Skip to Content

Du Kan Inte Välja Någon Som Inte Väljer Dig

Du Kan Inte Välja Någon Som Inte Väljer Dig

Låt mig friska upp ditt minne, får jag?

Du var den som alltid var omtänksam mot honom. Du var den som ansträngde dig till det yttersta i ert förhållande. Du var den som fick ta allt hans skitsnack.

Du var den som gjorde allt du kunde för att få det att fungera! Men det förändrade inte ett skit. Jag hoppas att han kan sova med den vetskapen.

Jag fattar, det kommer alltid att finnas någon bättre än oss. Någon som är mer intelligent, någon snyggare m.m, men ingen kan älska honom som du gjorde.

Ingen kan göra allt du gjorde för honom och ändå valde han någon annan.

Du ville stanna kvar men du såg ingen anledning till det.

Det fanns ingen annan orsak än hans brist på engagemang som gjorde att du valde mellan honom och din egen lycka. Om det gäller dessa två ska du alltid välja dig själv.

En dag kommer du att titta tillbaka och minnas honom och ha ett leende på läpparna eftersom du duckade från en kula. Du undkom en fälla.

Tänk om du inte hade fått reda om henne. Den samma ‘hon’ som krossade dina drömmar om att för evigt vara tillsammans med den där rätte personen.

ensam tjej som tittar genom fönstret

Hon krossade dina drömmar om att älska honom tills döden skiljer er åt. Och han var den som krossade ditt hjärta i tusentals små bitar eftersom han valde henne istället för dig.

Varför skulle du ens vilja ha någon som behöver tänka sig för innan han väljer dig? Eller hur han gjorde det – han tänkte sig inte för, han valde helt enkelt henne.

Vad var din första tanke? Att du aldrig skulle få tillbaka honom, eller hur?

Men då började du fundera och ditt hjärta hoppade över ett slag eftersom du insåg att du skulle ta tillbaka honom, för att du älskade honom, för att du har en oskuldsfull själ.

Men du borde inte göra det.

Alltför ofta är kärlek en ursäkt för att stå ut med någons skitsnack, men det är mycket, mycket mer än så.

Kärlek är vetskapen om att du är värd att vara någons prioritet istället för att vara ett val.

Kärlek är vetskapen om att du är tillräckligt god nog åt någon som verkligen uppskattar dig. Kärlek är känslan du får när någon kramar dig så hårt att de aldrig vill släppa taget om dig.

Det är vad kärlek verkligen handlar om. Ärlig och genuin kärlek kommer aldrig att handla om någonting annat än det.

ledsen tjej som ligger i sängen ensam

Kom ihåg att hon absolut inte är lättare att älska än vad du är.

Din själsfrände kommer med lätthet att älska dig och du behöver veta att det kommer att finnas någon som inte kommer att släppa taget om dig, oavsett hur många kvinnor som står i kö för att kyssa honom.

Det kommer att komma någon som inte behöver tänka på saken eftersom hans ENDA val kommer att vara du.

Inte som mannen som du just såg gå iväg med någon han tror sig var ett bättre alternativ, utan en man som inte kommer att ha alternativ, utan en prioritet – och den är du.

Du är personen han ser fram emot att träffa, så skapa plats för den mannen medan du släpper taget om dina tidigare minnen och erfarenheter.

Mannen som lämnade dig kommer aldrig att vara redo för en kvinna som du. Du är alldeles för snäll och generös för honom.

Han visste inte hur han skulle hantera dig. Han trodde inte att du var tillräckligt god, men du kommer att vara mer än perfekt för någon som vet hur han ska uppskatta dig.

Så, välj livet och kärleken istället för någon som inte ens vet hur det är att älska någon som dig. Och ha tålamod hjärtat. Ha tålamod.

Någon kommer att dyka upp och ta dig med storm i samma ögonblick som du tittar in i hans ögon och ser evigheten.

Du Kan Inte Välja Någon Som Inte Väljer Dig