Skip to Content

En Kvinnas Kroppsspråk – Tydliga Tecken På Att Hon Är Attraherad Av Dig

En Kvinnas Kroppsspråk – Tydliga Tecken På Att Hon Är Attraherad Av Dig

Att flirta och dejta är roligt och spännande men ibland är det svårt att riktigt veta om intresset finns för någonting vidare.

Det effektivaste sättet är naturligtvis att fråga rakt ut, men ibland är det för tidigt, man är kanske lite blyg eller så är det för många andra människor runt omkring.

En diskret metod att ta reda på det finns tecken på attraktion är att försöka tyda kroppsspråket. Vårt beteende säger nämligen mycket om hur vi känner, även om vi inte tror det.

Ögonen

Vacker kvinna med naturlig perfekt hud

Ögonen är själens spegel sägs det.

Stora pupiller

Är pupillerna små eller vidgade? Redan när era ögon möts för första gången avslöjar det hur hon känner för dig. Är pupillerna stora är det ett tecken på intresse.

Tittar, tittar igen och igen

Ses ni tvärs över rummet, eller på var sin sida ett bord är den återkommande blicken ett självklart tecken på att hon är intresserad.

Strävar hon efter att kolla dig rakt i ögonen utan att flacka med blicken är hon garanterat intresserad. Tittar ni på varandra och hon tittar hon bort och låter blicken möta din igen samtidigt som hon har ett leende på läpparna?

Ja då är flirten spikad och klar. Ett mer medvetet flirtande är att hon låter blicken glida uppifrån och ner, gör hon det, ja då är det glasklart.

Engagerad i samtalet

Ser hon dig i ögonen när ni pratar visar hon att hon är intresserad av vad du har att säga. Är hon intresserad vidgas hennes pupiller. När vi är intresserade av någon har vi en tendens att blinka oftare, gör hon det är hon intresserad.

Ögonbrynen talar sitt språk

Ett mindre tydligt men lika säkert tecken är lätt höjda ögonbryn. Bara lite höjda, och bara för ett kort ögonblick. Denna rörelse är ett tecken på intresse, om än omedvetet.

Exempel på beteende:
-Hon blinkar ovanligt mycket
-Om ni får ögonkontakt på avstånd håller hon den någon sekund längre än vad man brukar göra
-Hon håller ögonkontakt med ett lätt leende
-Hon bryter ögonkontakten genom att titta ner
-Hon verkar titta i din riktning från avstånd (hon tittar egentligen på dig)
-Hon rodnar när ni pratar eller ser varandra i ögonen

Händerna

kvinna med vackert hår utgör

Håll koll på händerna

Är hennes händer stilla brukar det vara en signal om att hon är intresserad.

Hon stryker också lätt med händerna på sig själv (på armen, i halsringningen eller över nacken) eller på någonting hon har framför sig (penna, servett, bordet eller glaset). Hon rör även mer vid sitt ansikte.

Är hon intresserad vänder hon även handflatorna uppåt, både i avslappnat läge och när hon gestikulerar. Det är ett tecken på att hon är öppen och mottaglig.

Exempel på beteende:
-Hennes handflator visas i din riktning
-Hon smeker sig om handlederna, halsen eller nyckelbenen
-Hon tar på sin haka eller kind – vilket visar att hon relaterar till dig
-Hon pillar med mobil, nycklar, glas eller andra saker på bordet
-Hon pillar med sina smycken

Beröring

Alla människor har en personlig yta, men om hon tycker om dig vill hon komma närmare. Är hon intresserad sätter hon sig lite närmare dig och snuddar lätt vid ditt ben, eller lägger en hand på din axel.

Rör hon vid dig lätt med armen eller stöter till dig när hon sträcker sig efter något, eller om hon snurrar sitt glas är hon helt klart intresserad.

-Hon tar på dig när ni pratar
-Vanligast är att hon tar dig på armen, axeln, ryggen, handen eller låret
-Hon slår dig på armen, men skrattar

Läpparna

vacker flicka med lockigt rött hår och fräknar ler

Lägg märke till munnen

En kvinnas läppar är en viktig symbol för passion och attraktion. Släng ett öga på hennes läppar och se vad som händer. Fuktar hon dem ofta kan det betyda att hon vill göra dem mer åtråvärda för dig på ett undermedvetet plan.

Biter hon lite lekfullt i underläppen tyder det troligtvis på att hon är väldigt attraherad av dig. Men det främsta tecknet på ett intresse är ett leende.

Är hon intresserad ler hon även oftare, inte bara med munnen utan även med ögonen. Skrattar hon åt ditt skämt, även de dåliga, är det ett självklart tecken på att intresse finns.

Exempel på beteende:
-Hon biter sig lätt i läppen
-Hon fnittrar
-Hon ler
-Hon slickar sig om läpparna eller tänderna
-Hon putar med läpparna och/eller tar på läppglans medan hon tittar på dig
-Hon skrattar samtidigt som dig
-Hon skrattar åt skämt du säger, även om de är dåliga

Rösten

När hon pratar med dig kan det hända att hon omedvetet matchar sin röst med din för att skapa en bättre kontakt mellan er. Hon matchar både volymen och pratar i samma takt som du.

Håret

man och kvinna dricker kaffe på balkongen

Kroppsspråk med håret

Vackert hår är en viktig symbol för kvinnlighet. Släpper hon ut håret, drar sitt hår genom fingrarna eller rullar det om fingret i hårslingor eller fixar till frisyren? Det är ett tecken på att hon medvetet eller omedvetet vill göra sig attraktiv och vacker för dig eller i alla fall bryr sig om vad du tycker om henne och det är ett bombsäkert tecken på attraktion från hennes sida.

Exempel på beteende:
-Hon leker med sitt hår
-Hon kastar bak sitt hår över axlarna
-Hon drar fingrarna genom sitt hår

Ansiktet

Söt ung kvinna lutad mot en vit vägg

Säger nästan allt

Med ansiktet förmedlar kvinnor oerhört många känslor. Lägger hon hakan i sina handflator och sätter armbågarna på bordet visar hon sitt fulla ansikte för dig och det är ett tecken på att hon är intresserad av dig eller det du säger.

Kläder

kvinna som bär snygg vinterkläder

Är hon intresserad av dig vill hon se så bra ut som möjligt för dig. Om hon börjar rätta till sina kläder kan både bero på att hon är attraherad, eller så är de någonting hon gör automatiskt på grund av nervositet, vilket också tyder på attraktion.

Exempel:
-Hon fixar till sina kläder
-Rätar ut (osynliga) veck
-Rättar till detaljer
-Pillar med tröjärmen

Kroppshållning

Härlig sorglös kvinna i fält som är lycklig utomhus

Vänder hon sig mot dig?

Står hon bredvid eller mitt emot dig? Är hon intresserad står hon ganska nära eller mitt emot dig, med ansikte, bröst och fötter pekandes mot dig.

Står hon mitt emot dig och inte backar eller viker undan är det ett uppenbart intresse från hennes sida.

När kvinnor blir intresserade av någon vill de väcka deras uppmärksamhet, både medvetet och undermedvetet vilket innebär att de har en tendens att sträcka på sig och framhäva överkroppen lite extra om de är intresserade.

Håller hon armarna i kors över bröstet är det bara att vända ryggen till.

Speglar hon dina rörelser?

Hon anpassar sitt kroppsspråk efter ditt för att visa intresse och försöka skapa gemenskap. Om hon står eller sitter ungefär likadant och använder samma typ av gester är det ett säkert tecken på intresse.

Lutar hon sig åt dig?

Ett av de starkaste tecknen på attraktion är när hon lutar sig närmare när hon pratar med dig. Är hon intresserad, lutar hon sig tillräckligt mot dig för att göra det märkbart men ändå inte tillräckligt för att invadera din privata sfär.

Smidiga rörelser

Hastigheten på hur hon rör sig ger dig en uppfattning om hon är intresserad. Om hennes rörelser är smidiga och avslappnade visar de att hon gillar dig.

The cute response

Det sägs att vi omedvetet rycker på axlarna när vi tycker att någon ser bra ut, och biologerna kallar det “The cute response”, eftersom den avslöjar en lite barnslig sida av oss och visar att vi är öppna med att lära känna den andra personen. Kvinnor lägger även huvudet lite tillgjort på sned.

Exempel på beteende:

-Hon “råkar” gå in i dig eller snudda vid dig
-Hon är ofta nära dig
-Hon backar inte ifall du råkar komma för nära
-Hon verkar generad om ni råkar hamna på tu man hand, men gör ingenting för att lämna situationen

Energi

Lycklig ung flicka med mörkt lockigt hår som sitter i sängen

Vilken energi har hon?

Är hon engagerad i det ni pratar om? Är hon intresserad lutar hon sig lite framåt, ställer frågor och tar gärna en aktiv roll.

Om ni båda är intresserade och gör samma sak brukar samtalet flyta lätt – ett perfekt tillfälle för en dejt.

Exempel på beteende
-Hon ger dig all sin uppmärksamhet i en grupp
-Hon stannar kvar och pratar med dig, även fast hon sagt att hon ska gå eller hennes vänner redan gått
-Hon återupptar konversationer med dig när du slutar prata
-Hon ger dig en komplimang, eller flera
-Hon pratar om saker hon vill göra med dig eller visa dig i framtiden (till exempel om ni pratar om en nyöppnad bar och hon säger ”vi borde gå dit nån dag!” eller om du visar intresse för något hon berättar om och hon säger något i stil med ”jag ska ta med dig och visa så att du också får se hur fantastiskt det är!”)
-Hon blir väldigt glad om det visar sig att ni har något gemensamt (särskilt om det är lite triviala saker som att ni bor i samma stadsdel eller är lika gamla)
-Hon ställer personliga frågor och visar tydligt att hon vill veta mer om dig
-Hon frågar vad du ska göra i helgen/resten av dagen

En Kvinnas Kroppsspråk - Tydliga Tecken På Att Hon Är Attraherad Av Dig