågan om du verkligen har en skyldighet till att vara intresserad av honom?

Svaret är NEJ. Alla som väljer att gå på dejt med någon, bör vara medvetna om att det endast är en chansning.

Du kan inte och bör inte fortsätta dejta någon, bara för att du tycker synd om honom eller för att du vill vara snäll. I slutändan kommer det bara att vara väldigt elakt mot den personen.

Var ärlig och säg som det är, då kan ni båda leta vidare efter den perfekta partnern.

5. Kärleken kräver ömsesidigt intresse

kvinna siluett titta på solen på stranden vid solnedgången

Även om han tycker att er första dejt eller ert första samtal gick hyfsat bra, så skulle det inte fungera i längden, om du själv inte är nöjd.

Ibland räcker inte bara en dejt, om du skulle känna dig osäker, så ge honom en andra chans.

Efter det bör du kunna avgöra om ni bör gå vidare och fortsätta träffa varandra eller helt enkelt säga hej då till varandra och gå skilda vägar.

När du väl har tagit ett beslut, så bör du stå fast vid det. Om du helt enkelt tycker att ni inte passar bra ihop, säg det på ett trevligt sätt.

Du behöver inte vara orolig och försöka ge honom fler chanser bara för att du tycker synd om honom. Du råkade bara vara den som först upptäckte det (och i tid).

Som vi skrivit ovanför är det viktigt att vara ärlig och inte undvika att säga att du inte är intresserad, då din dejt kan bli riktigt sårad då han kommer tro att du endast lekt med honom.

MEN, tänk på att inte vara allt för ärlig, för du vill trots allt inte göra honom ledsen.

vacker kvinna med blå ögon

Det allra bästa tipset är att du avvaktar efter er dejt och inte hör av dig först. I de flesta fall kommer killen att höra av sig till dig igen inom de första dagarna.

Allra oftast kommer han att skicka ett sms där han tackar för senast eller ber om att planera in en ny dejt.

Tacka du också för senast, men sedan kan du passa på att säga att du tyvärr inte tycker att ni klickade riktigt bra, och att du därför måste tacka nej till en ny dejt.

Slutligen kan du önska honom en bra dag/kväll.

I dessa fall där killen inte hör av sig först, så kan du tro att den bästa lösningen är att själv inte höra av dig, eftersom du tror att allting kommer att rinna ut och han kommer att glömma bort dig, vilket kan vara riktigt fel ibland.

Enligt psykologin så finns det många där ute som inte hör av sig, men som ändå tänker på dig om dagarna och hoppas på att du ska höra av dig till dem istället.

För att bespara dessa killar deras tid och tankar, så är ett bra tips att du själv ändå skickar iväg ett sms en dag eller två efter dejten.

Du kan skriva något i stil med tipset ovanför, men vara lite snällare den här gången.

Om du tänker efter lite, och inser att du dissar alla som vill bli en del av ditt liv, så är det dags för dig att tänka till lite.

Ställ dig frågan, vad som egentligen krävs för att du faktiskt ska tacka ja till en kille. Ta en funderare över vad och vem du är ute efter, men försök även ge andra killar som du träffar en ärlig chans.

Vissa perfekta matchningar kan kräva en närmare titt. Det skadar inte att gå på dejt ibland. Om du känner att det inte fungerar kan du använda dig av tipsen ovanför.

Det behöver inte alltid betyda att ni inte kommer ha någon kontakt i fortsättningen. Ni kanske passar perfekt som vänner, men inte är till för varandra i en relation. 

Bra Roasts - Artiga Dissar Du Kan Använda Dig Av