Skip to Content

25 Tecken På Att Han Är Rädd För Hur Mycket Han Gillar Dig

25 Tecken På Att Han Är Rädd För Hur Mycket Han Gillar Dig

Har du någonsin undrat varför han verkar så frånvarande? Du tror omedelbart att han inte är så intresserad av dig. Men tro mig, det behöver inte vara fallet.

Killar är inte som oss. De flesta av dem är inte vana vid att uttrycka sina känslor, och de är faktiskt rädda för dessa nya känslor som blommar upp i dem.

Killar är liksom: “Jag är en macho man, kärlek kan inte erövra mig!” Och så BOOM, helt plötsligt är de sig helt och fullt ut förälskad i dig.

Och kom ihåg, han är inte frånvarande – han står bara inför nya känslor och kanske vet han inte hur han ska hantera dem. Så med det sagt, var uppmärksam på vad jag skriver här.

Det här är tydliga tecknen på att han gillar dig, men är rädd så in i helvete att bara lyssna på hans hjärta och ge in för känslorna.

1. Han stirrar

man poserar för foto utanfö

Känner du känslan av att någon tittar på dig? Att han tittar på dig? Du vet att han stirrar på dig och att han tänker på hur lycklig han är att han har dig.

Ja, det vet du, och det känns såååå bra. Du vill inte lyfta upp blicken för att du förstör ögonblicket då.

Om han inser att du vet vad han gör, att du vet att han tittar på dig, kommer han sluta för att han är rädd för att erkänna för dig att han gillar dig.

2. Han har blivit sårad förut

man skriver på sin telefon hemma

Då och då nämner han att han har sårats en gång tidigare, och han kommer att göra vad som helst för att undvika att bli det igen. Det är därför han inte ger sig själv helt och hållet till ert förhållande.

Han är rädd för att du ska krossa hans hjärta som den innan dig gjorde. Och det är helt normalt. Sätt dig själv i hans skor.

Om en kille krossade ditt hjärta, skulle du lita på någon annan direkt eller skulle du spela på säkra kort tills du var säker på att det inte skulle hända igen?

3. Ska jag, eller ska jag inte?

man som håller huvudet utomhus

Detta är ett uppenbart tecken på att han bryr sig men är rädd. Ena stunden är han kärleksfull, snäll och omtänksam och den andra är han avlägsen och kall.

Det verkar som om en strid pågår inuti honom. Kommer han att släppa in dig eller inte? Han skickar blandade signaler till dig, och du är inte säker på hur du ska reagera.

Kommer du att lämna honom för att du tror att han lurar dig, eller kommer du att hålla fast vid honom tillräckligt länge för att få honom att bara komma ut och säga JAG GILLAR DIG! Det är upp till dig!

4. Han hänger med dig

man och kvinna pratar

Han tar med dig ut, han bjuder dig på bio, och så vidare. Det betyder att han gillar dig.

Om han inte ville hänga med dig eller om han var intresserad av dig bara på grund av andra saker som sex, skulle han inte ringa dig och fråga om du vill gå ut eller vilja spendera så mycket tid tillsammans med dig.

Han mår bra i ditt sällskap, men han kommer inte att erkänna det för dig ännu.

5. Han kommer inte ta första steget

par utanför kl vinter

Du är övertygad om att han gillar dig. Alla tecken är kristallklara men han kommer inte ta det första steget. Du vet bara att det här är sant från det sättet han ser på dig, från det sättet han pratar med dig.

Låt oss vara ärliga; när en kille gillar dig, vet du det, du känner det. Och som jag redan har sagt, om han inte gör sitt drag trots att han verkligen vill, är han definitivt rädd för att göra det.

Någon krossade hans hjärta, eller kanske skräms han av dig, eller kanske tror han att du är för bra för honom. Så snart du inser vilken av dessa det är, låt honom veta att det är okej att närma sig dig och att du vill att han ska göra det.

6. Han är nervös runt dig

par som sitter på parkbänken

Har det någonsin hänt att han bara råkar säga saker eller att han bara beter sig konstigt? Han är nervös för något men du är inte säker på vad. Det här är ett tecken på att han gillar dig men är rädd.

Han är bara rädd för att han ska göra eller säga något som kommer förstöra. Han vill göra allt perfekt.

Det är som när du måste göra något som är av stor betydelse, du bryr dig om det, så det är normalt att du kommer att känna dig nervös och dina händer blir svettiga eftersom du bryr dig så mycket om resultatet. Det är samma sak med honom men det resultatet är du.

7. Hans vänner vet det, men inte du?

vänner som sitter framför kullarna

Det här är det största och mest uppenbara tecknet på att han är rädd för hur mycket han gillar dig. Om du är ett “hett ämne” bland hans vänner, så har du fixat det!

Om han pratar med sina vänner om dig betyder det att han verkligen gillar dig eftersom killar inte pratar seriöst om tjejer om de inte planerar att vara med dem.

Om hans vän berättar det här för dig, är du en lycklig tjej.

8. Han rodnar när du är i närheten

ung man håller surfplatta och ler

Jag vet att alla tror att kvinnor är de enda som rodnar. Fel! Män tenderar att göra detta framför tjejer som de gillar.

Om du får honom att rodna medan han berättar om sitt liv, är det ett tecken på att han gillar dig men är rädd för att erkänna det.

Det betyder att han verkligen bryr sig om vad du ska tänka om honom och han vill ge dig det bästa intrycket.

Vad du behöver göra är att försöka få honom att trivas och ställa frågor till honom. Det kommer att leda till er första dejt!

9. Han svettas

man som håller huvudet

Vi brukar svettas när vi stöter på nya saker, så du kan föreställa dig hur din kille kommer att vara orolig och svettig när ni går på er första dejt.

Han kommer försöka vara den bästa versionen av sig själv framför dig, men samtidigt visar han alla symtom på nervositet.

Var inte för hård mot honom. Försök att lugna honom genom att skratta åt hans skämt eller fråga nya saker om honom.

Han ger dig bara ett tecken på att han bryr sig men är rädd för att erkänna det. Snälla respektera detta. Kanske är han just din själsfrände trots allt.

10. Han ger dig komplimanger

söt leende flicka med händerna i ansiktet

Vi vet alla vad det betyder. Om en kille ger dig komplimanger, är det ett tecken på att han gillar dig. Han gör bara det för att se din reaktion.

Och erkänn att det känns bra när en kille du är på dejt med berättar hur fantastiskt du ser ut i den där snäva klänningen. Åh, jag skulle kunna lyssna på det hela dagen. Och du?

11. Han öppnar dörren åt dig

man öppnar en bildörr för woman

Det här är ett tecken på att han gillar dig, men det är också ett tecken på att din kille är en riktig gentleman. Låt oss vara ärliga tjejer – det finns inte så många gentlemän längre.

Alla killar runt oss är bara idioter som vill ligga. Om din kille gör detta på er första dejt och alla dejter efter det kan du betrakta dig själv som lyckligt lottad för han är ett kap.

12. Han skrattar åt dina skämt

man och kvinna som ler i field

Du behöver inte ens vara bra att skämta, han kommer fortfarande att skratta åt dem. Detta är ett bevisat tecken på att han gillar dig men är rädd för att erkänna det.

Han försöker bara skapa en trevlig atmosfär för er två och skratta åt dina skämt är det första steget mot det.

Om han är road av dig kan du koppla av och njuta av resten av kvällen. Vissa människor är bara födda för att göra vår dag, eller hur?

13. Han lyssnar på dina problem

man and woman at starbucks

En man som lyssnar på dig när du pratar om dina livsproblem kommer så småningom att bli en bra partner.

Det här är ett tecken på att han bryr sig om dig men är rädd för att berätta det, för att han tror att du kommer få panik.

Han visar bara att oavsett vad som händer, kommer han att finnas där och han kommer att skydda dig från dåliga människor och saker. Du kommer bli välsignad av att ha en sådan här man i ditt liv, så se till att du stödjer honom också.

14. Han bryter ögonkontakten

man och kvinna som står utanför 1

Kroppsspråk är mycket viktigt, särskilt om vi just har börjat träffa någon, i det ögonblicket vi inte vet om en kille gillar oss eller inte.

Om du ser honom titta på dig och plötsligt bryter han ögonkontakt, är det ett uppenbart tecken på att han älskar dig men är rädd att berätta det för dig.

Faktum är att han kanske aldrig kommer att vara modig nog att berätta det för dig i person. Kanske känns det mycket bättre om han bara sms:ar dig att han älskar dig och att han bryr sig om dig.

Detta är ett tecken på sann kärlek men också ett tecken på att han fortfarande känner sig nervös runt dig.  Jag slår vad om att du vet några bra taktiker för att få honom att slappna av, eller hur?

15. Han bjuder inte ut dig

man med jacka som tittar runt

Du undrar nog hur det här kan vara ett tecken på att han gillar dig, eller hur? Kära tjejer, ni måste förstå att ibland är de bästa killarna de blygaste.

Kanske har han försökt att bjuda ut dig på en dejt, men av någon anledning kan han inte hitta rätt ögonblick för det. Kryssa inte direkt honom från din lista.

Ge honom en chans. Kanske är han den sötaste killen du någonsin kommer att träffa. Och kanske kommer han att göra dig till den lyckligaste tjejen på jorden.

16. Han är beskyddande

man lutar sig på väggen utanför

Om du har problem, försöker han göra det omöjliga och lösa det. så visar han sin kärlek till dig. Detta är en av de mest uppenbara tecknen på att han älskar dig. Han behöver bara lite tid att räta ut sina känslor.

Och lita på mig, det kommer att ta mycket mer tid att faktiskt erkänna att han älskar dig. Killar är så, och vi behöver förstå det. Men det är därför vi gillar dem trots allt!

17. Han sms:ar dig

man skriver på sin telefon

En kille som gillar dig vill veta hur din dag var. Kanske kommer han sms:a dig för att säga god morgon eller så bjuder han till och med ut dig på frukost under din rast.

Saken är den att han kommer vilja spendera så mycket tid som möjligt med dig. Detta är ett tecken på att han gillar dig men är rädd för att erkänna det.

Han vill bara lära känna dig bättre innan han säger de tre vackraste orden till dig: “Jag älskar dig!”

18. Han blir avundsjuk när en annan kille är nära dig

orolig man tittar utanför

Även om ni inte är ett par officiellt, kommer han att bli avundsjuk när en annan kille kommer nära dig. Han ser ett potentiell hot, och han känner sig inte okej med det.

Han försöker skydda dig från alla flörtande blickar och vill att du bara ska vara hans tjej. Det här är ett tecken på hur mycket han gillar dig men han är för feg för att erkänna det.

Han skulle hellre jaga bort killarna runt dig än erkänna sina känslor. Vad kan jag säga, killar är komplicerade.

19. Han har inte satt en stämpel på ert förhållande men det är uppenbart att han gillar dig av sättet han tittar på dig

man och kvinna tittar på varandra och smile

När du är med honom har han alltid de där valpögonen och han kan inte slita dem från dig. Han tycker att du är en perfekt kvinna och han vill att du ska vara en del av hans liv.

Han älskar allt med dig, ditt leende, dina ögon och din söta röst. Faktum är att den här mannen är upp över öronen kär i dig, men han är rädd för att erkänna det även för sig själv.

20. Han nämner inte andra kvinnor

allvarliga par som står utanför

Det verkar som att han har hittat det han letat efter och han behöver inte nämna andra kvinnor. Faktiskt är han för närvarande bara intresserad av dig och han kan inte hjälpa det.

Hans vänner retar honom för att han är en tönt men han bryr sig inte ett skit om det. Han vill bara ha en kvinna i sitt liv och den kvinnan är du!

21. Han ger dig allt sitt stöd

par promenader på gatan

När du har ett problem eller om du bara upplever en svår period i ditt liv, finns han där för att ge dig stöd och tröst.

Han vet att det verkligen är viktigt att finnas där för den man älskar så han gör sitt bästa för att finnas där för dig när du behöver honom.

Han är verkligen en man du kan lita på och han har inget emot att gå en extra mil för dig.

22. Han uppmärksammar detaljerna

porträtt av mannen med svart bakgrund

Om han kommer ihåg din hunds namn eller senast ni var på semester betyder det att han har lite känslor för dig.

Om en man inte är intresserad av dig, kommer han inte göra någonting för att komma ihåg saker, men det här är ett uppenbart tecken på att du verkligen betyder mycket för honom och att han verkligen är intresserad av dig.

23. Hans vänner avslöjar hans hemlighet

två leende kvinnor

Om hans vänner berättar att han gillar dig är det ingen tvekan om att det är sant. Han kommer berätta för dem att han gillar någon och i det här fallet är den personen du.

Så det är nu upp till dig om du kommer att ge honom en chans eller om du bara kommer krossa hans bräckliga hjärta. P.S. hoppas att du inte är så hjärtlös.

24. Han är ledsen om du är ledsen

par som kramar på stenar 1

Om du är ledsen på grund av något dåligt som hänt dig, kommer han att dela din sorg. Om han gillar dig, kommer han inte kunna vara glad och skratta medan du är deprimerad och ledsen.

Det här är en man som verkligen bryr sig om tjejen han gillar och han är definitivt värd att ge en chans.

För att inte tala om att han är pojkvänsmaterial och att han förmodligen skulle göra vad som helst för att göra dig till den lyckligaste kvinnan på jorden.

25. Han berättar att han gillar dig

par som tittar på varandra vid solnedgången

Han står inte ut med att vara med dig hela tiden, och inte låta dig veta om hans riktiga känslor, så han bryter isen och berättar för dig.

Han berättar att han är kär i dig och att han skulle bli smickrad om du skulle kunna ge honom en chans.

Han gillar dig så mycket att han glömmer hur blyg han är med kvinnor. Och jag behöver inte berätta för dig att det här är det mest uppenbara tecknet på att han har fallit för dig, eller hur?

Det här är bara några av tecknen på att han gillar dig men är för rädd. Det bästa sättet att ta reda på om en kille gillar dig är att fråga honom.

Men om du inte är modig nog att göra det, kan du lita på några beprövade tecken på mäns attraktion.

Grunden är att du kommer att känna huruvida han gillar dig eller inte. Detta kan hjälpa dig om du har problem med att bestämma om han bryr sig om dig eller inte.

Om du är helt positiv till att han tycker om dig, håll ut bara lite till och han kommer släppa ut dessa känslor så småningom. Det är bara en tidsfråga!

25 Tecken På Att Han Är Rädd För Hur Mycket Han Gillar Dig