Skip to Content

Vad Är En Fransk Kyss? 5 Steg Som Får Dig Att Bli Expert

Vad Är En Fransk Kyss? 5 Steg Som Får Dig Att Bli Expert

Fransk kyss är detsamma som tungkyss. Det är ofta den mest passionerade kyssen som vi menar. Till skillnad från den vanliga pussen med stängd mun, så sker denna kyss med öppna läppar.

Många tror att den franska kyssen kommer just från Frankrike, vilket är fel. Varför kallas den då för den franska kyssen? Jo, det sägs att det är för att vi i Sverige länge tyckte att fransoser var promiskuösa och lite omoraliska.

En fransk kyss ses som både intim och förtrolig. 

Vad är en fransk kyss?

En fransk kyss innebär att man trycker sina läppar mot någon annans läppar och att era tungor rör vid varandra. Oftast börjar man med pussar som sedan utvecklas till kyssar.

Om du är osäker på om din partner vill kyssas kan du öppna munnen lite när ni pussas, om han också öppnar munnen, så är det ett tecken på att han är beredd, då kan du dra ut tungspetsen lite, för att möta hans tunga.

Alla kysser på olika sätt och ni kommer själva att märka hur mycket ni ska öppna munnen samt sträcka ut tungan. Tänk på att ta det lugnt i början. 

Hur gör man?

Om du nu har en pojkvän och skulle vilja genomföra din första franska kyss någonsin, men är lite osäker för hur det går till.

Nedan har vi tagit fram fem steg som hjälper dig att genomföra den första franska kyssen på ett så bra sätt som möjligt.

1. Om det är första gången du och din partner planerar att få till en fransk kyss så är det bäst att ni är ensamma på en plats där ni båda känner er trygga.

Oftast är man nervös första gången man ska göra någonting, speciellt när det är mer intimt än bara en kram eller vanlig puss, därför är det bra om du och din partner är ensamma.

Ett tips kan vara att bjud in honom till en film kväll eller middag om du är själv hemma.

2. Börja med att göra dig iordning, fixa din frisyr, sminka dig, gör allt som får dig att känna dig snygg och självsäker.

Har ni varit på middag eller ska äta något, så är ett tips att alltid ha tuggummin eller någon stark halstablett i väskan.

Är det kallt ute kan läpparna bli lite torra, då kan du även använda lypsyl som gör att de blir lite mjukare. Har du ingen i väskan, spelar inte det någon roll, det går lika bra ändå.

3. Det är viktigt att du visar din partner att du är intresserad. För att få till en fransk kyss så måste det även vara rätt tillfälle för det. Om du märker att han inte riktigt vågar ta första steget, så kan du göra det.

Du kan börja med att närma dig honom, kolla honom i ögonen och krama honom. Märker du att han ger dig signaler som visar att även han är intresserad, så kan det vara det perfekta tillfället att börja kyssa honom.

Märker du att han vill fortsätta och att han lutar sig framåt, kan du ge honom en till två kyssar till, och sedan påbörja en fransk kyss.

4. En fransk kyss påbörjas av kyssar. Det är nästan samma sak, bara att du även börjar använda tungan. Här är det viktigt att du är lugn och andas genom näsan. Detta ska vara romantiskt, lugnt och harmoniskt.

Om du märker att ni båda börjar bli säkra, så kan ni höja intensiteten i er franska kyss. Glöm inte att använda dina händer, smek din partner hela tiden på tillexempel håret, ryggen, nacken eller låren.

Gör allt som känns naturligt i den stunden. Tungan behöver inte användas hela tiden.

Du kan även avbryta den franska kyssen och kyssa din parter på tillexempel halsen, armen, sidan av läpparna, och sedan komma tillbaka till munnen och fortsätta med den franska kyssen.

5. Franska kyssen kan avslutas på samma sätt som det påbörjades. Återgå till ett par kyssar för att sedan krama om varandra och/eller ge varandra komplimanger.

Om ni känner er tillräckligt trygga med varandra, så kan du även passa på att fråga efter förbättringsförslag, men glöm inte att alla partners trycker om olika sätt att kyssas på, så dessa förslag gäller endast för din nuvarande partner.

En fransk kyss kan vara både lugn och avslappnande men också hård och upphetsande. Ni kan smeka varandra både utanpå kläderna, men även dra in händerna under kläderna för att känna varandras kroppar.

Om ni är i början av ert förhållande där ni fortfarande lär känna varandra, så kan ni börja med att ta på varandra utanför kläderna.

Detta kan sedan kan komma att ändras med tiden, när ni lär känna varandra lite mer och blir mer trygga med varandra. 

Den franska kyssen kan genomföras vart som helst, ståendes när ni väntar på bussen, liggandes i sängen eller sittandes framför tv-n. Det är helt upp till er, beroende på vart ni känner er mest trygga.

Det allra viktigaste är att du endast gör det du själv känner dig trygg och behaglig med. Våga alltid prova nya saker, men våga även säga ifrån när någonting inte känns bra.

Om du inte känner dig trygg med att vidröra någon annans tunga, säg det till din partner. Det kan räcka med smekningar, kramar och pussar när man är attraherad av någon.

Det är viktigt att både du och din partner är med på samma saker för att det ska vara härligt och avslappnande samt för att ni båda ska kunna njuta av det.

Om någon av er inte känner sig bekväm så kommer den personen att försöka undvika sin partner, och förhållandet kommer inte att leda någonstans.

Var alltid ärliga och öppna mot varandra, för att båda ska få ut det allra bästa ur förhållandet och sin partner.

Glöm inte att det inte finns några regler för hur en fransk kyss ska se ut eller hur du och din pojkvän ska mysa med varandra. Var kreativa och prova er fram.

Vad Är En Fransk Kyss? 5 Steg Som Får Dig Att Bli Expert