Skip to Content

Kärleksdikter – Skrivna Till Alla Du Har En Relation Med

Kärleksdikter – Skrivna Till Alla Du Har En Relation Med

Dikter kan skrivas till allt och alla. Du kan skriva dem till din pojkvän, din största kärlek, någon i din familj, eller någon du har någon speciell relation med.

De kan vara både bra och dåliga. Genom dikter kan du förklara hur mycket du tycker om någon, om någon sårat dig, om du känner att du behöver få ut en speciell känsla.

Nedan följer dikter, som du kan använda dig av, om du har en speciell känsla, som du har svårt att sätta ord på.

”Du fick mig glad, med blommor och choklad. Du fick mig le, när jag inte ville mer. Jag var texten, du var melodin. När du försvann, fylldes mitt lyckliga hjärta, av din smärta. Du var min lycka. Du var mitt ljus. Nu är det bara tomt och mörkt i mitt hus.”

”Du är mitt guld, dyrbar och värdefull. Du snurrar min värld, som ingen annan. Jag sitter dag in och dag ut, och tackar Gud för att du finns. Jag ber för oss och vår framtid. Jag vill tacka dig, för att du är du.”

”Jag hatar att vara ensam, utan dig. Men jag vänder mig om, så fort du tittar på mig. Jag längtar tills du ser mig. För då vill jag, hela världen ge dig. Jag älskar dig, men du känner inte ens mig.”

”Du är ljuset i mitt liv. Du är det finaste jag har. Du är bara, så himla underbar. Din plats kan ingen ta över. För du… är allt jag behöver.”

”När du är nära, känner jag dina andetag. När du är långt härifrån, känner jag fortfarande dina hjärtslag. Du är långt borta nu, men ändå ser jag dig klart. När jag är med dig, blir livet så underbart.”

”Jag kommer aldrig att få träffa dig igen. Jag kommer aldrig att få höra eller se dig igen. Allt var ljust med dig. Dina värmande ord. Ditt ljusa leende. Även dina sista dagar, fick jag se dig le. Det är tomt utan dig.”

”Du är den som jag drömmer om. Du är den som jag älskar. Du är den som jag saknar. Din plats kan ingen ta. Jag kommer alltid finnas här för dig.”

kvinna håller koppen och skriva

”Jag mötte dig, vid första hjärtslaget. Jag gillade dig, vid första andetaget. Jag älskade dig, vid första ögonkastet. Om du vill flyga, blir jag dina vingar. Om jag är vilse, tar du min hand. Du är allt för mig, för du är halva min spegelbild.”

”Du grälar på mig, när jag inte gör som du vill. Du saknar mig, när jag inte är nära. Men mellan oss finns ett band, som ingen kan säkra. Jag älskar dig mest, på denna jord. Min kärlek till dig är gränslös och svår att beskriva med ord.”

”Första gången jag såg dig där, blev jag kär. Jag undrar verkligen vem jag är, för när du är här, känns allt så tryggt. Jag undrar varför jag betedde mig så styggt. Hur kunde jag kasta bort, allt som vi byggt?”

”Du gjorde mig lycklig. Du gjorde mig glad. Nästan som att äta choklad. Mitt hjärta stannade, när du log. När du skrattade, var då jag dog. Men nu, nedanför mina kinder, kommer tårarna alltid rinna. Ut mina tankar, kommer du aldrig att försvinna. Den dagen mina tårar torkar. Vet jag inte, om jag vidare i livet orkar. Djupt i mitt hjärta kommer minnena alltid finnas kvar, från den tiden, då du var så underbar.”

”Jag älskar dig och ditt underbara leende. Jag älskar dig, och ditt vackra utseende. Jag är glad att du gav mig en chans. Utan dig, kommer jag ingenstans.”

”Du är vackrare än tusen stjärnor. Ditt leende är overkligt fint, och värt mer än jordens alla pärlor. Jag är ledsen när du inte är nära mig. Jag drömmer om att varje dag, kunna bära dig.”

”Jag älskar inte dig längre. Och jag kommer aldrig använda frasen. Jag bryr mig om dig. Jag känner djupt inne att du inte betyder något. Jag ljuger om jag säger att, jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag ljuger om jag säger att du inte betyder något. Jag känner djupt inne att jag bryr mig om dig. Och jag kommer aldrig använda frasen, jag älskar inte dig längre.”

”Du lämnade min värld. Världen utan dig, är som solen utan värme. Ditt hjärta slocknade, men inte din själ. Du vakar över mig, dag och natt. Utan dig har jag ingen livskraft.”

”Tack, för allt du har gjort. Tack, för allt du har varit. Du är min skatt. Ur mitt liv, kan du aldrig försvinna. Älskar dig mer än allt. Du är min styrka livet ut. Min kärlek till dig, tar aldrig slut.”

”Jag grät tillräckligt med tårar, för att se min egen spegelbild i dem. Det går inte att förneka, att jag verkligen saknar honom. Han var inte mitt allt, tills vi inte längre fanns. Och det har tagit tid för mig att förstå. Nu när han är borta, saknar mitt hjärta honom så.”

kvinna i rosa skjorta skriver i anteckningsboken

”Jag drömde om dig, dina mörka ögon, ditt vackra ansikte. Jag hörde din röst. Jag kände din doft. Finns du på riktigt? Jag väntar på dig.”

”Du är min största tröst, som jag saknar när det blir höst. Även om du är borta, har jag dig i mitt hjärta. Du är fortfarande min krigare. Det var du, som hjälpte mig, att gå vidare.”

”Jag älskar er. Ska aldrig glömma vad ni har gjort för mig. Det är svårt att beskriva den kärleken jag har för er, med ord.”

”Att vara kär, det dig mycket lär. Man känner längtan. Man känner saknar. Man har förväntningar. Man blir besviken. Men att vara kär, det dig mycket lycka bär.”

”Så som man behöver mörker, för att se stjärnorna. Behöver man olycka, för att förstå lycka. Så som man behöver kyla, för att känna värme, behöver jag dig, för att känna kärlek. Och så som jag älskar dig, vill jag att du ska älska mig.”

”Tack för allt du har gjort för mig. Du har alltid hjälpt mig. Du är mitt allt. När jag är ledsen, gör du allt, för att göra mig glad. Jag kommer aldrig glömma dig, tills jag för. Jag kommer älska dig, hela mitt liv.”

”Det finns så mycket att säga till dig. Men mycket mer, har du gjort för mig. Du gav mig allt, och lite till. Även när din värld, stod still. Bara så att du vet, är du min glädje, min hjälte. Du förtjänar inte allt elände. Jag älskar dig.”

”Stjärnklar är himlen i natt. Bitande kyla och bistra vindar. En ensam själ kommer jag ifatt. Det enda jag ser är ögon som tindrar. Vi följs en bit, sida vid sida. Det är varmare nu, än alldeles nyss. Alltför snart skiljs våra vägar. Kvar finns bara, minnet av din kyss.”

”Du bad honom gå. Ingen väg tillbaka. DU bad honom gå. Med bestämd röst. Ingen ska älska dig som jag. Gjorde hon rätt? Gav hon upp för lätt? En ledsen röst. Mycket smärta i hennes bröst. Du får honom aldrig tillbaka. Men hon ska älska honom. Så länge hjärtat slår. Hon ska älska honom, det enda hon nu förstår.”

”Kände aldrig längtan. Aldrig efter kärlek. Aldrig att få ge. Mötte dig. Känslorna vaknar. Känner ensamhet. Känner längtan. Gav dig min kärlek. Jag älskar dig. Du bara log. Saknar dig. Ville så mycket. Lurade mig själv. Längtan att få. Kärleken höll du kvar. Du bara tog…”

kvinna sitter på stol och skriver

”Jag famlar i mörker. Försöker hitta en utväg. Jag blir hånad av mig själv. Varför krånglar jag jämt till det? Klart du inte kan gilla mig. Varför hoppas jag ens? Du är allt jag inte är. Jag är allt du inte är. Men, jag vill så gärna att du ska förstå. Visserligen är jag en stängd bok, en låst dörr. Jag vill ändå hoppas att du vill och kan öppna mig. Gå inte, är du snäll. Jag har blivit lämnar förr. Vill inte bli det igen. Snälla, släpp ut mig i ljuset. Lås upp min dörr, och stanna med mig. Stanna med mig för evigt.”

”Vem vill fånga ett ruttet hjärta? Vem vill älskas av ett brustet hjärta? Vem kan vänta ond till god? Finns det en förlåtande gudomlig kraft? Bestraffas man efter döden för sina synder? Om det är så, då vill jag efterlysa den som kan;
– Fånga ett brustet hjärta.
– Älska och älskas av ett brustet hjärta.
– Återuppliva en död själ.
– Vända ont till gott.
– Besvara mina frågor och stanna för alltid.”

”Om jag och du hade tid. Tid till att leka och skratta. Skratta åt allt snack som går. Går vi hand i hand ständigt. Ständigt på väg mot stjärnorna. Stjärnorna som gnistrar och lyser. Lyser gör våra ansikten i natten. Natten är den tid få vi leker. Leker som ystra fiskar. Fiskar efter kärlek och glädje. Glädje över den tid som vi har nu. Nu finns bara vi, inga om. Om jag och du hade tid.”

”Kärleken ger en vingar, den ger också en röd ros och ett hjärta. Om kärleken dör, ramlar vingarna av, rosen vissnar och hjärtat går i tusen bitar.”

kvinna skriver i anteckningsboken

”Att resa är att njuta med sina sinnen fem. Att resa är att alltid i dunklet, längta hem. Att resa är att möta så mången charmig vän. Att resa är att lära sig, ta farväl igen.”

”En hand är mera värd är många tusen ord. En vän är mera värd än allt på denna jord. Ömhet är en källa, som ej får rinna bort, och frysa ned och bli till is. För livet är så kort.”

”Det blåser ibland i det liv som är vår, när kraven är många och tempot känns hårt. Då är det viktigt att ha en kamrat, som använder orden, till annat än tjat.”

”Du lärde mig le åt allt som var svårt, du fanns vid min sida när livet var hårt. Du vet att du betyder allt för mig, jag skulle inte kunna leva utan dig. Tack för att du finns och lyser upp mina dagar.”

”Du är som en ängel. Du finns alltid där för mig. Du är fantastisk. Jag älskar dig.”

”Du är inte här, men jag kysser din kind. En kyss som jag sänder, med smekande vind. Öppna ett fönster, ställ det på glänt. Den vind som du känner, är kyssen jag sänt.”

”Hos dig vill jag vara, hos dig vill jag stanna. Till dig vill jag fara, hos dig vill jag landa. Du blir min älskling, och jag blir din. Kysser dig försiktigt, om din mjuka kind. Lukten av dig dämpar all smärta, för dig finns det alltid en plats i mitt hjärta.”

”Ibland behöver man en kram, och någon som säger att allt kommer bli bra.”

”Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person.”

Kärleksdikter – Skrivna Till Alla Du Har En Relation Med