Skip to Content

Några Olika Beprövade Metoder Att Visa Tillgivenhet På

Några Olika Beprövade Metoder Att Visa Tillgivenhet På

Vi alla gillar stora gester. I ett förhållande så kan vi börja bry oss för mycket om fina restauranger och dyra resor. Men på lång sikt så är det småsaker som räknas.

Det finns olika enkla sätt att visa tillgivenhet på gentemot din partner och de flesta betyder mycket mer än dyra gåvor eller pampiga händelser.

Oavsett om ni har varit tillsammans ett tag eller bara träffats nyligen så är det inte alltid att uttrycka hur mycket du tycker om och älskar din partner.

Ta dig tid att visa hur mycket du älskar honom så att ert förhållande förblir lyckligt och hälsosamt.

Oavsett hur mycket vi bryr oss om någon så kommer inte intimitet alltid naturligt. Det kan ibland vara svårt att veta hur man ska visa tillgivenhet.

Även fast vi älskar och bryr oss om våra partners så kan det ändå vara klurigt ibland. På samma sätt som vissa människor skulle beskriva sig som känsliga så har andra svårt med intimitet.

I grund och botten så är tillgivenhet hur mycket du tycker om någon och bryr dig om den personen.

Du kanske vet att du bryr dig om din partner men utan att visa det så är det svårt för dem att veta det, eller hur?

Förhållanden funkar när båda parter är öppna och ärliga med varandra, även om det handlar om saker som du tror är rätt uppenbara.

Du kan aldrig anta att din partner vet hur du mår. Just därför är det så viktigt att visa din tillgivenhet.

Vet du hur du ska visa tillgivenhet i ett förhållande?

man kramar kvinna

Tillgivenhet kan visas genom både små detaljer och episka gester. Faktum är att du kanske visar mer tillgivenhet än du tror.

Det visas när du gör kaffe till din partner eller tar hand om disken utan att bli ombedd. Det visas när du kysser dem adjö innan jobbet eller när ni myser i soffan efter en lång dag.

Visst, tillgivenhet ses också när ni går ut på en romantisk middag också.

Men se till att visa tillgivenhet på ett sätt som känns rätt och naturligt för dig och på ett sätt som din partner kommer att uppfatta gesten.

Om du ger en gåva så visar du tillgivenhet men din partner kanske ser det som något för enkelt och vardagligt.

Din partner kanske föredrar att ni umgås tillsammans istället eller genom fysisk beröring.

Så precis som allt annat i ert förhållande så bör ni prata om tillgivenhet mellan er och diskutera fram vad som passar er båda bäst.

Du måste förstå din partner och din partner måste förstå dig.

Hur du kan visa tillgivenhet i ett förhållande

man som ligger i kvinnans knä

När du räknar ut hur du visar tillgivenhet i ett förhållande så inser du att det handlar om partnerskap.

Om du visade tillgivenhet till ditt ex genom att hjälpa dem flytta eller bygga en bokhylla så betyder det inte att det passar i ditt nuvarande förhållande.

Om din partner visade tillgivenhet till sitt ex bara genom intimitet och fysisk beröring så vill du ändå att de visar tillgivenhet gentemot dig på ett sätt som passar dig, inte hur de är vana.

Ja, det kan leda till att vi känner oss obekväma i början. Att visa tillgivenhet på ett nytt sätt får oss att lämna vår komfortzon. Men det är också exakt vad förhållanden handlar om.

Att visa tillgivenhet är nödvändigt för att hålla ditt förhållande starkt och fräscht. Antag aldrig att din partner vet hur du mår och tvärtom.

Förutom att prata med din partner och ta reda på hur du bästa ska visa dem tillgivenhet så finns det en hel del saker, både stora och små, som garanterat kommer att hjälpa dig på traven.

Vet deras kärleksspråk. Du bör inte bara visa tillgivenhet genom att veta vad som passar din partner bäst.

Själva processen av att lära sig deras kärleksspråk och att du vill visa tillgivenhet visar också i sig självt kärlek. Kärleksspråk är de sätt på vilka vi visar och tar emot kärlek.

Dessa kan vara ord av bekräftelse, fysisk beröring, gåvor och kvalitetstid.

Var uppmärksam.

par som sitter på soffan och pratar

Du kanske tror att du är uppmärksam när det kommer till ditt förhållande men det är faktiskt ofta fel.

Bara för att vi sitter med vår partner och äter middag så betyder det inte att vi är närvarande helt och hållet. På grund av telefoner, jobb och internet så blir vi distraherade väldigt lätt.

Ta dig tid och vara närvarande i ditt förhållande. Stäng av era telefoner och var bara tillsammans. Prata om de viktiga grejerna och var uppmärksam och interagera.

Stödja din partner.

par sitter på soffan håller hand

Par lyckas när de tillbringar tid tillsammans men också tid ifrån varandra. Men även deras separata ansträngningar som jobb bör stödjas.

Oavsett om du vet mycket om din partners jobb område och uppgifter eller inte, lyssna på vad de har att säga. Hjälp dem om du kan och gratulera dem när de åstadkommit något.

Detta kan gälla både jobbrelaterade saker men också saker i det personliga livet.

Prata.

par som sitter på golvet och pratar

Jag menar inte att ni ska prata om barn eller arbete eller något sådant. Ta er tid och verkligen prata.

Ni kan alltid lära er mer om varandra, oavsett hur länge ni redan har varit tillsammans. Kommer du ihåg hur ni kunde snacka för alltid när ni först träffades?

Ni hade så mycket att dela med varandra. Bara för att du och din partner vet mycket om varandra så betyder det inte att det inte finns mer att prata om.

Visa uppskattning.

par med anteckningsblock som ligger i sängen och tittar på varandra

Säg tack. Det är verkligen så enkelt ibland. När du är upptagen eller överväldigad så kan det vara svårt att visa tillgivenhet på något större sätt.

Men att berätta för din partner hur mycket du uppskattar att de lagar middag eller bara är där för dig är också väldigt viktigt.

Vi vänjer oss lätt vid att de finns där och tvättar kläderna eller lagar mat och det resulterar i att vi förbiser dessa saker.

Genom att helt enkelt säga tack och visa uppskattning för allt de gör för dig så visar du också tillgivenhet.

Vidröring.

par som sitter på en restaurang och tittar på varandra

Att röra vid din partner är viktigt i alla romantiska förhållanden. Det kan vara svårt att visa tillgivenhet utan det.

Det kanske inte kommer naturligt för dig baserat på dina tidigare relationer eller din familj. Men att aktivt påminna dig själv om dessa små detaljer kan göra stor skillnad.

Att bara vila handen på din partners ben vid middag eller gnugga vid deras axel lite lätt efter en lång dag säger mycket mer än du tror.

Kyss.

par som kysser utomhus i sommarsolljus

Låt inte en enda dag gå utan en kyss. Något så enkelt som en kyss innan jobbet eller innan ni somnar kan återinföra gnistan i ert förhållande.

Det påminner er båda om närhet. Det är svårt att kyssa någon som du inte känner någon tillgivenhet mot så att kyssa din partner gör det motsatta.

Dejtkvällar.

par i baren har datum

Även om detta må verka uppenbart eller så kanske ni alltid har dejtkvällar redan så är det ändå viktigt att när det finns oro för intimitet och tillgivenhet i ett förhållande att ni fortsätter ha dejtkvällar som ett sätt att ha kvalitetstid tillsammans.

Vi kan ofta fastna i ett förhållande, det är helt normalt. Vi kan helt plötsligt fastna i samma rutiner så försök att skaka upp det lite och ändra era dejtkvällar.

Detta kan resultera i kvalitetstid med din partner på ett nytt och annorlunda sätt. Detta kan också vara grunden för intimitet och den eftertraktade tillgivenheten. 

Några Olika Beprövade Metoder Att Visa Tillgivenhet På