Skip to Content

Välbehövliga Fina, Korta Dikter, Meningar Och Texter

Välbehövliga Fina, Korta Dikter, Meningar Och Texter

Dikter är bland det finaste vi kan få och som vi kan ge eller skicka till någon. Dikter kan även vara sköna att läsa, när du ligger ensam i sängen och mår dåligt.

Kanske får de dig att inse att du inte är ensam om det du går igenom. Nedan kan du hitta dikter som du kan skicka till någon när du är glad och tacksam, men även om du är ledsen eller deprimerad.

Din pojkvän, din allra bästa vän, eller någon i din närhet som du skulle vilja säga något till, men själv inte kan hitta de rätta orden.

”Dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag”

” Du är allt jag någonsin önskar, du är allt jag någonsin drömt. Du är den som får mig minnas alla drömmar jag har glömt. Du är den som får mig hoppas, du är den som får mig att le. All min kärlek får du bära, hela livet vill jag ge.”

”Bästa vänner är väldigt speciella människor i ditt liv. De är dom första du tänker på när du planerar saker att göra. De är dom första du går till när du behöver prata med någon. Du ringer dem bara för att prata om ingenting, eller om de viktigaste sakerna i ditt liv. När du är ledsen kommer dem alltid försöka göra dig glad. De ger de bästa kramarna i världen! De är dom bästa på att lyssna på dig, för du vet att de verkligen bryr sig om dig. I de flesta fall så skulle de ta en kula för dig, för det är för smärtsamt att se dig vara sårad.”

”Det fysiskt värker i mitt hjärta, för jag vill ha dig här, bredvid mig, så mycket. Hopslingrade tillsammans under täcket. Jag trodde att jag varit kär förut, men nu vet jag, du är min första kärlek.”

”Håll varandras händer lite för länge. Krama om lite för hårt. Vänta inte med att säga vad du känner. Blunda aldrig för kärlek. Se folk i ögonen, så de känner att du ser. Tillåt dig själv att bli sedd. Gråt när något är sorgligt, men aldrig ensam. Lämna inte de du älskar ensamma. Berätta om din dag, lyssna till andras historier, till deras tankar och bekymmer. Trösta från hjärtat och håll om de som aldrig ber om att bli om hållna. Man vet aldrig när det kan ta slut.”

kvinna som håller smarttelefon sitter på tuftad soffa

”Jag är arg på dig, men mest saknar jag dig. Ångrar du dig, hade jag velar prata med dig och lösa allt. Jag vill bara att du ska krama om mig och säga att allt kommer bli bra, jag vill bara vara med dig. Men är det inte så, så släpper jag dig nu. Jag låter dig gå, inte bara fysiskt den här gången.”

”Framför allt – älska. Som om det är det enda du kan, i slutändan saknar allt det här betydelse. Den här boksidan. Var du sitter. Din utbildning. Ditt jobb. Pengarna. Inget spelar någon roll, utom kärlek och mänsklig värme. Vem du älskade, och hur djupt du älskade. Hur du berörde människorna omkring dig, och hur mycket du gav dem.”

”Jag lovade mig själv, att jag skulle sluta tänka på dig. Sluta tänka på det vi va, det lilla vi faktiskt hade. Jag lovade mig själv att inte tillbringa fler nätter i tårar. Att inte låta mig själv gå sönder mer och mer, för varje natt, jag spenderade utan dig. Jag lovade mig själv att klara mig utan dig. Att gå vidare och glömma det som va. Jag lovade mig själv att släppa taget om dig. Att jag en dag skulle komma över dig. Jag lovade mig själv att jag skulle kunna älska på nytt, att jag inte varje gång skulle jämföra allt och alla med dig. Ändå sitter jag här. Med klumpen i halsen och tårar i ögonen. Saknar dig så mycket som det bara går. Jag har inte glömt dig, jag har inte gått vidare. Hur ska jag någonsin kunna glömma dig? Glömma den du va då, han som va mitt allt.”

”Visst är det något fint med att ha kärleken framför sig ändå. Att veta att någon dag kommer du springa in i personen som faktiskt är den rätta. Kanske finns personen redan i ditt liv, eller kanske har ni gått förbi varandra på gatan någon gång. Kanske har han mörkt hår. Eller ljust. Kanske har han smileygropar när han tittar på dig. Eller så har han inte det. Men tänk vad fint att veta att du har pirret framför dig. Det kanske gör lite ont på vägen dit. Men det kommer ju vara glömt så fort man hittat rätt. Allt kommer att falla på plats.”

”Livet. Man föds, man dör. Man skriver, man suddar ut. Man skrattar, man gråter. Man minns, man finns, man återvinns. Man tvivlar och tror. Man ramlar, famlar och samlar ihop spillrorna av det som var en gång. Det var en gång, och det var vi.”

kvinna som skriver på vitbok

”Jag är inte rädd för att bli kär. Jag är rädd för att älska mest, vara den som faller, vara den som får ett krossat hjärta, för att bli lämnad kvar. Jag är rädd för att när folk väl får mig, vill dom inte ha mig längre. Jag är inte rädd för kärleken, men jag är rädd för vad den kan leda till.”

”Ont. Ont, för det när du går förbi mig som att vi aldrig någonsin träffats. Som att vi aldrig någonsin legat och hållit om varandra och berättat alla våra hemligheter. Som att vi aldrig varit så kära, att världen utanför inte spelade någon roll. Som att det aldrig varit vi.”

”För vet du vad? Du är värd han som dör för dig. Han som gör allt för dig. Han som aldrig någonsin släpper taget om dig. Han som älskar varenda sekund med dig. Han som aldrig någonsin skulle såra dig. Han som älskar dig för den du är. Han som varje dag visar dig sin uppskattning och kärlek. Han som är livrädd för att förlora dig. Han som får dig att känna dig som världens vackraste människa på hela jorden och han som endast vill vara med dig, bara dig.”

”Ifall han inte kämpar för att behålla dig, kämpa inte föra att stanna.”

”Du vet dom där kvällarna när man tänker för mycket. Tänker på saker som man annars helst inte vill tänka på alls, för att det dödar dig inombords. Men du gör det ändå. För det går inte att förtränga.”

”När du har fällt för många tårar, haft lika många sömnlösa nätter, haft samma klump i magen, dag in och dag ut, när du har varit lika förstörd som jag känner mig just nu.. först då har du rätten att dömma mig.”

”Jag vet, att det mellan oss alltid kommer vara något, men aldrig bli något.”

Kvinna i en röd läsebok för röd långärmad topp medan lyssnar på musik

”Jag trodde att jag kände dig, jag trodde verkligen det. Men du visade dig vara exakta motsatsen till den personen jag var kär i. Jag saknar en person som inte existerar, som aldrig fanns. Hela du var en lögn. Jag vill inte ens ha tillbaka dig längre. Jag var inte kär i dig, jag var kär i den personen som jag trodde att du var.”

”Ångra aldrig någonting som du just då, i detta tillfälle tyckte var rätt.”

”Aldrig. Aldrig ska du behöva gråta dig till sömns, för att du är trött och rädd och ensam. Och det finns ingen där som tröstar dig.”

”Du är den vackraste sommaren någonsin, och jag vill bara att den ska vara över. Jag vill bara att dagarna ska gå. Jag kan inte känna såhär föralltid. Det klarar jag inte. Jag överlever inte det. Bläddrar fram till januari i almanackan och skriver: Nu måste jag må lite bättre. Det är om ett halvår. Jag ska bara ta mig igenom dessa sex månader, sen måste jag må på ett annat sätt.”

”Jag har alltid ljudet på nu. För en dag kanske du ringer, och då får jag inte missa samtalet.”

”Du får mig fortfarande att le, även fast du också är skälet till varför jag fäller tårar.”

”Jag vill att du ska vara här och hålla om mig. Kyssa mig och berätta hur vacker jag är. Jag vill ligga i din famn, så jag känner din arm runt min midja. Du leker med mitt hår. Sedan kan vi somna så. Kanske vaknar jag på natten och ser dig bredvid mig, och tänker, fy fan vad jag är lycklig med dig.”

Välbehövliga Fina, Korta Dikter, Meningar Och Texter